Raf Tipi Pasif Hoparlör Önerisi
Herkese Merhabalar.Hi-fi dünyasına yeni adım attım.Şimdiye kadar müziği hep sony Xperia cihazlar, Sony walkman cihazları ve Sony kulaklıklarından dinledim.Aradığım ses rengi böyle çok güzel geldi bana ve hiç tarz değiştirmedim.
Yaklaşık iki ay önce sony SS-L80 iki hoparlör elime geçip, bunu evimde arada kullandığım oto teyibe bağlayana kadar.
Sesi çok hoşuma gitti ve ev sistemi kurmak istedim belli bir yaştan sonra kulaklıkta gitmiyor artık.
Uzun yıllar arama sonucunda (Hep arıyordum)sıfır bir tane Sony TC-we835s kasetçalar aldım ve buna birde Sony CDP-xe530 cd player ekledim ve amfi olarak Sony STR-dh190 bir Stereo amfi aldım.
Elimde Bulunan SS-L80 kolonlar ile denedim ve aslında kulaklıktaki o sesi yakalayamadım alt seslerde bas eksiği oldu.
B kanalına 2 hoparlör daha ekledim Sony v-5500 ve istediğim ses oluştu ama hepsi 6ohm olduğu için amfiye uygunsuz olduğu belirtiliyordu kullanıcı el kitabında .(Yüksek seste Çok denedim bir zarar olmadı ama neyse) A ve B kanalı aynı anda kullanılacaksa en az 12ohm yazıyor.
Sonra bas eksiğini gidermek için bir tane Aktif Subwofer aldım (Velodyne series 2) ve sisteme ilave ettim ,minumum seviyede ayarlayarak kısık seslerde de bas yetersizliği çözüldü ve istediğim kıvama geldi diyebilirim.
Sorun şu, sub çok büyük ve minumum seviyede açık aslında bana gerekli olan kısık ses seviyesinde de elimde bulunan hoparlörlerden biraz daha bas verebilen bir çift hoparlör. Tavsiyelerinizi bekliyorum.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Meslek: Elektrik
İlgi Alanları: Teknoloji-Model uçak
Hak kulundan intikamını yine kul ile alır, Bilmeyen ilm-i ledünü anı kul yaptı sanır. |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.057
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.127 (Bu ay: 30)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 510 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar