orijinal parfüm önerisi
merhaba arkadaşlar yurt dışından bir akrabama 2 adet parfüm getirteceğim ama karar veremiyorum esmerim ve kış için kullanacağım daha önce sevdiğim ve kullandığım kokular one million ve zara gold tarzıydı ama farklı kokulara geçebilirim .Kalıcı ve dışardan çok beğenilen parfüm önerisi yaparsanız çok sevinirim sert bir yapım yok ağır parfümler olmazsa bana uyacağını düşünüyorum.Biraz araştırmamla Dior sauvage ve blue de chanel isimlerini çok duydum bu ikisini önerirmisiniz.şimdiden teşekkürler
Yeni ekran kartı sonrası darboğaz
Merhabalar, 3 gün önce eski sistemime GTX 1650 ve SSD aldım, sıfırdan temiz kurulum yaptım. Almadan önce darboğazdan korkuyordum, korktuğum sanırım başıma geldi. Sistem;
i5 4460
ASUS H81M-PLUS
8 GB 1600 MHz RAM
Bu parçalara GTX 1650 aldım. İlk deneme şansım Fortnite'ta oldu. En yüksek ve en düşük ayardada aynı FPS alıyorum. 50-70 arası. En yüksekte kalite çok iyi oluyor ama ani takılma ve ses gitmesi yaşıyorum. LoL'de ise en yüksek ayarsa 120-140 arası alıyorum yine düşük diye düşünüyorum ama bunun işlemci darboğazıyla alakası var mı bilmiyorum. Yine CS'te aynı sorunlar var. En yüksek ayarda 60-80 arası FPS alıyorum. Sizce sorun nedir? İşlemci yüzünden darboğaz mı yaşıyorum ve bunun bir zararı olur mu işlemci yükseltene kadar? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar ekran kartım bozulunca sistemi yükseltmek için kolları sıvadım ama bütçem el vermedi vazgeçip tüm bütçemle ekran kartı almaya karar verdim. Darboğaz yaşar mıyım bilmiyorum. Pazartesi günü Vatan şubesinden alacağım. Maalesef internetten alamıyorum. Bazı sebeplerden bulunduğum şehirdeki Vatan şubesinden alacağım. Bütçem 1500-2000 civarı ama zorlayabilirsem ufak bir miktarda arttırabilirim. Sistemim;
i5 4460.
ASUS H81M-PLUS.
G.Skill 8 GB tek slot 1600 MHz.
650 Watt güç kaynağı.
1 TB harddisk ve yeni sipariş verdiğim WD Green 240 GB SSD.
Sadece SSD ve ekran kartını yeni alıyorum, diğer parçalar eski sistemimden. Merak ettiklerim herhangi bir darboğaz yaşar mıyım ve bu kartlar dışında Vatan'daki seçeneklerden ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler
Düşündüğüm kartlar;
Artık yetersiz gelen sisteme yükseltme
Merhabalar 1 hafta önce ekran kartım ömrünü doldurdu ve bende 4 sene önce topladığım bu sisteme köklü bi değişiklik yapma peşindeyim yardımcı olursanız çok sevinirim.Sistemim;
İ5 4460 işlemci
Asus H81m-plus anakart
Gskill 1600 mhz tek slot 8 gb ram
650 watt psu
WD 1 tb harddisk
Ekran kartımda R9 280x kullanmaktaydım
Bu sisteme önce tek başına bir gtx1650 almayı düşündüm sonra diğer parçalar yüzünden darboğaz gibi bi durum yaşarmıyım diye tereddütte kaldım.Max bütçem 2k ve şu parçanı sat kolay satılır 2 el dediğiniz varsa onuda satıp bu bütçeye ekliyeceğim,Bu durumda nasıl bi karar en mantıklısı olur şimdiden teşekkürler
Ekran Kartımdaki Sorun Nedir Yardım Lütfen
Merhabalar 5 yıla yakın süredir toplamış olduğum sistemi kullanmaktayım iki gün önce oyun oynarken birden ekranda donma oldu daha sonra görüntüde renk dalgalanmaları ve karışıklıklar oldu ve masaüstüne attı sağ köşede ekran sürücüsü görüntü uyarısı verdi ve yan şekilde ekranda birçok kırmızı çizgiler oluştu.Daha sonra kapatıp açtım bios ekranında bile devam etmekte bi kırmızı yatay ince çizgiler ekranın heryerinde var ve açıldıktan sonra masaüstününe gelemiyorum anakart açılış yazısından sonra siyah ekran da kalıyor.Ekran kartımın ışıkları yanmakta sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım ama ekran kartımdan şüpheleniyorum yardımcı olursanız sevinirim.İnternette denk geldiğim bu sorunu yaşayan birinin ss ini ekliyorum aynısı kırmızı çizgiler bendede mevcut.
Sistemim ise;
Sapphire R9 280x Tri-X Oc ekran kartı
İntel i5 4460
Ram Gskill 8 Gb 1600 mhz cl9 tek modül
Güç kaynağı corsair vs650
Wd 1 tb harddisk
anakart h81m Plus
Eğer ekran kartım ömrü bittiyse 5 yıl sonra bu sisteme 2-2,5 bütçeyle nasıl bir yükseltme yapabilirim teşekkürler şimdiden
Bu Hafta alınacak çok acil tavsiye lütfen
|
|
Instagramı Olanlar Gelsin
|
Instagram Kullanan Gardaşlarım Gelin Hele
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.463
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 11.659 (Bu ay: 165)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 516 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware