Altın hakkında merak ettiklerim
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle merak ettiğim, araştırıp da sorularımın cevabını bulamadığın bazı konularda sizlere danışmak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar belki bildiklerini paylaşır, merakım da doğru kaynaklara yönelir diye umuyorum.
1)
Benim bildiğim, televizyon ve internet ortamındaki altın fiyatları, 999.9/1000 saflığa sahip "has altın" fiyatları oluyor. Ancak, yine bildiğim kadarıyla, Türkiye'deki bir çok banka bu fiyatların da üstünden, internet bankalıcılığı aracılığıyla bizlere 995/1000 saflık oranına sahip altın satıyor. Bu durum bir nevi "dolandırıcılık" olmuyor mu? Her 1 kg altın için 999.9/1000'den ödenen ancak 995/1000 olan altın, 4 gram kayıp anlamına geliyor.
2)
- İş Bankası 4-5 kg üzeri fiziki teslimat yapıyorum diyor.
- ING fiziki teslimat yapmıyor.
- HSBC yapmıyor..
- Kuveyttürk, 5 grama kadar, gram başı 5.5 TL alıp, 5 gramdan sonra, gram başı 2.5 TL gasp etmeye çalışıyor. Örneğin 100 gramlık külçe için 100 x 2.5 TL = 250 TL masraf, ancak 1kg külçe isterseniz 240 TL + nakliyat diyor...
Kılçıksız, haraç kesmeden, tırtıklamadan fiziki altın teslimatı yapan banka var mıdır Türkiye'de?
Atıyorum 30-40 lira nakliye ve sigorta ücretini anlarım da, benim malvarlığım ve sahip olduğum altın gramı üzerinden benden para tırtıklanmasını anlamlandıramıyorum.
Hiçbir hukuksal dayanağı olmayan bu bozuk ve gaspçı zihniyet ile, sahip olduğum her döviz birimi için 10 kuruş mu kesecekler ileride?
Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 62
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 452 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları