Sapphire 6800 XT Wattman hatası nasıl çözülür?
CPU: i5 12400F
Anakart: MSI Z690-A Wifi DDR4 Wifi
PSU: Thermaltake Toughpower GF1 850W 80+ Gold Full Modüler
RAM: Kingston FURY Beast 8 GB DDR4 3600 MHz x2
Depolama: SanDisk SDSSDH3-1T00-G25 1TB Ultra 3D NAND Sabit SSD
GPU: Sapphire Nitro RX 6800 XT OC SE
Özellikle Days Gone ve PUBG oynadığım sırada FPS dropları ve siyah ekran hatası alıyorum. Days Gone oynarken sistem çat diye kapanıyor ve sistemi güç tuşundan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Test ettiğim bütün oyunlarda ani FPS droplar oluyor.
Diğer parçalarda bir sorun olmadığına eminim, çünkü geçen hafta elimde Zotac 3060 Ti model kart vardı, onda çatır çatır oynuyordum, sistem resmen akıyordu. 2K monitörüm var, biraz daha FPS alayım diye paraya kıyıp bu kartı aldım bu defa oyun oynayamıyorum.
RAM frekanslarını düşürdüm, 3200 olarak çalıştırdım, bir süre sorun çözülür gibi oldu ama demin yine aynı hatayı aldım, Wattman.
GPU max frekansını düşürmemi söylemişti birkaç kişi, onu yaptım ama o da çözüm olmadı. Anlamıyorum ben neden bi dünya para verdiğim karta bir de böyle mühendis gibi ayar çekmek zorundayım ki? Taktığım anda çalışması hakkım değil mi? Frekans düşür, voltaj düşür, sürücü temizle, ram frekansı düşür, sistem güncelle derken sabahtan beri yapmadığım ayar kalmadı ama yok olmuyor her seferinde aynı hata.
Özellikle trendyol sitesinde satılan 3070 ve 3070 ti ekran kartlarının fiyatları dikkatinizi çekmiştir. Firma veya şahıs ismi vermek istemiyorum ancak bir satıcıyla yaptığım görüşmede bu kartların miningde kullanıldığını öğrendim. Evet satıcı kendisi söyledi. Site üzerinden sorulan sorularda bu detayı paylaşmıyor ve kartlar sıfır olarak satılıyor. "1 hafta kullanılmış, biz aldık, sıfırladık?" diyor. 2 yıl garantinin bizim alacağımız tarihten itibaren başlayacağını da ekliyorlar, firma öyle demiş. Bunu nasıl hallettiler emin değilim. Sıfırladıklarını, sorunsuz çalıştığını ifade etselerde bu kartlara kesinlikle itibar edilmemesini tavsiye ederim. Ben de uzun süredir arayış içindeyim, neredeyse bütün 3060 ti, 3070 ve 3070 ti modellerinin fiyatlarını biliyorum. Lütfen absürd şekilde ucuz kartlara (Amazon ve Hepsiburada'nın kendi sattıkları hariç elbette) itibar etmeyin, zararlı çıkarsınız.
MSI B560-A PRO iyi bir anakart mı, alınır mı?
i5 12400f işlemci aldım. MSI B560-A PRO anakart almayı düşünüyorum, bazı sorularım var...
- Bu anakart ile 3600 mhz ram kullanabilir miyim? Yani overclock mu oluyor XMP mi tam emin değilim. Ramlerim elimde hazır. Kingston 3600 mhz ramler.
- İleride 12600k gibi bir işlemci alırsam overclok yapabilir miyim?
- Bu anakartta soğutucu var mı?
Güç kaynağının kasaya sığmaması gibi bir durum olabilir mi? :) Yoksa her güç kaynağı her kasaya uyar mı?
23000 Tl Sistem Toplama
Kasa: Dark Maxima V20 - 1348 TL
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X - 3998 TL
Güç Kaynağı: Sharkoon Silentstorm Cool Zero 850W 80+ Gold - 1808 TL
Anakart: Gigabyte B550M-S2H - 1745 TL
Ekran Kartı: Asus Dual Radeon RX 6750 XT OC Edition 12GB - 10925 TL
İşlemci Soğutucu: ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm - 560 TL
RAM: Kingston Fury Renegade 8 GB 3600 MHz DDR4 - 826 TL
Depolama: Kingston Digital NV1 SSD (1 TB) - 1629 TL
Sağdan soldan edindiğim bilgilerle bu sistemi topladım. Bu sistemde hatalı gördüğünüz bir yer var mı, neleri güncelleyebilirim?
Para kazandırabilecek MMORPG oyun var mı?
Oyun oynarken bir yandan item, karakter gibi satışlardan para kazanabileceğimiz bir mmorpg arıyorum...
Hepsiburada'da satılan iPhone'lar Apple Türkiye Garantili mi?
iPhone 12 mini alacağım, açıklamada Resmi Distribütör garantili yazıyor, bu distribütör Apple Türkiye'mi oluyor yoksa başka bir firma mı? Ben bu ürünü Apple Store'a götürdüğümde teknik destek alabilir miyim? Değişim, onarım vs. yaparlar mı?
Kısaca Apple Türkiye Garantisi ne demek, Resmi Distiribütör garantisi ne demek?
|
Para kazandiran mobil oyunlar
|
6000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.658
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 26.780 (Bu ay: 499)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.657 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic