Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 senedir devam etmekte olan bir sorunum var bu sorunu bu gün kafaya taktığım için konu açma gereği duydum. Sıkıntım şu şekilde, Ziraat Kredi kartım ile Steam, PSN, Origin ve Epic store'dan alışveriş yaptığım zaman şöyle bir sorun yaşanmak; mesela x oyunu 240 TL diyelim, bu oyunu aldığım zaman, kredi kartı ekstresine 240 TL'lik bir provizyon işlemi düşüyor, aradan geçen 1-2 sonrasında ise provizyondan ekstreye bu işlem yaklaşık olarak 260-280 TL'lik bir fark ile yansıyor. 3 Sene önce banka ile görüştüğümde bu farkın, kurun dalgalanmasında vb gerçekleştiği söylemişlerdi. Ama şuan kafama takılan iki sorun oldu, son aldığım oyun 17 eylül ve fiyatı 839.99 TL, ekstreye ise 20 eylülde yansımış geçen fiyat 900.04 TL. şimdi bu üç gün arasında en az %5'lik bir Euro kuru farkı olduğunu sanmıyorum, ayrıca daha önceki Aliexpress satın alımlarımdanda bildiğim üzere dolar üzerinden alım yaparsam karta Dolar cinsinden yansımaktaydı. Bu fark tek bende mi yaşanıyor yapabileceğim bir çözüm varmıdır acaba ?
Ek olarak, aynı storelardan Garanti, İş Bankası, Yapı Kredi ve Enpara kredi kartları ile alım yaptığım zaman fark yansımadığı görülmekte.
195/60 r15 lastik önerisi
Merhabalar, elimde Honda Civic 1.6 (Vtec 2) Es 2005 model araç var. Jantlar orjinal, üzerinde şuan 195/60 r15 boyutlu lastikler var, tanesi 2500 tl civarı lastik, 4 mevsim öncelikli yada yaz lastiği arıyorum araca ama bulduğum lastiklerin çoğunda şikayetler okudum ve emin olamadım, rica edersem yardımcı olabilirimisiniz ?
Cooler Master Mwe V2 750w 80+ Bronze Nasıldır?
Öncelikle söylemek isterim: linkini verdiğim yerde bu psu aşırı uygun fiyatlı bulmamdan dolayı, beni baya cezbetti. Şuan 1660super + ryzen 3600 sistemimde, 500w xigmatek xpower psu kullanmaktayım. İleride olası bir 3060ti güncellemesi düşünmekteyim. Güç kaynağına çok güvenmediğim için araştırma işine girdim. Aslında High Power 600w GD Gold psu düşünüyordum ama, şu sıralar 800 tlden aşağı çıkmamakta, bir yerde buldum 590tl'ye ama satıcı hiç güven vermiyor. Amazonda da bu psu görünce fiyat aşırı uygun geldi, ama araştırdığıma göre 600-500w civarında bu modelin, baya ripple ve coil whine sorunu varmış. Bazıları hiç yaşamadık diyor, bazıları ise 700w ve üstü modellerde çıkmıyor bu sorun diyor. Fiyatta malum aşırı uygun geldi, ne yapabilirim, ne dersiniz ? elimde şuan psuda var ekran kartı işi güncelleme işi çok acele değil ama psularda git gide pahalanıyor emin olamadım.
Konuya başlamadan önce yok efendim dolar,euro yükseliyor vb vb diyen arkadaşlar hiç laflarınızı boşa tüketmesin, çıksın konudan uyarıyorum !
Evet gene 11.11 geliyor ve n11'de 2 senedir gözlemlediğim iş, takip ettiğim ürünlerin fiyatları birer birer artıyor ! 1 gün önce 1500 baktığım monitör 1550 tl oldu ve eminim ki çarşambaya kadar bu monitör 100 tl daha zamlanacak. eee zaten şaçma sapan olan kuponlardan 150 tlye yakın indirim geliyor elime , ne anladım bu işten ? bide tertemiz 7 günümü heba ediyorum bu uyanıklar sağolsun. Daha bide geçen sene olan yok sistem bozuk yoğunluk var yalanlarını düşünürsek, daha bide kargo işini bekliycem. Cidden söylüycek laf yok...
Bu devirde ehliyet almak?
Yaşım 23, ben doğduğumdan beri ailemizde araba hep olmuştur. Arabalara karşı 5-7 yaşımdan beri ilgim var ve bu ilgi gittikçe de artıyor. Park alanlarında, trafiğe kapalı vb yerlerde manuel arabamızı denedim ve artık rahat rahat istop ettiremeyecek kadar tecrübem de var. 18 yaşımdan beri ehliyet sınavına girmeme nedenim başta biraz ekonomik olsa da, asıl sebeb hep araba benim değil babamın olmasıydı. Başkasının bir şeyini kullanırken hep çekinen biriyimdir. Ama artık babamın yaşının ilerlemesi dikkatsizlik vb artması ile de bir ehliyet alsam mı fikri oluştu ama, ehliyet almam için ödemem gereken mebla 3000tl olmuş. Arkadaşlar bu fiyat nedir? harç parasını geçtim kurs nasıl 2000tl ve bir sınav nasıl 200tl eder. Cidden soğudum cidden soğudum. Şuan ekonomik sebeblerle almam zor lafım yok ama ekonomim yetse dahi bir kağıt parçasına 3000tl vermek aşırı gücüme gidiyor şuan. Gidip bisiklet alsam o fiyata daha fazla eğlenirim yeminle. Ne olacak acaba bu halimiz
Xigmatek Psu Hakkında
|
AMD RX 5500XT ANA KONU
|
|
Serbest piyasanın iyice şaçmalaması
|
Aliexpressten Ryzen 5 1400 ve yanına RX570
|
Meslek: Öğrencilik
İlgi Alanları: Bilgisayar
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.912
İkinci El Bölümü Mesajları: 351
Konularının görüntülenme sayısı: 34.748 (Bu ay: 521)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.001 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware