Wi-Fi 6 destekli bir router almalı mıyım?
Merhaba arkadaşlar,
Şuan evimde Millenicom'dan aldığım 100Mbit internet servisini kullanıyorum. Duvardaki fiber kablo ufak bir cihaza, o cihazdan çıkan ethernet kablosu ise H298A model bir cihaza bağlanıyor. Masaüstü bilgisayarımda ise Archer TX300E model kodlu PCIE adaptör kullanıyorum. Mevcut durumda bazen internet bağlatısı kablosuz bağlanan cihazlarımda yavaşlıyor veya ping değerleri yükseliyor. Çekim gücümde bir problem yok. En büyük problemim bilgisayarımdaki filmleri SMB ile televizyonumda izlemeye çalıştığımda büyük dosyalar bazen donuyor. Acaba Wi-fi 6 destekli bir router almak bu problemimi çözer mi? Çözecekse alacağım modelde nelere dikkat etmeliyim, bir routerın interneti dağıtmak dışında başka marifetleri olur mu? Ayrıca H298A cihazını tamamen aradan kaldırmak istiyorum. Router aldığımda router'ı bu cihaza mı bağlamam gerekecek yoksa diğer cihazdan gelen etherneti yeni alacağım router'a mı bağlayacağım? Çok fazla teknik bilgim yok fakat yardımcı olmak isteyen arkadaşlara ilave istedikleri konuda elimden geldiğince bilgi verebilirim. Ayrıca bilgisayarımdaki fimleri televizyon ile paylaşmam konusunda daha hızlı ve alternatif yordamlar varsa bu konudaki tavsiyelerinizi de dinleyebilrim.
Bu konuda forumu inceledim fakat tam olarak aradığım cevapları alamadım. Eğer mükerrer bir konu olduysa kusura bakmayın. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Gigabyte Z270 Gaming K3- İşlemci Çarpanı Değişmiyor
|
Ofis için g4600 uygun mudur?
|
4690K 4.5ghz üstüne çıkamıyorum.
|
1600 Lirayı en mantıklı nasıl harcarım?
|
Yerli yersiz performansım düşüyor
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 174
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.937 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware