Merhabalar bilgisayarımda ryzen 9 7900x işlemci kullanıyorum. Sürekli render aldığım için cpu sıcaklığını test etmek istemiştim afterburner ve coretempden sıcaklığı 95 derece gösterdi bilgisayarımı direk bilgisayarcıya götürdüm aşırı ısınma gördüğüm için. Fakat bilgisayarcıda programların yanlış gösterebileceği doğru değerin görev yöneticisindeki değer olduğu söylendi. Görev yöneticisi 55 derece gösterirken afterburner 95 derece gibi bir sıcaklık gösteriyor. Hangisi gerçek değerdir bunu nasıl anlayabilirim acaba ?
ANAKARTLA UYUMLU 1TB M2 SSD TAVSİYESİ
ASROCK X670E PG Lightning Anakart ile birlikte ryzen 9 7900x işlemci kullanıyorum bu sisteme uyumlu fiyat/performans odaklı bir ssd arayışındayım.
Ekteki adata ssd fiyatına göre uygun gözüktü bana, önerilerinizi bekliyorum performansı daha iyi olan modelleri önerirseniz sevinirim teşekkürler.
Merhabalar forumdan da yardım alarak topladığım şu şekilde bir sistemim var sadece anakart siparişini vermedim şuanda kafam oldukça karıştı sizin öneriniz bu sisteme hangi anakartın daha iyi olacağı yönünde acaba ? Sistem render istasyonu olarak kullanılacak, önümüzdeki sene ekran kartını değiştirme ihtimalim olabilir şuan için elimde hazır bulunan kartı kullandım.
Sistemim: İşlemci: RYZEN 9 7900 X
Ekran Kartı: Nvidia GTX 1050 ti
Güç Kaynağı: MSI MPG A850GF 850 W 80+ GOLD
Ram: Kingston Fury Beast Black DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II - 240
Aralarında kaldığım anakart modelleri ise şu modeller:
1 - ASROCK X670E PG LIGHTNING
2 - MSI PRO X670-P WIFI
3 - ASUS PRIME X670-P
4 - Gigabyte X670 AORUS ELITE AX
Sizce bu sisteme hangi ekran kartı ile devam etmem uzun vade kullanımda da benim için mantıklı olacaktır, hız aşırtma vs. yapmayı düşünmüyorum.
Merhabalar freelance olarak 3d modelleme işi yapıyorum ve DDR5 bir sistem toplamak istedim elimde ise 1050ti ekran kartım mevcut şuanda bu yüzden ekran kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Benim için önemli olan da işlemci zaten.
İşlemci + Anakart + Güç Kaynağı + Sıvı soğutucu olmak üzere 20.000 TL gibi bir bütçe ayırdım kendime, aklımda sistem bu şekilde işlemciyi güçlü tutmaya çalışıyorum en önemlisi benim için o çünkü.
Topladığım sistem hakkında görüşleriniz nedir ve sizin bu bütçede nasıl bir öneriniz olur acaba ?
Güç Kaynağı : MSI MPG A850GF 850 WATT 80+ GOLD = 2750 TL
İşlemci : Ryzen 9 7900X = 10.500 TL
Anakart: MSI PRO B650M-A = 5100 TL
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650m-a-wi-fi-amd-am5-ddr5-matx-fiyati,30374251.html
Ram: Kingston Fury Beast 32 GB(16x2) = 3000 TL
Sıvı Soğutucu : NZXT KRAKEN x73 (Sıvı soğutucu am5'e uyumlu mu değil mi tam bilgim yok) = 2900 TL
YATIRIM FONUNDA EN İYİ BANKA HANGİSİ ?
Merhabalar herkese iyi kazançlar ve iyi haftasonları dilerim öncelikle,
Yatırım fonu alımına yeni başladığım için bu konuda kullanışlı olan banka ile hareket etmek istiyorum. Şuan garanti bbva kullanıyorum, deneme amaçlı Ziraat Bist 100 dışı şirketler için 1000 tl lik emir verdim perşembe günü fakat banka GTL Garanti Potföy Para Piyasası(TL) Fonu satın alımı ve yine GOH Garanti Portföy Bist 100 dışı şirketlerden alım gerçekleştirdi. Şuanda da tüm param orada gözüküyor. Neden benim aldığım fon Ziraat Portföyün fonu iken kendi banka fonunu aldığını anlamadım. Ve bu nedenle başka bir bankada işlem yapmak istiyorum.
Önerebileceğiniz en iyi yatırım fonu alınabilecek arayüzü, kullanışlılığı ve bu şekilde işlemler yapmaması ile hangi kurumdur acaba ?
Merhabalar, iyi günler dilerim. Son zamanlarda yaptığım 3d modelleme ve render işlerimden dolayı elimdeki sistem yetersiz kalmakta ve bu nedenle upgrade yapmak istiyorum özellikle sağlam bir işlemciye ihitiyaç duyuyorum. Bütçem kısıtlı olduğu için elimdeki parçaları maximum değerlendirmek niyetindeyim bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ŞUANDA KULLANDIĞIM SİSTEMİM: Anakart MSI A320M-A PRO
İŞLEMCİ: RYZEN 5 1600
Ram: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black 2400MHz
Ekran Kartım: MSI GEFORCE GTX 1050 TI GAMING X 4G 4GB GDDR5 128bit
Güç Kaynağım: Rampage RMP-500-80P 500w
25.000 TL gibi bir bütçe ayırdım kendime sağlam bir işlemci ile birlikte beni uzun süre götürebilecek bir sisteme geçiş yapmak istiyorum mümkün müdür ?
10.000 TL'YE KADAR SİSTEM ÖNERİSİ
Sadece kasa olucak,monitör dahil değil.Yayın amaçlı olucağından oyun vs stream anında rahat kaldırabilcek bişey istiyorum arkadaşlar. Çok sağolun şimdiden
BİSİKLET ALACAĞIM AMA KARARSIZIM
|
BİSİKLET ALACAĞIM AMA KARARSIZIM
|
HANGİ TARZ HANGİ BİSİKLET
|
Psn ID : trmkc |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 189
İkinci El Bölümü Mesajları: 20
Konularının görüntülenme sayısı: 21.415 (Bu ay: 408)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler