![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/158640/A1EF7A66901443BEA719CDC2EBEFD17B.gif)
![çok beğenilen](/Static/forum/img/rozet/cok-begenilen.png)
![müdavim](/Static/forum/img/rozet/mudavim.png)
![vefalı](/Static/forum/img/rozet/vefali.png)
![gececi](/Static/forum/img/rozet/gececi.png)
python - pandas - ardından da browserdan excele veri güncellemesi yapma
Merhaba, python konusunda benim bir sorum var.
Elimde bir excel dosyası var.
ürünler ( ürün numarası, kategorisi, açıklaması, başlığı, fiyatı) ayrıca da ürünlere ait görseller var.
Görseller doğal olarak ürün numarasına denk geliyor. ayrıca da çoklu resim olunca, mesela -2, -3 , -4 gibi devam ediyor.
Python programlamasını bilmem ancak chatgpt, codium aracılığı ile vscode içerisinde bir kod toparladım.
Pandas kullandığım. ve başardım elimdeki kod ile melesef sadece ilk resmini html tablomda 6 table sütununa yerleştirebildim.
Programlama bilgimin kıtlığı beni çok kısıtlıyor doğal olarak.
tarayıcı içerisinde yazıyı ve görseli karşılaştırıp, gerektiğinde tipaj hatalarını düzeltebilmek için flask kurdum ancak bu sunucu olayında bir "hello world" bile yazdıramadım.
Flask çok ayrı bir olay ve elimdeki pandas kodları onun için bir halta yaramadı.
Bu konuda kimse yardımcı olabilir mi bana?
Eğer yardımcı olabilecek kimse çıkarsa elimdeki kodu atarım.
Teşekkürler
Ekren kartı tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Emektar MSI RX 480 Kartımı alalı 6 7-8 sene oldu. Yeni bir kart alıp para yaptıkça alacağım parçalarla bunu sunucu olarak kuracağım bilgisayarıma takmayı düşünmekteyim.
Bu arada kendime yeni bir ekran kartı alayım derken kasamla ilgili bir sıkıntımın olduğunu hatırladım, yerim pek fazla değil.
Eski kasamın ön kısmı biraz kapalı olduğunda 3 fanlık ekran kartları sığmamakta.
Bu sebeple zaten RX 480 ekran kartımı alırken 2 fanlı versyonundan aldım pek de memnun kalmıştım.
Dün biraz bakındım, aynı çipsete ait aralarında 4bin lira fark olan 2 farklı ekran kartı var.
Msı VGA Geforce Rtx 4060 Tı Gamıng x 16G
Zotac RTX4060 Ti Amp Spıderman Nvidia 16GB
Kartlardan birinin fiyatı 22 bine dayanmışken ötekisinin fiyatı 17.500, tercih açısından güzel bir sebep ancak performans açısından bir mahsuru var mı?
Anakartım MSI B450 M, uyumluluk açısından MSI kart almak daha mı mantıklı?
Bu arada bilgisayarımda sesleri genelde monitörüm üzerinde bulunan hoparlorlerden alırım.
Linkini gönderdiğim ekran kartları üzerinde ses çipi mevcut mudur?
Eskiden bu detay spesifikasyonlarda yazmaktaydı, maalesef bu konuda bir bilgiye ulaşamadım.
Herhangi bir tavsiyeniz olması durumda da dinlemeyi çok isterim.
şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi haftasonları
2 farklı monitör kullanımında karşılaştığım sorun
Arkadaşlar merhaba,
Odamda çift monitörlü bilgisayarım var.
Uyumluluk olması açısında her ikisini de aynı markadan aldım.
Biri 27 inç (AOC 2790WG5)
Diğeri de 24 inç (AOC 2460G5)
Genelde ben extended modda bilgisayarımı kullanmaktayım. Yani genişletilmiş modda.
İkinci monitörüme farklı bir pencere atarak kullanıyorum.
27 inç monitörümde günlük işlerle uğraşırken, 24 inç monitörümde video youtube mkv vb.. takılamaktayım.
Her iki monitörün de dahili hoparlörü var. Ancak ben sesi daha güzel diye genelde 27 inç monitörün sesini almayı tercih ediyorum.
Ancak bir sorunla karşılaşıyorum.
Sebebini bilmemekle birlikte, monitörlerimden ikinicisi (24 inç olanı) parazit sesi çıkarmakta ve aynı zamanda ekran bir süreliğine gitmektedir.
Ekran kendine geldikten sonra, oynayan video her ne ise devam ediyorsa, 3-5 saniye sonra (hadi bilemedim maksimum 10 saniye içerisinde) parazit sesi ile beraber ekran tekrar gitmekte!
Bu birkaç kere böyle devam ettikten sonra, sonunda 24 inç ekranımda devamlı bir parazit sesi ile, monitörün ekranında yeşil çizgiler, karolar vb gibi windows ile ilgisiz ve beklesem de düzelmeyen bir sorun oluşmakta.
Ben bilgisayarımı tek monitöre çevirip, ardından tekrar extended (genişletilmiş) moda dönüş yapıyorum, ama bu tekrar edebiliyor.
Az önce tekrar karşılaştım. Potplayer'da bir video açmıştım. Pot player software modada idi, bunun farkına varpı Hawrdware moda aldım. Ancak sonuç nafile... (bahsi geçen ses var iken, siyah ekranda input not supported uyarısı veriyordu monitör.
24 inç monitörün sesini 24 inç monitörün dahili hoparlorunden almak da sonuc değiştirmiyor!
Bu sorunun sebebi nedir?
Bilen var mıdır?
Arkadaşlar merhaba,
Bazısına basit, bilmeyenine karışık bir sorum olacak.
Office365 kurulu makinamda, Dolaylı fonksiyonunu farklı bir işlevin içine gömmek (çalıştırmak) istiyorum, ancak beceremiyorum.
Hali hazırda dosyamda kullanmakta olduğum formülüm şu şekilde.
=EĞER(satici1!C10=0;"";satici1!C10)
Gördüğünüz gibi sırala fonksiyonu içerisinde Sayfa1 statik durumda dır.
ben bunu Dinamik hale getirmek istiyorum.
excel dosyamda Index adlı bir tabım mevcut. Söz konusu olan bu tab, 25 adet müşteri ismi dinamik olarak güncellenmekte ve şahıslara ait ürün bilgileri istatistikleri ile bana sunulmakta.
Her bir müşteri için birer tab daha bulunmaktadır.
=@DOLAYLI("Index!A4")
Olarak yazmış olduğum bir diğer fonksiyonum satici1değerini döndürmektedir.
Dolaylı olan bu fonksiyonu Eğer fonksiyonu içerisine ne şekilde gömmeliyim ki, düzgün çalışsın?
Dolaylı ile, müşteri tabının ismi değişirse formülün değişmemesini amaçlıyorum.
Teşekkür ederim.
Datagridview konulu bir soru
Merhaba arkadaşlar.
Yazılımcı hiç değilim, ufak bir sorum olacak.
İş yerim için kendimce bir program oluşturuyorum.
Takıldığım ufak bir nokta var
Sağlı sollu 2 farklı datagridview kullanmaktayım.
İhtiyacım olan aşağıaki gibi..
ne zaman soldaki datagridview'da bir sütuna tıklasam [1] deki "isim" değeri, sağ taraftaki datagridview daki [0] değeri nerede çakışıyorsa (ki çakışacak) o satır seçili hale gelsin.
1) dg_Envanter.CurrentRow.Cells[1].Value
2) dg_Pivot.CurrentRow.Cells[0].Value
Kısaca 1 e tıklayınca, 2 nin ilgili satırı seçili hale gelsin.
dg_Envanter deki satır bilgilerini halihazırda update etmek için cellenter event'ini kullanmaktayım.
Aynı event üzerinden devam edilebilir diye düşünüyordum ama devamını getiremedim.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Excelde bir formül ihtiyacı
Arkadaşlar selam, iyi haftasonları
Elimde iş için kullandığım bir ürün şablonum var.
Bu şablonda kısaca ürün kategorileri ve bunlara ait kullanıldıktan sonra benim eklediğim sıra numaraları var. (kullanılmayanlar boş kalıyor)
Görüldüğü üzere Countif fonksiyonlarını kullanarak elimdeki kategori adetleri saydırdım. (4-2-2-3)
Ancak ihtiyacım olan bir ikinci fonksiyon, bu kategorilerden kaç adedini yazmışım diye hemen altı hücrelere yazdırmaktı.
Objenin altına mesela 2 yazılması gerekiyor, DVD altın 1, CD altına 1 ve TV de 0
Bu sayfanın tek mal sahibine ait, excelimde 15 farklı mal sahibi mevcut. Formülleyerek ana bir kontrol sayfasına bu rakamları yönlendirerek kimin işi bitmemiş yada kimin bitmiş diye kontrol etme gayem var.
Obje (4) için kullandığım formül
=COUNTIF($I$10:$I$20;I5)
Kullanılmayanları göstermek için hangi formülleri kullanmalıyım?
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/16/0f/4a/160f4a453fc5fe2521478b248fb7140a.png&t=0&width=480&text=1)
Okuyan veya cevap veren arkadşlara şimdiden teşekkürler
Yeni Projem konusunda ufak bir yardım
Merhaba,
Hali hazırda google spreadsheetleri kullanıyorum hem evden hem işten envanter girişi yaptığım için.
Google Form ve Spreadsheet bağlantısı ile belirli kategorilerden gelen envantere giren ürün sayısını kayıt ediyorum. (Giriş tarihi ile beraber)
Ürünler işlendikten günün tarihi ile, eksi (-) değer ile tekrar envantere işliyor ve sıfırlıyorum. Böylece kayıtta hiç birşey kalmamış oluyor.
Kısaca İlk field'im Müşteri ismi, gerisi muhtelif kategori isimleri. Genel olarak yazdığım da belli başlı field'lerde girdiğim değerler +/- rakam değerleri.
İkinci sayfamda bir pivot table'ım var. Bu table da eksiye mi düştüm yoksa artıda mıyım? bir hata var mı yok mu diye kontroller yapıyorum.
Ancak yeni bir ihtiyacım doğdu.
Kuyruğa ilk gelenin ilk çıkması için (bir nevi FİFO mantığı)
Envanter giriş tarihine göre benim ürünleri sort etmem gerekiyor.
Aynı zamanda ürünlerin hepsi kendi kategorilerine göre de ayrılması gerekiyor.
Örneğin doküman getirenlerin tümü bir ekranda önce gelen üstte gözükecek şekilde görüntülenecek.
Aynı şekilde de Pul, Kartpostal, Obje, Tablo getireni de görüntüleyebileceğim.
Aklımdaki projede benim gelen kayıtlardan birini seçip "işlendi" diye işaretlemem gerektiğini böylece bu ekrana tekrar girdiğimde söz konusu olan kayıt ile tekrar karşılaşmayacağımı düşünmekteyim.
Envanter girişleri aşağı yukarı yazılabilir, envanter çıkışı sabit rakam olduğundan eksiye düşebilir veya fazla verebileceğinden arada ufak tefek giriş düzeltmeleri de yapmam gerekecek diye düşünüyorum.
Bahsini etmiş olduğum proje bir excelde veya bir google spreadsheet içerisinde yapılabilir mi?
Yada tamamen bir access ürünü müdür?
Bana bu konuda herhangi bir yardımda bulunmanız mümkün müdür acaba?
AOC G2790PX monitör Sürücü ve I-menu uyuşmazlığı hk.
|
Üzüntüyle Ayrılıyorum hoşça kalın
|
ASUS RX480 8GB STRIX
|
http://www.1resimyukle.com/images/2013/11/05/1200-nokia-lumia-1020-with-camera-grip_3DC65AAD.jpg1)İ5 2500K işlemci, 8GB ram, Asus P8Z68-V LX anakart. Z5500 Multimedia set 2)AM24800+ CPU - 2Gb ram - SapphireMHD690G anakart UYDU SİSTEMİ : SS2 - Turksat - Hotbird - Hispasat - Next Lnb/diseqc |
Nereden : Silent Hill Hobi: Uydu sistemleri, kitap , uyku :) Diziler: Avoda Aravit Filmler: hiç girmeyelim :) sığmaz.... |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.153
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 8.298 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 195 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)