LTE 4G Kamera imei kaydı BTK
Selamlar,
Bildiğiniz üzere 2025 ocak itibariyle imei kayıt ücretimiz 45.614₺ oldu. Durum böyleyken imei kaydı sadece en üst segment telefonlar için mantıklı hale geldi.
Peki LTE kullanan diğer iot cihazlarını nasıl açtırmamız gerekiyor? 4g kameralar, sim kartlı alarm sistemleri, takip cihazları, lte modemler gibi pek çok düşük fiyatlı
fakat sim kart kullanan cihaz var ve ülkemizde pek alternatifi olmadığından yurt dışından getirmek gerekiyor. BTK'nın bu telefon olmayan ama imeisi olan cihazlar için
ayrı bir politikası yok mu acaba?
Selamlar,
USB girişili routerımda kullanmak için turkcell Vınn tarzı bir usb modem arıyorum. Ne yazik ki Türkiye'de satılan bir ürün bulamadım hiç. Yurt dışında bir çok alternatif var aslında ama ürün sim kart girişli olduğu için imei numarası vardır muhtemelen. Usb modeme 20bin tl imei kayıt ücreti vermeyeceğimden, sanıyorum mevcut kısıtlamalarla 90 gün içinde kapatılır getirteceğim cihaz.
Türkiyede bulabildiğim sadece 2. el Vınnlar var ama onlar da 3g destekli ilkel cihazlar. Bazı forumlarda superbox demişler ama birebir alternatif değil onlar. Bana "Glinet Beryl" seyehat routerıyla kullanmak için usb formunda dongle modem lazım.
Bilgisi olan arkadaşlar deneyimini paylaşırsa sevinirim. Türkiyede satan imei kayıtlı var mıdır 4g USB modem veya yurtdışından getirtsem 20k tl ödemeden kayıt ettirmenin veya telefon olmadığı için muafiyet almanın bir yöntemi var mıdır?
Yurt dışından getirtilebilen alternatifler:
- Huawei Surfstick
- D-link DWM-222
- ZTE MF833V
|
Yazılıma Nasıl Başlamalı?
|
OLED mi 4K mı?
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.961 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama