MacBook Air 2020 i5 Safari'de bile kasıyor
Arkadaşlar merhaba daha önce MacBook kullanmadım , abimin macbook'u kullanamadığı için ben aldım , günlük internet dolaşımları haricinde de pek işim olmuyor açıkcası fakat bilgisayar Youtube'da bile inanılmaz ağır hareket ediyor. Daha önce de çok fazla kullanılan bir bilgisayar değildi kendisi , şarj döngüsü bile çok az son sürüm macOS yüklü fakat bu kasmanın sebebini anlayamadım. Normal midir çevremde de MacBook kullanan yok bir de şarjı 2-3 saatte bitiyor nerdeyse herhangi bir program bile kurulu değil..
Devir döngüsü 113.
Milisaniyelik donmalar
Herkese merhaba öncelikle yaklaşık 2 yıldır bilgisayarımı kullandığımı söyleyeyim.
Son zamanlarda bazı oyunlarda ( mesela witcher 3) at sürerken veya hızlı hareket ettiğimde böyle çok ufak takılmalar oluyor.Bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?
Rog Strix 3060ti
Ryzen 5 3600
Kingston a2000 Ssd
16 gb crucial ballistic ram 3000mhz
High power 600w gold psu sahibim.
Hani RDR2 falan genel olarak çok akıcı ama bu çok anlık oluşan donmalar sanki oyunda bir kasma oluyor gibi hissettiriyor.
Anlık hareketler harici böyle bir şeyle karşılaşmıyorum. İşlemcim hep 3600ghz'de çalışıyor acaba bundan olabilir mi ? Isıdan dolayı pbo'yu kapatmıştım(ya da açmıştım)..
Displayport tamiri veya hdmi
Arkadaşlar merhaba monitörümün display port girişi bozuldu, dişlerinde problem var.
Garantisinin bitmesine 1 ay var ama servis ücretli yapacağını söyledi.
Hdmi ile görüntü almaya devam ediyorum ama monitörüm 144 hz olduğu için veya hdmi kablosunun kalitesinden dolayı eski akıcılıkta bir görüntü alamıyorum ( hdmi zaten 100hz veriyor)
Modeli LG GL850B. İstanbul civarında bunu tamir edebilecek birilerini tanıyor musunuz veya yetkili servis 1200 TL giriş için, 2300 TL anakart değişimi için ücret istiyor onlara yaptırmalı mıyım ? Yoksa düzgün bir hdmi alıp onunla mı devam etmeliyim.
Kasa fanı el ile müdahale ile çalışıyor
Arkadaşlar merhaba geçen sene topladığım sistemde ufak bir sorunum var. Kasayı monte ederken iki fan kablosunu paralel bağlayarak tek giriş yaptılar ve bu sebepten (sanıyorum ki) bağlı olan bir fan bilgisayarın ilk açılışında çalışmıyor. Elimle ufak bir dokunuş yaptıktan sonra calisiyor fakat artık her çalıştırmada bunu kontrol etmek zahmetli geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim sizce buna ? Teşekkür ederim
Turk.net modem iadesini geciktirme
Arkadaşlar hiç kullanmadigim modemi musait olamadigim icin iade edemedim. Bugun mesaj geldi cihaz bedeli faturasi altinda 296tl fatura cikti. Bu saatten sonra yapabilecegim bir sey var mi ? Ben bu modemi satabilir miyim , turk.net ile iletisim kurmaya calisiyorum ama cevap bile alamiyorum. Nasil bir yol izlemeliyim
Arkadaşlar merhaba binamıza yeni fiber altyapısı geldi. Türk.netten sorguladigimda 100mbps e kadar internet alabilecegimi gorup basvuru yaptim.
Kuryeyle adresime geleceklerini soylediler, sürekli adres degisikligi yaptigim icin kargoyla kendim belgelerimi yolladim.
Belgeler ulastiktan sonra 2-6 is gunu icerisinde yasal olarak baglantimin yapilacagi soylendi. Sabirla bekledim 7. İs gunu kendim aradim ve turk telekom ekiplerinin ankastre sorunu nedeniyle kurulum yapmadiklarini ilettiler. Dairemin icine kadar cektigim kabloyla bekliyordum oysa ki. Sonrasinda ikinci bir surec baslatacaklarini soylediler. İkinci 2-6 yasal is gunu icerisinde yine iki uc gunde bir bilgi almak icin aramaya calistigim halde kesinlikle bir gelişme olmadı. Yarin 6. is gunu tekrar doluyor ve neredeyse toplamda 20 gündür hazır altyapili daireme internet baglatamiyorum. Defalarca destek talebi olusturdum sureci hizlandirdiklarini soylediler ama kimse beni aramadi.
Bugün son kez aradigimda bilgi alma amaciyla 6. is gunu yine arayan olmazsa ne olacak diye sordugumda bir cevap alamadim. Aradigimda verilen tek bilgi ekiple gorusup sureci hizlandiracaklarini soylemislerdi ama 20 gün boyunca defalarca beni ugrastirip hala son günü yarın olan ki yarin da aranacagimdan emin olmadik bir sekilde bekliyorum. Bugun itibariyle basvurumun iptali icin basvurdum. Baglanmayan internetimin basvuru iptalini bile evrakla yapabilecegim soylendi. Neyse ki e-devletten yapilabiliyormuş. Telefonla konusurken en son karsi taraf bilerek sessize alip konusmayi yarimda birakti. Online islemlere defalarca yaptigim basvurunun fotograflarini da koyuyorum.
Bu arada alo demek icin bile arasam kayit olusturuluyor inanin surekli darlamaya da calismadim firmayi ama bu ilgisizlik bu alakasizlik magdur oldugum yetmezmis gibi bir de telefonun sessize alinip caresiz birakilmasi kabul edilebilir degil.
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1.5 ay önce 2019 mode egea 1.4 fire easy model araba aldım. Acemilikten dolayı arabamı kendi binamızın otoparkında duvara sürttüm. Kozmetik olarak kötü gözüktüğü için yaptırmak istedim. Yetkili servisle iletişime geçtim kaskoyu da deldirerek yaptırmaya karar verdim.
1 hafta sonrasında yetkili servis beni arayarak arabanız hazırdı ama yıkamaya götüren personelimiz aracınızla kaza yaptı dediler. Bana bu onarımı kendi kaskolarıyla yaptırmayı, bu sürecte ikame araç vermeyi teklif ettiler. Bu işlemin tramere işlemeyeceğini satarken ben söylemezsem eğer anlaşılamayacağını söylediler. Ben kabul etmedim zaten arabayı henüz görmedim bile.
İki parçası zaten benim hatamdan dolayı boyalı olan aracım bir anda 4 parça boyalı hale geldi.
Bu noktadan sonra nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Henüz yasal olarak hiçbir şey yapmadım , salı günü gidip aracı göreceğim , şube müdürüyle görüşeceğim. Bu olayı zararsız kapatma yolum var mı sizce ? Kazayla ilgili herhangi bir kaza raporu da tutulmadığı söylendi.
Aklımızdaki fikir arabamı kaza yaşanmamış gibi piyasa değerinden almaları üstünü tamamlayıp sıfır araba almak. Mantıklı mı sizce ? Bu konuda tecrübesi veya bir bildiği olan arkadaş varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
İnternet satışı dolandırıcılık ?
İyi günler. İnternet üzerinden bir ürün satmak istiyorum. Elden satış yapabilecek fırsatım olduğu halde karşı taraf ibanımı isteyip parayı direk yollayabileceğini söyledi.
Yaklaşık 4000 TL'Lik bir satış. Karşı tarafın ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Bu parayı bana attıktan sonra geri çekebiliyor mu dolandırılmak istemiyorum bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler.
Oyunlardaki akıcı deneyim videolarda yok
|
5700 xt sapphire pulse fan cızırtı sesi
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.788
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 26.173 (Bu ay: 176)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 665 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar