Amazon Almanya'dan 41€ Sipariş Elime Ulaşır mı?
Merhaba.
Aracımın parçası arızalı ve yurtiçinde ürünü temin edemedim. Amazon Almanya'da ürünü buldum fakat ürün fiyatı 41,00€ kargo ve paketleme ücreti olarak da 49,99€ isteniyor. Bu miktarlar önemli değil öderim ama ürünün gümrüğe takılması durumunda neler olabilir? Vergisini ödeyip alabilmem mümkün mü yoksa direkt olarak red mi ediliyor? Gümrüğe takılması halinde ödeyeceğim tutarlar ortalama ne olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Golf 4 Uzun Kısa LED Ampul Önerisi
Merhaba.
Golf 4 aracım için ışığı güçlü karşıdan gelen araçtan küfür yedirmeyecek LED ampul arıyorum. Photon serisine baktım videolarını izledim hoş duruyor ama emin olamadım. Kullanan arkadaşlar marka, model ve fotoğraf da atarsa sevinirim.
Teşekkürler.
Aşırı derecede konsantrasyon eksikliği yaşıyorum
Herkese merhaba.
Son zamanlarda etkisini iyice hissettiğim ve artık hayatım için sorun olmaya başlayan konsantrasyon eksikliğini nasıl çözebilirim? Yaş ilerledikçe resmen bunamış gibi hissediyorum ve bu his hiç hoş değil.
Birini dinlerken anında odağımı kaybediyorum. Bir şey okurken, bir şey izlerken hatta bir şeyler düşünürken bile kendimi bambaşka bir yerde buluyorum. Sorunu yaşayan varsa çözüm yollarını paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Format sırasında PC kapandı açılmıyor
|
Merhaba arkadaşlar. Aracım için Android işletim sistemli f/p multimedya arayışındayım. Mümkünse fiziksel tuşlu olarak arıyorum. Araç üzerinde Piranha 7785 ile geldi ses açma kapama tuşları dokunmatik olduğundan sürüş esnasında sorun yaşatabiliyor. Ayrıca arka kapılar için 16" yuvarlak hoparlör önerisi de alabilirim. Kullandığınız memnun kaldığınız Android multimedya ve hoparlör önerilerini bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Apple Watch ekran değişimini nerede yaptırabilirim?
Öncelikle herkese merhabalar. Dün gece farkında olmadan Apple Watch saatimin ekranını kırmışım. İnternette biraz araştırma yaptım ancak bilindik firmaların Apple Watch onarım hizmetlerinin olmadığını farkettim. Arama sonuçlarında çıkan bir kaç site de bana dolandırıcılık hissi verdi. Daha önce Apple Watch ekranı değişimi yaptıran arkadaşlar nerede yaptırdıklarını ve memnuniyet durumlarını paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Güncelleme: Apple ile görüştüm. Apple Watch'ların tamiri değil direkt değişimi oluyormuş. Bir kaç tane yetkili teknik servisinden de aynı yanıtı alınca bıraktım peşini. Kullanıcı hatası olduğundan 18xx TL civarında bir ödeme yaparak sıfırı ile değiştirebileceğimi belirttiler. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar için bilgi mahiyetinde yazıyorum.
Kredi limitim ne zaman veya nasıl yükselir?
Merhaba.
Yaklaşık 1 ay önce maaşıma güzel bir zam aldım ve ilk maaşım da hesabıma yattı. Bugün findeks üzerinden aldığım risk raporunda yazan kredi limitimin güncellenmediğini farkettim. Bu limit kendiliğinden mi yükselir yoksa ayrıca bir şey yapmama gerek var mı? Bu tip durumlarla ilgili cahil olduğum için sizlere danışmak istedim. Teşekkür ederim şimdiden
Göz at penceresi son düzeni korumuyor
Merhaba arkadaşlar.
Olay biraz karışık Ofisteki 2 bilgisayarda tarama ve indexleme yapıyoruz. Durum böyle olunca taranan dosyaları sisteme yüklemek için göz at penceresini sık kullanıyoruz. İşlem yaptığımız bilgisayarların birinde göz at penceresi büyük resimler ve tarihe göre sıralı şeklinde sabit çalışıyor. Yani göz at dediğimde en son taradığım belgeyi en üstte ve büyük resim olarak görüyorum. Öyle ayarladım öyle kaldı olması gereken aslında bu
Diğer bilgisayarda ise göz at butonuna tıkladığımızda otomatik masaüstünden başlıyor ve taramaların kaydedildiği klasöre girip oradan tarihe göre sıralayıp sonrasında ise büyük resim olarak göster dememiz gerekiyor. Ve bu işlemi her taramadan sonra tekrar tekrar yapmak gerekiyor. Bu da en az 1 dakika zaman kaybı yapıyor ve totale vurunca saatlere tekabül ediyor.
Umarım sorunu tam olarak anlatabilmişimdir. Bu arada iki bilgisayarda Windows 7 kullanıyor ve sorun olan bilgisayara 2 kere farklı ISO dosyalarıyla format atıldı yine de düzeltemedik.
Ses Sistemi Güçlendirme Önerisi
Merhabalar.
Aracımda;
Pioneer MVH-07UBG Teyp
2 Adet Pioneer TS-A6901 240W Hoparlör (2006 Üretimi eski seri)
2 Adet Pioneer Model Numarasını hatırlamıyorum 500W Hoparlör
Pioneer Champion Series 1000W Subwoofer
Jameson USA 6004 v2 1500W Amfi
Ses yeterli ancak basslar bana yetersiz geliyor. Diğer araçlarda denk geliyorum dışarıdan bile tatmin edici bir bass hissi var ama benimki kendini zor idare ediyor sanki Amfi kaldırmıyor olabilir zaten ayar tuşları vs. biraz sorunlu titreşimden dolayı sık sık ayarları bozuluyor. Çok pahalı olmayacak şekilde amfi önerilerinizi alabilirim. Edison ED-4600A 3000W amfi modeline baktım yorumları olumlu ama markayı bilmediğimden emin olamadım. Sizlerin de önerisini almak isterim. Neler yapabilirim ne önerebilirsiniz?
M5A99X Evo Anakart Işığı Yanıp Sönüyor Sistem Açılmıyor
Öncelikle iyi akşamlar.
ASUS M5A99X Evo anakart kullanıyorum. Bugün akşam yağan yağmur nedeniyle elektrikler birkaç kez gitmiş. Eve geldim şalterlerin attığını fark ettim. Şalterleri açtıktan sonra bilgisayar başına geldiğimde anakart üzerindeki yeşil ışığın yanıp yanıp söndüğünü fark ettim. Açma tuşuna bastım açılmadı. Sanki elektrik yokmuş gibi sistem tepki vermiyordu. Tüm kabloları söküp bir süre bekledikten sonra kontrol edip tekrar bağladım sorun yine aynıydı. Anakart üzerinde görünen herhangi bir yanık, kopuk, patlamış transistör, çip, bağlantı yok. Saatlerdir bakıyorum ama fiziksel olarak anakartta bir anormallik yok.
PSU'dan şüphelendim ama eski anakartım M5A97 le r2.0'ı takınca sistem takır takır çalışmaya başladı. Yani sorun anakartta ama ne olmuş olabilir? Elektriklerin gidip gelmesi ile alakalı desem önce PSU patlardı. Kaldı ki elimdeki diğer PSU ile de denedim durum aynıydı. Işık sürekli yanıp sönüyor anakarta elektrik geliyor ama neden çalışmadığı hakkında hiçbir fikrim yok. Acaba anakartın kendini koruma modu gibi bir özelliği mi var?
Denediklerim;
Anakartı tamamen söküp fiziksel olarak inceledim, herhangi bir sorunu yok. Bu sırada elektrik bağlantısını da tamamen kesmiş oldum belki kendini toparlar diye. Bu esnada BIOS pilini de çıkardım. Tekrar toplayıp elektrik verdiğimde ışığın hızlı bir şekilde yanıp söndüğünü gördüm.
Sistemim;
FX 8350 işlemci.
M5A99X Evo anakart (şu an M5A97 le r2.0 var)
MSI R9 390 ekran kartı.
Samsung 850Evo SSD.
Corsair VS650 PSU.
Kingston Hyper X 8x2GB RAM.
Şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 21 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 643
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 33.048 (Bu ay: 504)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 590 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware