Subwoofer ve kulaklıktan parazit sesi gelmesi
Merhaba, monster-tulpar-t5-v14-1 laptopum var. Laptopda iki sorun yaşıyorum:
Birinci sorun; laptopa kulaklık takılı olmasına rağmen hem kulaklıktan hem de laptopun kasasından; izlediğim, dinlediğim şeylerin sesi geliyor. Sonra baktımki hoparlör deliği gibi bir yer var, ses ordan geliyormuş. O hoparlör deliği olan yerin içinde subwoofer diye bir şeyin olduğunu öğrendim. Yani hem kulaklıktan hem bu subwooferdan ses geliyor.
İkinci sorun ise; parazit ses sorunu. Bu kulağı tırmalayan sorun hem kulaklık taktığımda kulaklıktan geliyor, hem de kulaklığı çıkardığım da bu subwoofer dediğim yerden geliyor(Gerçi kulaklığı çıkarmasam da parazit hem kulaklıktan hem de subwooferdan da geliyor). Bu sorunun yazılımsal bir sorun olmadığını düşünüyorum. Niye derseniz, yazılımsal olarak herhalde bütün çözüm yöntemleri denemişimdir ve çözüm bulamayışımdır. Ayrıca bu sorun laptopun düğmesine basar basmaz başlıyor. Yani daha işletim sistemini ram'e yüklemeden felan bu parazit sesleri gelmeye başlıyor.
Ek olarak şunu da söyleyeyim; bu parazit seslerin, mouse'u oynatırken tepki verdiğini de fark ettim. Yani mouse'u çevirdikçe bu parazit sesinde de değişikler oluyor. (Not: laptop'a bağlı bütün ek bileşenleri -güç adaptörü, mouse, kulaklık vs- çıkartığım halde de bu parazit sesi gelmeye devam ediyor.)
İşte böyle arkadaşlar. Böyle sorunlarla karşılaşan veya bir çözüm önerisi verebilecek olan varsa yorumlara bekliyorum.
Başlıkta belirttiğim gibi " 3x3 determinant neden paralelyüzlünün hacmini verir ? " diye bir soru aklıma takıldı, aslında soruyu "3x3 determinanttan gelen denklem neden hacmi verir ?" diye değiştirsem daha iyi olur.
Ben 2x2 determinantının 2 boyutta alan verdiğinin ispatını şu şekilde gördüm: (videonun 8:41 bakınız)
Bunu gördükten sonra "acaba 3x3 determinant için 3 boyutta böyle bir ispat yapamaz mıyız ?" diye düşündüm ama işin içine 3 boyut girince kafam biraz karıştı ve ispatı yapamadım.
Sizler hiç bu 3 boyutta böyle bir ispatla karşılaştınız mı ? Karşılaştıysanız kaynak verir misiniz ? veya bu konuyla ilgili bir fikriniz varsa konuya mesaj bırakır mısınız ?
Şimdiden teşekkürler.
Lineer cebirde iyi olan bir bakabilir mi ?
Merhabalar, Lineer cebirde lineer dönüşümlere geldiğimde aklıma bir soru takıldı. Bir lineer dönüşümün lineer olduğunu anlamak için 2 tane koşul olduğunu tanım olarak veriyorlar ve öylece bırakıyorlar. Ama bu tanım nerden geliyor merak ettim.
Koşullar şunlardı :
1.) T(a+b) = T(a) + T(b)
2.) T(cx) = cT(x)
Bu iki koşul nerden geliyor ve nasıl uydurulmuş ?
Bu iki koşulu, 1. şartı ve 2. şartı ayrı ayrı koordinat sistemi üzerinde düşündüğüm de ha bu şart bu yüzden konulmuş gibi fikir yürütebiliyorum. Ama iki koşulu aynı anda düşününce pek mantıklı gelmiyor. Mesala 2. şartı sağlayıp 1. şartı sağlamayan bir örnek bulamadım. (bulursanız yazınız lütfen) Yani bu iki şartı koordinat sistemi üzerinde anlayabileceğim örnekler verebilir misiniz ? (mesala: "bak bu örnekte 1.şartı sağlanıyor ama 2. şart sağlanmıyor veya bak bu örnekte 2.şart sağlanıyor ama 1. şart sağlanmıyor. Bu yüzden de iki şartıda sağlamalı ki dönüşümümüz lineer olsun", diyebileceğiniz örnekler varsa yazınız lütfen )
Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.
2020 dgs matematik watsapp grubu
|
2020 dgs matematik watsapp grubu
|
Bilgisayarın wi-fi'si modemi görmüyor
|
Hat Değerlerim nasıl ?
Arma 3 Steamsiz mod varmı ?
|
Directx 12 destekliyor mu ?
|
Yarın alıyorum..
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 181
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.635 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware