HP 15.6" i3-1315U 8gb 256 SSD Laptop 10.999TL
Gündelik işler için dizüstü bilgisayar arıyorsanız 13. nesil i3 işlemcili HP laptop bugün ekstra indirimle 10.999TL'ye düştü. Bu sabaha kadar zaten indirimde 12.000TL seviyesindeydi ki en yakın fiyatlı i3-1315U işlemcili laptop 15.000TL seviyelerinde. Özellikleri şu şekilde:
İşletim Sistemi: FreeDOS 3.0
İşlemci ailesi: 13. Nesil Intel® Core™ i3 işlemci
İşlemci: Intel® Core™ i3-1315U (Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 4,5 GHz'e kadar, 10 MB L3 önbellek, 6 çekirdek, 8 iş parçacığı)
Yonga kümesi: Intel tümleşik SoC
Grafik: Tümleşik, Intel UHD Grafik Kartı
Bellek: 8 GB DDR4-3200 MHz RAM (1 x 8 GB) (3200 MT/s'ye varan aktarım hızları.)
Dahili Depolama: 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD
Ekran: 39,6 cm (15,6 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), mikro kenarlı, yansımasız, 250 nit, %45 NTSC, TN panel
Ekran-gövde oranı (hoparlörler olmadan): %85
Minimum boyutlar (G x D x Y): 35,98 x 23,6 x 1,86 cm
Ağırlık: 1,59 kg
Pil türü: 3 hücreli, 41 Wh Lityum iyon polimer
Pil ömrü: 7 saat 45 dakikaya kadar
Pilin yeniden şarj edilme süresi: (Hızlı pil şarj etmeyi destekler) 45 dakikada yaklaşık %50
Kablosuz: Realtek Wi-Fi 6 (1x1) ve Bluetooth® 5.3 kablosuz kart (Modern Bekleme Durumu (Bağlı))
Ürün rengi: Kömür grisi
Klavye: Sayısal tuş takımı içeren tam boyutlu, jet siyahı klavye
Web kamerası: Zamansal gürültü azaltma ve tümleşik çift dizi dijital mikrofonlu HP True Vision 720p HD IR kamera
Ses özellikleri: Çift hoparlör
İşaret aygıtı: HP Imagepad
Bağlantı Noktaları:
1 USB Type-C 5 Gbps veri aktarım hızı (yalnızca veri aktarımını destekler ve cihaz şarj edilmesini veya harici monitörleri desteklemez)
2 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı; 1 AC smart pin; 1 HDMI 1.4b; 1 birleşik kulaklık/mikrofon
Güç kaynağı türü: 45 W Akıllı AC güç adaptörü
Kabaca özetlemek gerekirse işlemcisi hariç diğer özellikleri bu fiyat için standart sayılır. Ram'i resmi sitesinde "yerleşik" olarak değil de "1x8gb" olarak tanımlandığı için arttırılabilir olduğunu düşünüyorum. Ekran %45 NTSC renk desteğine sahip, direkt izlerken fark etmeyebilirsiniz belki ama örneğin bir cep telefonu ekranıyla yanyana koyduğunuzda renklerin biraz soluk kaldığı görülebilir. Öte yandan bu hal maalesef 25.000TL'lik laptoplarda bile standart olarak karşılaşılan bir durum maalesef. Dahili ethernet portu bulunmuyor ama USB'den adaptörle bu tür bir özellik eklenebilir. Cihazda kart okuyucu veya bir optik sürücü de haliyle bulunmamakta.
Edit: Satış sitesi HP 15 Dizüstü Bilgisayar, 15,6 inç, Intel Core i3-1315U, 8 GB Ram, 256 GB SSD, FreeDOS, Kömür Grisi, 88T67EA : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Adobe Photoshop Elements 2024 - 170TL
Normal şartlarda Adobe'nin resmi sitesinde 100$ (yaklaşık 2900TL) fiyatla satışa sunulmakta ama black friday indirimiyle 60$'a (yaklaşık 1750TL) inmiş durumda. Oysa aynı yazılım Microsoft Store'da da TL üzerinden ve oldukça uygun bir fiyata; sadece 169,5TL olarak satışta. Bu indirim 9 gün daha sürecekmiş, ihtiyacı olan kaçırmasın derim. Gerçi sonrasında da 283TL'ye çıkacakmış fiyatı.
Yazılıma gelince, Photoshop'un hafif kırpılmış sürümüdür. Yeni başlayanlar için otomatik işlemlerin yanında ileri seviye kullanıcılar için Photoshop'un pro sürümünü aratmayacak elle düzenleme araçları ve fotoğraflar için Adobe RAW editör gibi özelliklerle geliyor. Photoshop gibi aylık ödeme değil, KALICI LİSANS fiyatıdır.
Windows'ta yüklü olan Microsoft Store üzerinden satın alabilirsiniz:
https://apps.microsoft.com/detail/adobe-photoshop-elements-2024/9NH55BF6LR3T?hl=tr-tr&gl=US
Philips SHL3565BK Hi-Res Kablolu Kulaklık 249TL
Yüksek ses kalitesine sahip bir kulaklık arayanlar için kaçırılmaması gereken bir kulaklık. 2017 yılında 235TL'ye almıştım, yırtılan pedlerini değiştirmek için nette araştırma yaparken hala satıldığını gördüm ve parça alıp tamir edeceğime hemen yenisini sipariş verdim. Artık üretilen bir model değil maalesef, büyük ihtimalle depoda kalan son ürünler. Öte yandan özellikleri müthiş:
Tip: Kablolu, DJ monitör
Hi-Res Audio desteği: Mevcut
Dahili Mikrofon: Mevcut
Frekans tepkisi: 7 - 40.000 Hz
Empedans: 16 Ohm
Mıknatıs tipi: Neodimyum
Maksimum güç girişi: 2,2 W
Hassasiyet: 104 dB
Hoparlör çapı: 40 mm
https://www.philips.com.tr/c-p/SHL3565BK_00/mikrofonlu-kulaklik
https://www.hepsiburada.com/philips-shl3565bk-00-mikrofonlu-siyah-kulakustu-kulaklik-p-BD803386?magaza=Nethouse
İşlemcilerde Yeni Açıklar
Son yapılan güvenlik araştırmaları sonucunda nerdeyse tüm yeni işlemcilerde yeni açıklar bulunduğu tespit edilmiş. Açıklar ve etkili oldukları mimariler şu şekilde:
SQUIP: AMD Zen 1, 2 ve 3 serisi ve Apple M1 işlemciler (M2 hakkında şimdilik bir açıklama yok)
ÆPIC: Intel 10. 11. ve 12. jenerasyon işlemciler
Araştırmacıların ÆPIC için "hassas verileri mimari olarak ifşa edebilen ilk CPU hatasıdır" şeklindeki açıklaması oldukça ilginç. Öte yandan açıklar sistemi ele geçirmeden ziyade CPU tarafından işlenen verinin okunması şeklinde çalışmakta.
Execution Unit Scheduler Contention Side-Channel Vulnerability on AMD Processors | AMD
Samsung UR55 28" 4K IPS (LU28R550UQMXUF)
Uzun süredir başta fotoğraf düzenleme ve film izleme amaçlı geniş renk gamı destekli, arada oyun da oynatacak uygun fiyatlı bir 4K monitör arıyordum. Geçenlerde denk geldiğim bir kampanya sonrası tercihim Samsung UR55 oldu.
Monitörün teknik özellikleri şöyle:
Ekran Boyutu: 28" (71cm)
Çözünürlük: 3.840 x 2.160 piksel (4K)
Panel Tipi: IPS
Yenileme Hızı: 60Hz
Tepki Süresi: 4ms (GTG)
Panel Renk Derinliği: 10bit (8bit+FRC)
Renk Desteği: 1 milyar renk
Renk Gamı: %90 DCI-P3 (~%120 RGB)
HDR (Yüksek Dinamik Aralık): HDR10
FreeSync: Var (40-60Hz)
En / Boy Oranı: 16:9
Parlaklık (Tipik): 300cd/m2
Statik Kontrast Oranı: 1.000:1(Tip.)
Dinamik Kontrast Oranı: Mega ∞ DCR
İzleme Açısı (Y/D): 178° / 178°
Ekran Düzlemi: Kavissiz, düz ekran
Ekran Çerçevesi: 3 kenar sınırsız
Etkin Ekran Boyutu (mm): 620.92(Yatay) * 341.28(Dikey)
Bağlantı Noktaları: 2 adet HDMI 2.0, 1 adet DP 1.2
Fabrika Kalibrasyon: Mevcut, ortalama Delta E 2,5-2,7 arası
Stant: Eğim destekli sabit tip
Kutu içeriği: Adaptör, HDMI 2.0 kablosu
Renkler konusunda oldukça iyi. Hem çözünürlük hem de renk bakımından daha önce çektiğim fotoğrafları Full HD bir monitörde hiç tam kapasitesiyle görmemişim dedirtecek seviyede bir farkla karşılaştım. Tabi renk demişken kutu içinden çıkan HDMI kablo ile kayıpsız 10bit görüntü alamıyorsunuz, bunun için ayrıca bir DP kablo alıp onunla bağlantı kurmak şart. HDR olarak, VESA destekli gerçek bir HDR'a sahip olmadığını biliyordum, bence giriş seviyesi bir HDR'a sahip ama özellikle konsol oyuncuları yorumlarında çok kullanışlı bulduklarını belirtmişler. HDR uyumlu filmlerle denediğimde katkısı güzel. Yine de HDR'ı sadece kullanılacağı zaman açmakta fayda var, öteki türlü renkler soluklaşabiliyor masa üstünde. IPS panele sahip olduğu için ışık sızması vb etkiler maalesef mevcut, ayrıca özellikle karanlık sahnelere sahip filmlerde IPS'lerin genel sorunu olan zayıf siyahlar kendisini belli ediyor.
Oyunlarda herhangi bir gecikme, ghosting vb yaşamadım. Öte yandan 4K oyun gerçekten farklı bir dünya ama elimdeki RX 570 4gb yetersiz kaldığı için oyunları genellikle 1-2K arası ayarlarla çalıştırıyorum. oyunlar genellikle RGB destekli olduğu için bazı renkler aşırı doymuş gösterilebiliyor, örneğin kırmızıyı ayarlara girip biraz kısmak zorunda kaldım.
Yakında güncellenecektir...
|
WD Elements 8tb 898TL
|
Samsung Galaxy Tab A SM-T290 8 2019
|
Intel OneAPI, World of Tanks'e Ray Tracing Getiriyor
|
Windows 10 1903 Creative Beta Sürücüsü
|
AMD Ryzen 5600, Asus Prime B350 Plus, Sapphire RX 7800 XT Pulse, Kingston Hyperx Predator 2x8gb 3000MHz DDR4, Samsung 860 Evo 250GB, Crucial MX500 500GB, toplamda 22tb WD Green HDD, Xigmatek Midgard, Logitech G413 Gümüş, Razer Basilisk V2, Dell SE2717H 27" 75hz FreeSync
|
26ee3d5b454834870fd089ef705df2289.jpg |
Son Giriş: 17 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.851
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 68.887 (Bu ay: 871)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9.316 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware