Merhaba
Bir otomobil almak istiyorum, birçok marka ve modele baktım (Corolla Efsane Kasa-Terra, Clio 2 vs.) Baktığım otomobiller inanılmaz haşat haldeydi.
Japon otomobillerine fazlasıyla meraklıyım (SUBARU <3) ama başlıkta belirttiğim yılların Japonları konusunda kafamda soru işaretleri var. Nissan Primera'lara baktığımda kondisyonlarının fena olmadığını gördüm. 1.6 benzinli olan motorunu tercih etmeyi düşünüyorum. En çok da onun ilanı var zaten. GA16 olarak bilinen bir motoru taşıyormuş. Yedek parça ve tamir konusunda kafamda soru işaretleri var, bu otomobilin en çok olduğu yerin Konya olduğu söyleniyor, oradan almayı düşünüyorum eğer alırsam. Bundan önceki otomobilim bir Citroen C3 1.4 Hdi 90PS idi, parça konusunda sıkıntılar çektim, bu 90 beygirlik dizel c3lerin kritik motor parçaları bulunmuyormuş vs. beni 2 yıllık kullanım süresi içerisinde deyim yerindeyse perişan etti. Japon otomobillerine olan sevgimin bir hayal kırıklığına dönüşmemesi için görüşlerinizi bekliyorum. Parça aramaktan deliye döner miyim? Benim için en önemli şey arabayı yürütebilmek, yok 80 kuruş 90 kuruş yaktı muhabbetlerinde değilim.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
CPU ve GPU'nun tam güçte çalışmaması (Ryzen 5 2600x - RX590)
Merhaba DH sakinleri,
Yaklaşık 3 yıldır kullandığım makinemde Ryzen 5 2600x işlemci ve RX 590 ekran kartı bulunmakta, oyunlar konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyordum düne kadar, kaynak izleme grafiklerinde bir anormallik var ve hep akıcı şekilde oynadığım oyun olan Apex Legends'da kasmalar takılmalar baş gösterdi oysa oyunu yakın zamanda ultra ayarlarda 72 fps sabit oynamaktaydım, şimdi fps dalgalanmakta ve bu da kasmaya sebep olmakta. 1 hafta öncesinde Ultra ayarlarda Forza Horizon 4'ü 72 Fps üstü oynarken(Ekran yenileme hızım) şimdi bu oyunlarda kasmalar mevcut ve cpu ile gpu tam güçte çalışmıyor. hiçbir ayarı değiştirmedim, Asus TUF B450 kullanıyorum, bios'umu hep güncellerim. Sistem güncellemelerini aksatmam. Sorunu çözebilmek için Amd'nin DDU benzeri yaptığı temizleyiciyle sürücüyü temizleyip yeniden ekran kartının sürücüsünü kurdum. Dar boğaz vs olduğunu düşünmüyorum.
Sorun hala devam etmekte fikri olan arkadaşlar var mı?
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600x
Sapphire RX590 Nitro+ SE
Asus TUF B450
WD 500 GB Nvme SSD
Thermaltake 600W Güç kaynağı
Toshiba 1TB 7200 Rpm Harddisk
TULPAR V17.1.1 COIL WHINE ve İade
|
|
|
S6 Edge Güneşte ve Işıkta ekranda beliren lekeler (Kapalı iken)
|
TTnet i kapatıp Superonline a geçtik DSL sabitlenmiyor
|
TürkTelekom Kapatma işlemi sorunu
|
Hangisi daha iyi? (R9 280X modelleri)
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 112
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.043 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu