Merhabalar bu sene Kocaeli üniversitesine yatay geçiş ile geçtim. Yatay geçiş için 2.sınıfa başvurmuştum kabul etmişler fakat bildiğiniz üzere ders muafiyet işlemleri sonucunda 1.sınıftan da başlayabilirim. 6 Eylül tarihinde kaydım yapılmış gözüküyor (pasif öğrenci olarak gözüküyorum). Kyk yurt başvurusu yaparken sistemde 2.sınıf olarak gözüküyorum ve dediğim gibi 1 den de başlayabilirim muafiyet sonucuna göre. Şu şekilde bir uyarı var acaba sonradan bu durum sorun olur mu ?
Bugün yarın alınacak monitör önerisi
Öncelikle merhabalar 4 5 gündür monitör bakmaktayım. 1100tl gibi bir bitçe ile başlayıp 100, 100 diye diye en son 1500tl ye kadar çıktım. Bu fiyat aralığındaki bütün monitörlere baktım fakat hepsinde bir arıza var. Yok ghosting, yok ışık sızması, yok ölü piksel yani gerçekten hiç mi sağlam monitör yok ya. Beni en çok korkutan ölü piksel. Ölü piksel çıktığı senaryoyu düşünüyorum iade için uğraş dur değişim zaten hayatta yapmazlar. Kredi kartı ile alacağım iade kabul olsa bile taksit taksit yatıracaklar parayı bir de işin yoksa paranın yatmasını bekle. Minimum sorunlu bugün veya yarın alınacak monitör bakıyorum. Dolar arttı fiyatlar daha da artmadan almak istiyorum.
Genel kullanımımdan bahsedeyim film dizi izlerim, siyah ve beyaz ekran üzerinde okuma yaparım, rekabetçi oyunlar oynarım. Şimdilik kullandığım monitör Asus Vp228H Tn panel olmasından dolayı sanırsam renkleri çok kötü. Okuma yaparken gözlerimi çok yoruyor. Oyunlarda herhangi bir sıkıntım olmadı çünkü daha önce 75hz veya 144hz monitör kullanmadım. Aklımda olan 1000tl civarı 75hz monitör almak aradaki fiyat farkını vermeye değer derseniz 144hz almak isterim. Önerilerinizi bekliyorum minimum sorunlu bir monitör almak istiyorum.
HDD Sağlığı-SSD Önerisi
Merhabalar, kullanmakta olduğum harddisk için belirli testler yaptım bilen arkadaşlar sonuçlara bakabilir mi acaba ? 1 yıldır yeni sistemimle kullanıyorum (gigabyte b450m s2h) artık ssd ye geçmek istiyorum. Attığım ss lere göre hdd kullanılabilecek durumda ise 250gb kullanılamaz ise 500gb ssd alacağım. Aklımda Samsung evo 860 var önerebileceğiniz başka ssd markası var mıdır?
Akg Y400 mü Y500 mü
Merhabalar akg nin y400 model kulaklığını almak istiyorum daha önceden almış test etmiş olan var mı aranızda? Hem masaüstü bilgisayarimda ( kablosu ile) hem de telefonumda bluetooth ile kullanmak istiyorum. 350tl gibi bir fiyatı var şimdilik bu fiyat için başka oneri yapabileceğiniz kulaklık var mıdır ? Yazdığım kullanım senaryosu için . Y500 modeli ise 600tl. Üstüne 250tl vermeğe değer mi y500 için .
Lol için Nvidia DSR ayarını aktifleştirmek
|
Asus Vp228h ikinci el ışık sizmasi mi var?
2.el Asus Vp228H alinir mi?
|
Gigabyte gtx1650s windforce fan ayarı
Ryzen 5 1600 12nm Cinebench skoru
|
Kısıtlı bütçe ile bilgisayar toplamak
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.688
İkinci El Bölümü Mesajları: 52
Konularının görüntülenme sayısı: 19.011 (Bu ay: 143)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 289 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO