Aracıma taktırmış olduğum multimedya sistemini yaklaşık 6 aydır kullanmaktayım ancak ilk aldığım günden beri problemlerini bir türlü bitiremedim.
Aracım Renault Clio 3 ve cihazın modeli NWD K2501 (T5) cihazın özellikleri multimedya sistemi için gayet iyi 4 GB RAM ve 8 çekirdekli işlemciye sahip ancak mesele cihazın performansı değil donanımsal sıkıntılar. ilk olarak direksiyon kumandaları aktif olmadı bir kaç gün düğmelerin hepsi pasifti sonrasında bir küçük bir kutu olan bir cihaz taktı bu cihaz aslında Megane 3 e ait olan bir kutuymuş Clio 3 e uygun kutu olmadığı için bunu taktı sıkıntının bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak direksiyon kumandasından tutun kapıların açık olduğuna kadar biliyor artık sistem fakat dış hava sıcaklığını göremiyorum.
yaşadığım problemleri özetleyeyim
- Radyo çekmeme sorunu (bu sorun için özellikle 2 kez taktırmış olduğum kişiye giderek çözdürdüm ancak antenden çekmiyor hala cızırtılı bir ses veriyor)
- Ses kanalları farklı geliyor yani sağdan gelmesi gereken ses önden soldan gelecek olan ses arkadan geliyor. 4 Hoparlör 2 tiz sesleri veren hoparlör var bu 2 hoparlörün adını bilmiyorum kusura bakmayınız.
- Dış hava sıcaklığı
Yapmış olduğum iş nedeniyle çok fazla zamanım olmuyor genelde hafta sonları zamanım kalıyor ondada kendime zaman ayırıyorum. bu konu ile ilgilenecek olan arkadaşlar vardır muhakkak diyerek derdimi anlatmaya çalıştım bu konuyu çözmek istiyorum çok yorucu bir hale geldi cidden.
Uzun zamandır bu konuyla uğraşıyorum fakat bir türlü çözüme ulaştıramadım sizlerden yardım istiyorum konuyu şu şekilde anlatayım öncelikle.
Yıllardır kullanmış olduğum bilgisayarımda oyunlarda grafik kalitelerin düştüğünü farkettim ve dahası olarakta fps düşüklüğü sırıtıyordu mesela GTA 5 için örnek vereyim ayarlara girdiğimde grafik ayarlarda ekran kartı kapasitesinin 512 MB yazdığını gördüm ve şok oldum aklıma ilk dahili ekran kartından açtığını düşündüm fakat görev yöneticisinden baktığımda kullanılan ekran kartın harici ekran kartı olduğunu gördüm zaten dahiliden açsa bile kapasitesi 128 MB sorunu bu kez sürücülerden aradım en güncel sürümleri bulup yükledim fakat yine işe yaramadı bu kez tamamen sürücüyü kaldırıp yükledim yine işe yaramadı son çare olarakta Microsofttan indirdiğim Windows 11 i usb ye update ederek PC ye format attım tüm sürücüleri güncelledim oyunu kurdum yine sorun aynı bu arada ayarlardan grafik ayarlarına bakın dersenizde oradanda yüksek performansı seçtim sonuç yine aynı bu sadece GTA 5 için geçerli bir şey değil diğer oyunlar içinde geçerli bu sorun artık benim için çok önemli bir mesele haline geldi yardımlarınızı bekliyorum.
PC özellikleri ise
İşlemci: İntel İ5 6200U
Ram: 4+8 şeklinde 12 GB 1600 MHZ
Ekran Kartı: Amd R5 M330 2GB
Muhabbet Kuşunun Hastalığını çözemedim?
|
4+4 GB Ram mi 4+8 GB Ram mi?
|
Notebook PC'ye ram takmak?
|
HTC One M8 Kamera Problemi??
|
|
|
|
|
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 321
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.550 (Bu ay: 196)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar