![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Merhaba 2 farklı harddiskim var birisinde C ve D diğerindede F ve E disklerim mevcut, C de windowsum kurulu D yide oyun deposu olarak kullanıyordum, cyberpunkı D ye indirdim sonra setubtan kurmaya çalıştım ve %55 de ısdone hatası veriyordu, sonra dedim ben bu oyunu diğer harddiske taşıyım kopyala yapıştırda %50lerde okuma hatası ve denetimli artıklık sorunu verdi, arşivden çıkarıyım dedim gene okuma hatası verdi, iyice emin olmak için diğer harddiskdeki mafia1 setubunu bu sorun aldıgım D diskine kurulum yaptım sonra oyuna girdim, oyun oynanıyordu ama ara sıra takılmalar oluyordu, oyunu kapattım mafia 1 in oyun dosyalarını alıp diğer diske kopyalayıp yapıştırmak istedim amacım tamamen denemek gene okuma hatası alacakmıyım diye ve evet okuma hatası aldım, demem o ki bu D diskinde büyük boyutlu oyun dosyalarım sağlıklı çalışamıyor ve onları ordan alıp başka bir yere yedekleyemiyorum, deffragler indirdim ve aşağıdaki resimdeki gibi C ve D diskinde sorun buldu
Gözükmüyor sanırım resimdeki hata: Yeniden Ayrılmış Sektör Sayısı 32.280 - 2 - 2 - 36
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/d5/5b/a8/d55ba89aef2aee55095e2fd01f020ed0.png&t=0&width=480&text=1)
Şimdi bu D diskin veya C ve D diskinin olduğu harddiskde bir sorun var onu anladım ancak bu sorunu harddiskin içindeki verilerimi kaybetmeden ve tekrardan kullanılabilecek hale getirip kullanmam için tamir etmem gerekiyor, D deki yeni indirdiğim oyun dosyalarımı taşıyamıyorum çünkü okuma hatası veriyor, ben bu sorunu format atmadan geçiçi bir süreliğinede olsa C ve D yi nasıl onarabilirim ? Hiç olmazsa içindeki verilerimi kurtarabiliyim, zaten 1 aydan SSD alıp bu harddiskdeki bölümleri silip tekrar biçimlendireceğim.
Herkese merhaba benim anakartıma i5 2400 işlemci bağlı ve eski bir anakart ancak kasayı açıp baktığımda yanlarında 0-1-2-3 numaraları yazan 4 tane sata girişi buldum bunlardan sata3 olanda ayrıca sata3 de yazıyordu ve bilgisayarımda 2 tane harddisk bağlı birisi sata 0 da diğeride sata 1 e takılı
1) ben sata3 SSD alsam bilgisayarım sata3 ü desteklermi ?
2) sata 0 daki harddiski sata 2 ye geçirsem çok farkedermi ?
8gb ram ve 1050ti ekran kartım var ve asıl amacım RDR2 de FPS artışı almak özelliklede şehirlerdeki oluşan FPS düşmelerini felan çözmek istiyorum bunun için ;
3) bir ssd alsam ona windows kurmadan sadece oyun dosyalarını atınca o oyundaki fps im artarmı ?
Arkadaşlar şimdi 2 tane video açık birisi haber birisi müzik videosu, benim amacım haber videosunu OBS studio veya türevi programlarla kayıt ederken aynı zamanda kulaklıkla müzik dinlemek.Bunun için zannederim bilgisayarda 2 farklı ses girişi olmalıki yanı onboarddan farklı olarak birde harici ses kartı gerekli ama acaba işi yazılımla çözebilen bir program yokmudur sonuçta amacım seslerden birisini hoparlör birisini kulaklıkdan almak değil, benim amacım kullandıgım masaüstü kayıt programı kayıtta iken bu iki videodan sadece benim istediğim videonun sesini kayıt etmesi, bu sayede ben haber videosunun sesini kapatıp müzik dinledikden sonra canım istediği zaman kayıt aldıgım haber videosunu açıp izleyebileceğim.
Müzik ve haber tamamen örnek amaçlı verilmiştir.
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.
Arkadaşlar obs studio ile masaüstü ekran kaydı alıyorum diyelim, bir sekmede şarkı dinlerken, diğer sekmede haber dinlediğimi varsayın
Ben obs studio veya başka bir program ile kayıt alırken bu iki sesin birbirine karışmaması ve sadece haber sekmesindeki haber sesinin kayıt edilmesini nasıl sağlayabilirim ?
umarım anlatabilmişimdir :)
DEV C++ TERMİNAL SORUNU YARDIM
arkadaşlar bugün DEV C++ a birşey oldu for döngüsünden çıktıktan sonraki komutları okumuyor bu komutları fordan çıktıktan sonra normalde terminale yazdrması lazımdı ancak programa birşey oldu bir kere fora girince birdaha cıkmıyor if yapıp goto komutunu kullanıyım dedim gene işe yaramadı eger coutları forun icine yazarsam sorun olmuyor, kodlamada hatam oldugunuz zannetmiyorum aynen zaten derlemedede hata cıkmıyor ama sorunu bulamadım nerde hatam var ??
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/a1/2f/24/a12f2449106282a6e527ae0516257c6f.png&t=0&width=480&text=1)
|
Bu oyundan para kazanmak ne kadar mümkün ?
|
İşlemci Fanım Söküldü Bakarmısınız
|
|
GaptanMağarAdamı# |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 40
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.727 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)