8755 TL Tutarında Pazartesi Alınacak Sistem
Merhabalar. 2-3 gün önce parça parça sistem toplama niyetindeydim ve bu konu için yardımınızı istemiştim. Ama dizüstü bilgisayarımı satıp bütün parçaları toplamak istedim ve bugün dizüstü bilgisayarımı sattım. Şimdi ise gün boyunca her konuya girmeye çalıştım. İnceleme videoları izledim ve ileriye dönük sistem toplamaya karar verdim. İleride yükseltme anlamında sıkıntı yaşamayacağım parçaları seçmeye gayret ettim. Tabi ki bu konuda bilgim az olduğundan seçimlerim hatalı olabilir.Anakartı yüksek tuttum ki yeni nesil Ryzen işlemcilerde sıkıntı yaşamasın dedim. Ramleri ise bilindik markadan aldım. Kasa ise Asus Tuf GT301 vardı ama o kasa bu kasaya göre küçüktü. İleride sıvı soğutmada ve iç genişliği anlamında sıkıntı yaşamayım diye bu kasayı tercih ettim. İşlemciyi ve ekran kartını seneye değiştirmeyi düşünüyorum. Zaten ben 24 inc ekran tercih edeceğimden FHD çözünürlükte monitör alacağım. Bu ekran kartı da araştırdığıma göre tam FHD için bir ekran kartı.
Sorularım :
-ASUS TUF B450-PRO GAMING Anakart adlı anakartı mı alsam ? Açıkcası B550 beni biraz zorluyor.
-Sizin yanlış gördüğünüz veya eklemek istediğiniz bir şey var mı ?
-Bir de inventus adlı siteden alacağım. Çok güvenilir diyorlar. Bir sıkıntı yaşadınız mı ?
-Psu aklımı karıştırıyor. Dandik gibi duruyor. Sizce rica etsem değiştirirler mi ?
Parçalar şu şekilde :
-AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
-ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Wi-Fi Anakart
-GSKILL Trident Z RGB 3600MHz 16GB (2x8GB) Bellek
-ASUS GTX 1660 SUPER TUF GAMING Ekran kartı
-ASUS TUF GAMING GT501VC 3 adet ARGB Fanlı TEMPERED GLASS Kasa
-FSP Hyper K 700 700W 80+ Güç kaynağı
-KINGSTON A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD
Monitör : ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Monitör
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle herkese merhabalar. Canlı ders verebilmek ve yüksek lisansa bilgisayarı götürebilmek için Matebook D15 bilgisayarını almıştım. Xbox One X konsolumu da satıp yeni nesil bekliyordum ama konsol tarafındaki oyun fiyatları beni konsoldan soğuttu. Yurtdışından getirtsem bile gidip de bir oyuna 600-700 Tl vermeye benim vicdanım el vermez. Ubisoft'un kendi sitesindeki yeni oyunların 260 küsur Tl'den çıkış yapacak olması, Steam'deki oyun fiyatlarının genelinin makul seviyelerde olması, Epic Games'in oyunları dağıtması gibi durumlar da beni bilgisayar tarafına itti. Malumunuz dolar da aldı başını gidiyor. Ben de dolar şimdiki seviyelerdeyken gidip her 4 ayda 3000 Tl lik malzemeyi taksitle almayı planladım. Haziran gibi de ekran kartını ve geri kalan ekipmanları da taksitle alarak işi halledebilirim diye düşünüyorum. En önde güncel ekipmanlardan başlamak istiyorum. Aklımdaki ekipmanlar, Adata XPG Spectrix D41 8GB 3000MHz x2 + Asus Prime B550M-K AMD B550 4600 MHz + MSI MAG Forge 100R Temperli Cam + Adata XPG SX8200 Pro 1TB M.2 PCIe 3500-3000MB/s ürünlerini almak istiyorum. 3595 TL tutmakta. Zaten yeni gelen Ryzen işlemcilerini anakart destekliyor. Bu kasanın yeni çıkması benim için önemli değil. Build videolarına baktım, rahatlıkla 240mm sıvı soğutma takılabiliyor. SSD biraz fazla tuttum çünkü bir oyun olmuş 150Gb. RAM konusunda da 3000MHz gayet iyi bir şekilde işimi göreceğini düşünüyorum. 4 ay sonra da Psu ve ülkemize gelirse Ryzen işlemcisini almak istiyorum. Siz benim planımı nasıl değerlendiriyorsunuz ? Şunu önce al, bunu önce al dediğiniz bir parça var mı ? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
PS4 PRO için Kulaküstü Kulaklık Tavsiye
|
Oyuncu için giyim alışveriş sitesi
|
İkinci el birkaç sistem hakkında yorumlarınız ?
|
Ankara veya Konya'dan Toplama Bilgisayar
|
PS4 SLIM HDD SES & METRO REDUX KAPANMA
|
|
Ps4 mü Neo mu İkileminde Olanlara
|
121 Level TH 10 150 TL
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.610
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 7.627 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 555 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun