Poco X4 GT
Merhaba arkadaşlar. Bi süredir uygun fiyatlı, performansı iyi olan, f/p ürünü android cep telefonu araştırıyorum. Poco X4 GT bu anlamda çok mantıklı gelmeye başladı. Cihaz antutu rankings listesinde samsung galaxy S21 FE ninde üstünde bir skor alarak 30. sırada yer almış. İşlemci, CPU, GPU, ram, memory ve batarya olarak çok iyi malzemeler kullanılmış, bunun yanında ürün kalitesi (komple plastik), ekran kalitesi(IPS ekran) ve kamera kalitesi kullanılan chipset ve memory ile kıyaslanınca çok daha kalitesiz. Daha çok oyuncuların rahatça yüksek ayarlarda, yüksek performanslı oyun oynayabilmesi için çıkarılmış bir telefon gibi duruyor.
Ben telefonda fazla fotoğraf çekmiyorum şu anda ki telefonum redmi note 7 ve bunun kamerası bile bana yeterli geliyor çok iyi bir kamera olması gibi bir beklentim yok. Onun dışında poco X4 GT su ve toza karşı dayanıklı bir telefon değil bunun da çok büyük sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Komple plastik olması da zaten her telefonda olduğu gibi bunda da kılıf kullanacağımdan çok sorun olmayacak gibi geliyor.
SORUM ŞU Kİ: Bu telefonu alıp kullanan arkadaş var mı? Yazılım olarak Poco telefonlar sorunsuz çalışıyor mu? Çok fazla bugla karşılaşıyor musunuz? Gelen güncellemelerden memnun musunuz ve gelen güncellemeler sorunları çözüyor mu yoksa beraberinde yeni problemlerde mi getiriyor? Poco telefonlar uzun ömürlü ve stabil bir kullanım sunabiliyor mu? Android işletim sistemi stabil olarak çalışıyor mu? Aldıktan sonra diğer markalara göre iyi donanımlara sahip olsa da çabuk sorun verip, yavaşlayıp, kısa sürede performansı düşüyor mu? Bu telefonla alakalı burada soramadığım aklınıza gelen kronik problemleri ya da rahatsız olduğunuz her şeyi yazabilirseniz çok sevinirim. Gözlemlediğiniz iyi taraflarını da yazın lütfen.
Şu anda mi resmi sitesinde redmi buds lite bluetooth kulaklık hediyesiyle beraber Poco X4 GT 256GB 13000₺ ye satılıyor, yani 12550₺ gibi bir fiyata geliyor kulaklığı düşersek. Çok popüler olan ve bu telefonun yerine tercih edilen ama chipseti ve performansı daha kötü olan en ucuz Samsung Galaxy S20 FE 128GB 10800₺, 256GB 11900₺. Bu telefonla hemen hemen aynı performansı gösteren en ucuz Samsung Galaxy S21 FE 128GB 13300₺, 256GB 14200₺. Poco X4 GT ise 256GB ve performansı Samsung Galaxy S20 FE den çok çok daha iyi, Samsung Galaxy S21 den bir tık iyi olmakla birlikte hemen hemen aynı. Bu durumda Poco X4 GT 256GB, Samsung Galaxy S21 FE 256GB dan 1650₺ daha ucuza geliyor.
Performansı Poco X4 GT ya da Samsung Galaxy S21e yakın ya da daha iyi olan ve 10000₺-13000₺ civarında olan başka telefon önerileriniz varsa tavsiyelere açığım. Özellikle Poco x4 GT ya da başka bir Poco marka telefon kullanmış ya da hala kullanan arkadaşlar daha önce hiç kullanmadığım bu telefon hakkında fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Performans değerlendirmesinde standart kabul ettiğim antutu rankings listesine burdan bakabilirsiniz. https://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 858 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Cep Telefonu Tavsiyeleri