Tecilim bitti, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
2020'de 4 senelik üniversiteden mezun oldum 22 Haziran'da tecilim bitti. Araştırdım bir çok konu okudum 2 sene daha tecil edebilirsin dediler. Araştırdım soruşturdum böyle bir hakkım yokmuş. Sorun değil. Şimdi askere uzun dönem gitmek istiyorum. Yıl sonuna kadar tecilli olarak gözükeceğimi öğrendim askerlik şubesinden. Ama yine de merak ettiğim anlayamadığım bir çok şey var.
-Sanırım şu anda Ağustos sonuna kadar işlemlerimi yaparsam Aralık celbine gidiyorum. Bu bilgi doğru mu?
-Ağustos sonuna kadar işlemleri yaparsam Aralık'tan daha önce veya sonra gitme ihtimalim var mı?
-Yapmam gereken işlemler nelerdir?
-Genel olarak adım adım askere gidiş işlemi nasıl işliyor?
Bu konularda yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Ortalıkta çok fazla bilgi var ve hangisi doğru bilmiyorum. Askerlik şubeleri her biri farklı bir şey söylüyor.
Köpeklere nasıl karşı koyabiliriz?
Toplatılsınlar, barınağa götürsünler vs. demiyorum o farklı bir konu. Bu köpeklerin ne toplatılacağı var ne de uyutulacağı. Sabah işe giderken her yer pislik içinde, bir günde 30dk'lık yürüme mesafesinde 7-8 tane dışkı sayıyorum. Ayrıca bu köpeklerin toplatılacağı da yok milyonlar dönüyor mama vs. konularında. Kimse rant kapısını kapattırmaz (maalesef). Merak ettiğim şey şu, köpekler başladılar havlamaya, üzerimize doğru geliyorlar, hep 1-2 tanesine tekme atarsam (lütfen onlar da can vs. diyecekler buradan sonra konuyu okumadan gitsin, benim canım köpekten daha değerli) paçayı sıyırırım diye düşünürdüm. Fakat görüyoruz ki bu köpeklerin zayıf, güçlü, savunmasız vs. ayrımı yok. Cüsse gözetmeden saldırıyorlar. Elbette çocuklar kendi yaşlarının verdiği akıl ve o an ki korku ile kaçıyorlar ama yetişkinler olarak kendimizi böyle bir durumda nasıl koruyabiliriz? Tekme atmak gibi şeyler durumdan kurtulmamızı sağlar mı?
Format sonrası hdd ye yükleme yapılmıyor
SSD takıp Windows'u SSD'ye yükleyerek format attım. Steam yüklemek istedim formattan sonra HDD'ye ama HDD gözükmüyor. Disk yönetiminden biçimleyip harf de verdim ama düzelmiyor. Ne yapmam gerek?
R7 240 macun değişimi sonrası fan çalışmıyor.
Emektar uzun bir süredir düşük fps vs. sorunları vardı. Dün açtım fanı söktüm, macunu değiştirdim. Fanın 3 pinli çıkışını da sökmüştüm. Kablo siyah kapakla gri alt kısmın arasında bir yerde olduğu için fanı tamamen haznesinden çıkarıp sökemedim ama diş fırçası ile mümkün olduğunca temizledim. Nasıl söktüysem aynı şekilde taktım. Bilgisayarı açıp oyuna girdim, kart ısınıyor, ama fan dönmüyor. Ayrıca sistemdeki diğer fanları kapalıyken ittiğimde hepsi benim ittiğimden biraz fazla dönüp duruyor (yaklaşık yarım tur) ama ekran kartının fanı ben kuvvet uygulamayı bıraktığım an duruyor. Kartta bir sorun yok çünkü çalışıyor, sebebini anlamadığım bir şekilde girer
girmez aşırı bir fps düşüşü yaşadım ortalamadan daha düşük fps aldım. Nasıl tamir edebilirim bu fanı? (Örnek olarak görsel yüklüyorum)
Devlet baba zam yaptı zaten bu şekilde iyi?
Bu cümle bahane edilerek maaşıma yıllık zam yapılmadı. Bana çok komik geldi açıkçası. Şirketteki kimseye yapılmamış. Merak ediyorum herkeste böyle mi bu durum?
Kredinizle dolar alamazsınız dendi?
Geçen ne kadar kredi çekebilirim nasıl ödeyebilirim diye bankayı aradım, bir kaç soru sordum kadın ön başvuru yapalım detaylı bilgi vereyim dedi. Tamam dedim, kadın bilgilendirme yaparken arada ''Çekmiş olduğunuz krediniz ile dolar, kripto para (bir kaç şey daha) almayacağınızı taahhüt ediyor musunuz? diye bir soru sordu.
Kendi param değil mi? Böyle bir şey yeni mi başladı? Geleceğe yatırım için alacaktım ama aklımda döviz yoktu, farklı yatırım yapacaktım. TL'de tutmak zorunda mıyım parayı bu nasıl iş? Resmen para veririz ama dolar alamazsın diyorlar mantığı ne bunun :D
Gerçekten birisi açıklasın artık bu durumu
Kendi maddi durumumdan bahsetmeyeceğim. Ama bir elim yağda bir elim balda değil onu baştan söyleyeyim. Ekonominin kötü olduğunun farkında olabilecek bir durumdayım bunu bilmeniz yeterli. Açıklanmasını istediğim şey ise ekonominin tam olarak nasıl kötü olduğu. Çünkü metrobüse biniyorum, ellerinde iPhone 12 var insanların. 15 bin bir telefona verip metrobüse binmek benim için zırdeliliktir. 15 bin lira bir telefona verebiliyorsam, 15 lira da rahatlıkla kenara koyabilip o ayı kolaylıkla geçirebilmem gerekiyor. Finansal olarak stabil olmak için. Borç harç dedik bunu geçtik, alışveriş merkezi yemek katı dolu muhabbeti yapmayacağım, biraz daha ciddi konuya gireceğim, araçlar. Bütün ülke çalkalandı araç fiyatları fırladı diye, ama yine de insanların altında BMW, Mercedes gırla gidiyor. Gerçekten evet, ekonomi kötü bunu biliyorum, kendim de farkındayım, ama nasıl hala bu durumda olabiliyor insanlar? Cidden nasıl yani? Sınıflar arasındaki farklılık diyecek oluyorum, e bu sefer 15bin liraya telefon alan kadın niye metrobüse biniyor ne alaka?
Unfold Uygulama APK'sı
Girmediğim site indirmediğim APK kalmadı. Hiçbir yerde bu uygulamanın 7.1.1 sürümünün modlu apksını bulamıyorum. Yapabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
Trendyol Kandırmacası
Kedim için mama sipariş ettim. Aldığım ürün oldukça güzel paketli bir üründü. Ürün geldi, ama gelen ürün aldığım ürün ile zerre alakalı değil. İşte Trendyolun dalaveresi de burada ortaya çıkıyor.
Aldığım ürün bu, 1754 değerlendirmesi var, puanı yüksek. Satıcının puanı 9.5. Her şey çok iyi. Ama asıl olay bu değil. Olay şu, satıcıyı değiştirdiğiniz zaman değerlendirme değişmiyor. Örnek;
8.5 puan almış satıcıyı seçiyorum ama değerlendirme yine aynı. E şimdi bu dolandırıcılık değil de ne?
Aldığım ürün bildiğiniz yoğurt kovasında geldi. Üstünde bi etiket, etiketin üstünde de Royal Canin yazıyor. 9.5 puanı olan satıcıya soru sorulmuş ''Aldık kovada gönderdiniz'' diye, satıcı da haklı olarak o biz değiliz diyor. Trendyol da satın alımda en düşük fiyat kimdeyse ondan geçiyor siparişi. Merak eden birebir ürünün ismin aratıp girip bakabilir, onlarca soru var ve herkes ''Bize açık mama gönderildi'' diyor.
Ürün geldi, fatura yok, iade formu yok, satıcıya giriyorum adres insanla dalga geçer gibi dümdüz ''Avcılar'' yazıyor. Gidip meydana bırakayım o zaman mamayı param nasıl gelecek? Ne açık adres var, ne satıcının adı. İşin ilginci şimdi girip diğer satıcılarda göz at diyorum aldığım satıcı orada da gözükmüyor. Aldığım satıcı marmaraypet. Şimdi ne olacak bilmiyorum. Ama alışveriş yaparken dikkatli olun bu tür şeylere karşı.
silinsin
silinsin
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 199
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 16.433 (Bu ay: 183)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 254 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic