TurkNet Komple Çöktü Mü?
15-20 dk önce internetim gitti. Modemle gpon'u baştan başlattım ama geri gelmedi. Telefondan online işlemlere arıza kaydı bırakacaktım ama açılmıyor. Bilgisayarı telefonun internetine bağladım ama oradan da açılmadı. Bir de ilginçtir "bağlantı kesildi" demiyor modem her zamanki gibi. "Geçersiz hesap veya bağlantı" yazıyor. Telefonları da yok arayamıyoruz. Uzun zamandır kopma yaşamamıştım statik ip aldığımdan beri. İlk oldu.
Müşteri numaram: 1823264
İnterneti Kablosuz Olarak Alıp Kablolu Dağıtmak
Babamın köydeki komşusundan internet alacağız. Kablo çekmemizi istemiyor komşumuz. Wifi menzil genişletici ya da access point alacağız. Yalnız wifi ile aldığımız interneti menzil genişleticideki ethernet portundan bilgisayara aktarabilir miyiz? Bunlarda genelde ethernet girişi oluyor ama o da adı üstünde giriş. Çıkış değil. Bunu yapabilen bir access point falan var mıdır? Ne kullanmam lazım?
Birkaç Dakikada Bir Olan Anlık Kesintiler Yaşayanlar?
İnternetim birkaç dakikada bir anlık olarak kesilip geri geliyor. Sayfaya tıklıyorum. Görüntülenemiyor diyor. 2-3 kez yenileye basınca yükleniyor. Bu sırada modemde internet kesilmiş görünüyor. Sonra tekrar geliyor. Bu sorunum bir türlü çözülmedi. Ara ara düzelse de sonra geri geliyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Benzer bir sorunu eski evimdeki superonline fiber'de yaşamıştım. Cgnat yüzünden oluyordu. Bunda da aynıdır diye statik ip alayım dedim. O da hata veriyor. Düzgün çalışan tek sistemleri destek kaydı oluşturmak sanırım.
Bu kopma sorunlarını telekom ve millenicom'da yaşamıyordum bu arada. Aynı altyapı. Turknet'e geçtiğimden beri onlarca kez yaşadım. Eskiden kopar gelmezdi. Şimdi sürekli kopuyor.
Millenicom'dan Geçiş Macerası (18.günde mutlu son)
15'inde internetten başvurmuştum. 18'i sabahı evraklarım ulaştı. Israrla sisteme yüklenmiyor evraklarım. Birçok kez destekten yazdım, buradaki yetkiliye yazdım, twitter'dan yazdım. Sürekli aynı cevap geliyor. Herkesin turknete başvuru sürecinde söylediği şeyi ben de söyledim: "Benim başıma gelmez dedim ama geldi." Bugün itibariyle başvurumun 18.gününe girdim. Rekor 60 gün falanmış herhalde. Rekoru kıramam diye düşünüyorum ama konu Turknet olunca kesin konuşamıyorum.
Aslında konuyu unutup gidebilirim. Millenicom'daki internetim devam ettiği için evde internetim falan kesilmedi. Sadece eski cumhurbaşkanının deyimiyle "insan hayret ediyor." Türkiye'deki herhangi bir firmaya abone olurken bu kadar beklemez uğraşmazsınız. İptal için çok uğraşırsınız ama firmaya abone olmak için uğraşmazsınız. Anında yaparlar. Firmanın ana gelir kaynağıdır çünkü. Şimdiye kadar çok fazla şirkete abone olmuşumdur ki şu anda da çok fazla aboneliğim var. İlk kez bu kadar bekledim ve uğraştım. Firmayı tebrik ederim, hakikaten Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor.
İşin daha da trajikomik tarafı, sokak arası esnafı veya devlet memuru gibi başvurulara rastgele sırayla bakmaları. Benden 11 gün sonra başvuran aynı şartlardaki birinin aboneliğini 3 günde bitirebiliyorlar mesela. Çünkü adamlar başvuru evraklarını büyük ihtimal rastgele masanın üzerine atmış. Eline geleni yapıyor. Kurumsallık sıfır.
Yeni abone olacaklara tavsiyem: Eğer sıfır aboneyseniz, evinizde internet yoksa ve uzun bir süre olmamasına dayanamayacaksanız hiç başvurmayın. Diğer bütün firmalar sizi havada kapar, Turknet'te siz koşarsınız peşlerinden.
Ama evde zaten internetiniz varsa ve geçiş için başvuracaksanız her ne kadar siniriniz bozulacak olsa da başvuru yapın. Belki 20 gün geç olur geçişiniz ama geçtikten sonra fiyatı memnun eder en azından. Bir de zaten taahhüt yok, ne kaybedersiniz. 1-2 hafta bakar, beğenmezseniz Telekoma veya Millenicom'a dönersiniz.
|
Örneği Olmayan bir HDD Görmeme Sorunu
|
MSI B450I Gaming Plus Ryzen 3600 Desteği
|
CGN IP Sorunu
|
Asus Modem Fiber Ayarları
|
d6e2477965b02e15c9b9142f60a38fbdC.jpg |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 774
İkinci El Bölümü Mesajları: 34
Konularının görüntülenme sayısı: 17.145 (Bu ay: 224)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 181 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar