Herkese selamlar,
öncelikle bilgisayarimin özelliklerinden bahsedeyim;
i9-11900k islemci
MSI z-590 Tomahawk Anakart
RTX 2080-TI MANLI GALLARDO Ekran Karti
G.Skill Trident Z 32 GB Ram (16gbx2 3600Mhz)
Samsung 980 Pro M.2 SSD (500gb)
WD Sn550 M.2 SSD (500gb)
WD Sn550 M.2 SSD (1tb)
MSI MAG CORELIQUID 360R Sivi sogutma
NZXT C750 80+ Gold Güc kaynagi (750W)
Problemime gelecek olursak, yaklasik 2 hafta önce eski islemcimi (i9-10900k) satip yerine yeni islemci (i9-11900k) satin aldim. Sebebi PCI-E 4.0 'dan yararlanabilmek icin.
Internette kendimce arastirmami yaptim ama ne yazik ki yasadigim problemle ilgili yarari olabilecek herhangi bir cözümle karsilasmadim ve sizin tecrübelerinizle hareket etmek istedim. (lafi cok uzattim.)
Yeni islemciye (i9-11900k) biraz yüklendigimde (ki aslinda cokta yüklenmiyorum sadece sistemin bana sundugu sinira kadar yoruyorum.) sistem kendini tamamen kapatiyor ve 1-2 saniye sonra tekrardan aciyor. Tekrar yorarsam tekrar kapatiyor ama normal kullanimda bi problem yok. 08.11.2021 tarihinde gariptir ki reset attiktan sonra sistem daha acilmadan kendini tekrar tekrar kapatti. Islemci degisiminden sonra format atmamistim, belki de bu yüzden kendini kapatiyor belki yonga seti farklidir uyumsuzluk yapiyordur dedim ve format attim. Ama maalesef problem oldugu gibi yerinde.
Denedigim cözümler;
Islemci soketini tekrar tekrar kontrol ettim ve farkli termal macunlar ile yeniden denedim, sonuc basarisiz!
Gerekli gereksiz bütün update'leri kontrol ettim ve hepsi güncel BIOS dahil herhangi bir problem gözükmüyor!
Intel adaptive boost technology acikken de kapaliyken de denedim problem devam etti!
Bütün USB Soketlerini bos biraktim (cünkü güney köprüsü asiri isiniyordu.) ama faydasi olmadi!
Baska cözümler de denedim ama aklima suan yazarken gelmiyor.
Sonuc olarak basim biraz dertte. Yardimci olacak veya olamayacak, konu ile ilgilenen herkese simdiden tesekkürlerimi sunuyorum.
Herkese iyi formlar ve iyi günler dilerim.
|
S4 Mini GT-I9195 Service Mode ACİL YARDIM.
S4 Mini GT-I9195 Set Warranty bit : kernel HATASI
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.157 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware