Selamlar,
En son bilgisayarımı 2019 şubat ayında topladım ve o zamandan beri piyasayı ve yenilikleri takip etmedim. Şuan ki sistemi belirteyim ve konuya öyle devam edeyim;
Anakart: TUF B450-PLUS Gaming ATX
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 Nitro+
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
PSU: Aerocool P7 750W 80+ Platinum
Oyunlarda ultra ayarlarda oynayayım gibi bir fantazim olmadığı için bu sistem hala işimi görüyor açıkcası, en azından görüyordu. Yaklaşık 3 aydır oyun oynayamıyorum çünkü girdiğim her oyunda belli bir süre sonra siyah ekran yiyorum ve bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor. Çoğu zaman yeniden başlattığım zaman ekrana görüntü gelmiyor. Defalarca kez denemek zorunda kalıyorum, anakart üzerinde ki elektriği komple çekiyorum vs. vs. kısacası artık iyice baş ağrısı olmaya başladı. Aklınıza gelebilecek her foruma bakıp, her türlü çözümlenmiş konuyu okudum ama problemi bulamadım, bulamadığım için de parçaları upgradelemek yerine yeni bir sistem toplamak istiyorum.
Şimdi konu başlığına dönecek olursam; öyle ufak tefek biriktire biriktire kenara attığım 60K'dan biraz fazla param var. Kaliteden çok kısmadan maksimum verimliliği alabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Gamegaraj üzerinden şöyle bir sistem oluşturdum ama zamanında topladığım PC'ye maks 5K verdiğim için fiyat algım oha aminyum diye bağırdı.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5
Anakart: ASUS PRIME X670-P-CSM DDR5 AM5 (ATX)
RAM DDR5: LEXAR THOR 32GB (2X16GB) 6000Mhz CL32 DDR5 Siyah LD5U16G60C32LG-RGD
Ekran Kartı: Palit RTX4070Ti SUPER Jetstream OC 16GB 256Bit GDDR6X
Depolama: TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCIe NVMe SSD NVMEGGBM2280
Soğutucu: DF DX240 240mm V2.6 Siyah CPU Sıvı Soğutma
Kasa: Asus TUF Gaming GT502 V2 Mid Tower Beyaz Kasa
Güç Kaynağı: FSP HP2-800M Hydro M Pro 800W 80+Bronze YARI Modüler Güç Kaynağı
Kasa Fanı: DF DR12 Pro A-RGB 3x12CM Fan Kit (3'lü) + Kontrolcü + Uzaktan Kumanda
Kasa Arka Fanı: DF DR12 Pro A-RGB 1x12CM Fan
TOPLAM: 65,241TL
Tabii ki parça parça toplamak daha uyguna gelirse o şekilde yapacağım.
Kasa, PSU, Soğutucu'yu öylesine seçtim ama Lian Liu marka kasa almayı düşünüyorum sanırım fiyatlar hemen hemen aynı. Soğutucu olarak yüksek ihtimalle kule tipi kullanacağım ama okuduğum kadarıyla işlemci çok güç tüketen ve çok ısınan bir işlemci değil(en azından 95 derece gibi yüksek sıcaklıklarda çalışması için tasarlanmış) bu sebeple biraz şov olsun, göze güzel gelsin diyerek sıvı soğutma da tercih edebilirim. Mevcut PSU hala işimi görebilir belki ama onu da yenileyeceğim gibi duruyor.
Öldürücü soru; fiyatı biraz daha düşürebilmek için nelerden kısabilirim? En mantıklı seçim anakartı B-650 mATX modellere düşürmek gibi duruyor ama mATX anakartlara da çok sıcak bakmıyorum. Kasa olarak fishtank kasalara heves ettim biraz ama olmasa da olur.
Yıllardır bütün ekran kartı tercihlerini AMD'den kullanan bir kullanıcı olarak Ekran kartı tercihim 4070Ti SUPER'de fix arkadaşlar, AMD'nin herhangi bir ekran kartına bir daha asla bulaşmak istemiyorum ama önermeyi düşündüğünüz için bile teşekkür ederim.
Merhabalar,
Mevcut kullandığım Razer Tournament Edition'ın hakkın rahmetine kavuştuğu için yeni bir kulaklık arayışı içerisine girdim. Yazdığım fiyat bandında, Razer Blackshark V2 ve Logitech G Pro X 7.1 gözüme çarpıyor.
Blackshark'ın mikrofon ses kalitesi çok tatmin edici değil gibi, en azından USB ses kartına bağlıyken ve bir kaç yerde cızırtı problemi olduğunu okudum. Biraz riskli gibi.
Logitech G Pro X 7.1 için kimi yere göğe sığdıramamış, kimi yerden yere vurmuş.
Sizlerin şu kulaklığın hem ses, hem mikrofon ses kalitesi iyi dediği kulaklıklar nelerdir?
Klavye: Rog Strix Flare
Merhaba, son bir kaç gündür böyle bir problemle karşı karşıyayım arkadaşlar. Örneğin oyunlarda charge skilleri olur, tuşa basılı tutmanız gerekir ya hah işte basılı tuttuğum halde sanki tuşu spamlıyormuşum gibi algılıyor. Sadece oyunda değil dosya klasörlerinde de da aynı şekilde ctrl+sol click ile çoklu seçim yapamıyorum çünkü ctrl tuşunu spamlıyormuşum gibi algılıyor.
Konuyu açmadan önce 2 saat araştırdım, herkes FN+Q yap düzelir demiş ama herhangi bir düzelme olmadı. Sanırım benim klavye de geçerli olmuyor bu. Bunun bir çare çözümü var mıdır? Böyle giderse parçalayacağım çünkü ben bunu.
Klavye model: Asus Rog Strix Flare
Merhaba, son bir kaç gündür böyle bir problemle karşı karşıyayım arkadaşlar. Örneğin oyunlarda charge skilleri olur, tuşa basılı tutmanız gerekir ya hah işte basılı tuttuğum halde sanki tuşu spamlıyormuşum gibi algılıyor. Sadece oyunda değil dosya klasörlerinde de da aynı şekilde ctrl+sol click ile çoklu seçim yapamıyorum çünkü ctrl tuşunu spamlıyormuşum gibi algılıyor.
Konuyu açmadan önce 2 saat araştırdım, herkes FN+Q yap düzelir demiş ama herhangi bir düzelme olmadı. Sanırım benim klavye de geçerli olmuyor bu. Bunun bir çare çözümü var mıdır? Böyle giderse parçalayacağım çünkü ben bunu.
|
|
|
|
PSU'dan gelen vızıltı hk.
|
|
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 321
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 8.621 (Bu ay: 111)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun