indirimler varken emektar lenovo z500 ümü değiştirmek istiyorum ancak bir türlü karar veremedim.
bilgisayar iş için kullanılacak, oyun oynanmayacak ekran kartı çok önemli değil, 3 boyutlu çizim tarzı işler de olmayacak. en fazla autocad de 2 boyutlu basit kontrol paneli çizimleri yapıyorum ara sıra.
film dizi izleme niyetim yok laptopta o yüzden ekran ips miş 4k mış gibi bir beklentim yok.
ağırlığı ya da şarj süresi ile ilgili bir beklentim yok. zaten ya ofiste ya da fabrikalarda makina yanında kullanıcam genelde şarj kablosu takılı oluyor.
freedos tercihimdir, piyasadaki çoğu laptop w10 home kurulu. w10 pro kullanmam gerekiyor bazı programlar için boşu boşuna home lisansı parası vermek istemiyorum.
benim için önemli işlemcisi ve rami yüksek olsun, uzun ömürlü olsun. bilgisayarda virtual box ile çoğu zaman ya xp ya da windows 7 de kullanmam gerekiyor, nadiren de olsa 2si birden. şuanda windows 7 açınca dayanamıyor eski bilgisayar.
ekran olarak tercihim 15.6 inch. ancak güzel bir bilgisayar olursa 14 inche de alışabilirim diye düşünüyorum.
hafızası min 512gb. çok fazla programım ıvır zıvırım var. süreki yanımda harici hdd taşımak istemiyorum. sanırım bazı bilgisayarlar içinde boş slot olabiliyormuş sonradan 2. hdd eklemek için, böyle bir laptop varsa o da olabilir. ssd yanına hdd satın alıp ekleyebilirim.
örneğin şöyle bir bilgisayar var, ancak yıllar önce aldığım ilk laptop hp idi. öğrenciyken kışın odayı ısıtmakta kullanıyordum. o yüzden çok ağır bir ön yargım var hp ye.
wireless adaptör önerisi
|
xerox 3045 wireless sorunu
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 232
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.350 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 477 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic