everest ewr-301 router wifi görünmüyor
merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır bu routerı repeater olarak kullanıyorum. ta ki bu haftanın başında nolduysa anlamadım artık Wifi yayın yapmıyor.
SSID si görünmüyor. WLAN ışığı yanmıyor.
modem arayüzüne giremiyorum wireless bağlamadığım için. kablo ile arayüzüne ulaşmak mümkün mü bilemiyorum. bilgisayara kablo ile bağladığımda hangi porta bağlarsam onun ışığı yanıyor ama arayüze ulaşmak için nasıl bir şey yapmak lazım bilmiyorum.
durduk yere noldu anlamadım.
modem üzerindeki sys ışığı sürekli yanıp sönüyor. o zaten normalken de aynı şekildeydi.
reset düğmesine 10sn bastığımda hard reset atıyor anlık olarak tüm ışıklar yanıp sönüyor ama fabrika ayarlarına dönmüyor sonuç olarak. hala wifi yayın çıkmıyor.
ne yapmam gerektiği hakkında fikriniz var mı acaba? kablo bağlantısı ile arayüze girilebilir mi?
Uydu Alıcı Sinyal Yok (LNB sağlam)
Selam arkadaşlar, aramaya inanarak uzun bir bölümü aradım ancak benim durumuma benzer bir konu bulamadım. o yüzden açmak zorunda kaldım.
7 senedir sorunsuz çalışan bir uygu bağlantımız var. çanak bize ait 4 lü lnb ile evdeki 4 hatta sinyal gidiyor. Sadece ikisini kullanıyoruz.
2 haftadır sinyal yok hatası alıyoruz. başta LNB'dedir dediler direkt yenisini aldık taktık ama herhangi bişey değişmedi.
iki farklı uydu alıcı ile deniyoruz ikisinde de tüm çıkışlarda sinyal yok. bugün artık kafam attı monitörü vs çatıya çıkardım direkt LNB'den kabloyla uydu alıcıya bağladım ve sinyal geldi.
dolayısıyla kafam çok karıştı. çatıdan evin odalarına giden kablolarda mı sorun var, varsa 4ünde birden nasıl bu sorun meydana gelmiş olabilir. problemin ne olduğunu anlamak için neler yapabilirim.
bu konuda yardımınızı rica ediyorum, kırsal bir alanda olduğum için teknik servis gelmek için çok yüksekten açtı kapıyı. önce olası yapabileceğim her şeyi denemek istiyorum.
Vodafone paket yükseltme sorunu
Vodafone vdsl kullanıcısıyım. 2 yıllık taahhütlü olarak aldım 10gün sonra taahhütüm bitiyor.
müşteri hizmetleri ile konuştuğumda şuan sadece 24mbit lik 1 yıl taahhütlü paket sunuyor. paket yükseltme şansı olmadığını iletti. Yeni tarifeye geçiş yaptıktan sonra gelecek ay yükseltebilirsiniz dedi. çok saçma geldi ama öyle kapattık.
telekom 100mbit için 244+30modem ücreti 2 yıllık taahhüt önerdi. 2.yıl 400lira daha fazla olacak.
şimdi Vodafone da 100mbit ne kadar olacağını bilmediğim için tereddütte kalıyorum. yeni 1 yıllık taahhütte geçersem(24mbit 170lira)de iptali ile uğraşıcaz sonra. Vodafone da direkt 100mbit paketim için fiyat nasıl öğrenebilirim.
200bin civarı Araç önerisi
merhabalar,
2013 model aveo 1.3 dizel sedan aracım var.
geçtiğimiz aylarda arsa/tarla yatırımı yaptım bir köyde ama aveo ile ulaşım sıkıntılı olabiliyor. ayrıca artık bağ bahçe işleri ile de uğraşmak zorunda olduğumdan aveo ile taşıyamayacağım şeyler oluyor. ikidir nakliye tutmak zorunda kalıyorum ve bu süreç devam edecek.
aveo nun ilk sahibiyim 70bin kmde. aracımı seviyorum pek satasım da yok, o yüzden tamamen bu bağ bahçe işleri odaklı kullanılacak bir araca ihtiyacım var. suv ya da camlı van tipi bir araç olmalı sanırım arkasında bişeyler taşırken bana yer sorunu yaşatmamalı.
şimdi sorum bu iş için ideal bir araç ne olmalı tavsiyeniz ne olur?
bir diğer sorum da acaba aveoyu da satıp ya da takasa verip tüm bu şehir içi/köy işlerini bir arada götürebileceğim daha yeni bir araç almak mı daha mantıklı karar veremiyorum.
yardımlarınızı rica ederim.
En optimum Internet Çözümü ne olmalı?
merhabalar,
internet altapısının olmadığı bir yerden arsa aldım.
içinde ufakça da bir kulubemiz var. haftasonları çocuklar toprağa değsin kafa dağıtalım diye gidiyoruz. ufak tefek bişeyler diktik takılıyoruz diyelim.
şimdi bir altyapı olmadığı için internet sıkıntı. aslında sadece internet değil şebeke de sorunlu. sadece turkcell çekiyor diyebilirim en yakın köy üzerinden.
2.el bir kamera sistemi bulduk koyduk ama internet olmadan da izlemek mümkün olmayacak.
şimdi benim bildiğim uydudan internet alan bir çözüm ya da turkcell superbox gibi bişey olmak zorunda kalacak.
ya da hot spot yapabilen bir telefona turkcell bir hat alıp işi çözebilir miyim?
kamera cloud üzerinden yayın yapıyor. ne kadar veri tüketir çok bilmiyorum bu arada, ne kadarlık bir paket iş görür o konuda da yorum yapacak birileri varsa çok sevinirim.
Yazlık için beyaz eşya seti tavsiye
selamlar,
yazlık için kullanılmak üzere buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi alacağım. evde buzdolabı için LG ve Grundig kullanıyorum, çamaşır ve bulaşık makinesi için siemens kullanıyorum 10 yıldır. onlarla ilgili pek bir sıkıntım yok ancak şuan ikinci bir ev için alacağım beyaz eşyalarda maliyetin önemi de yüksek olduğu için biraz daha uygun fiyatlılardan bakmak zorunda kalıyorum.
Buzdolabı için ALTUS ALK 471 X
çamaşır makinesi için ALTUS AL 9123 XS / GRUNDIG GWM 10401 veya PROFILO CGA141X1TR
bulaşık makinesi için Altus Al 445 Nx
bu modelleri düşünüyorum. ortalama toplam fiyatları 13ü geçmese iyi olacak. bu modeller nasıldır kullanan veya tavsiyesi olan var mı bu fiyat aralıklarında. çok memnun olurum.
alternatif ürün önerilerinize de açığım. 10 yıldır hiç araştırmamıştım. hangi markaların ilgili alanlarda daha iyi olduğu konusunda bir gelişme var mı bilemiyorum. alım için de 1 haftam var yaklaşık hızlı bir karar verme süreci olacak. o yüzden lütfen yardımınızı esirgemeyin.
İlk kez internet alacağım, yardımcı olur musunuz?
|
Smart forfour 2005/2006 model alınır mı?
|
Konut sigortası çok acil yardım.
|
Şömine için yardım
|
SEEING IS BELIEVING
|
Referanslar: notyetkt(p910i sattım) ,esnafim35,nevrium(6230i sattım),Time_Force(w810i - w710i takası), SkY_Line(kulaklık ve hafıza kartı sattım), eckaraca(7250i sattım) muuusti(n80 ve bluetooth kulaklık sattım), coolfire01(S.E flaş), ISLAMBOL(iPhone 3G 16GB sattım), kebab(ETEN M700 - Nokia 5610 takası), patiklitospaga(Lenovo K3Note sattım),lvz23(Samsung Tab 3 7.0 sattım) Çek Alışverişleri: calculus07, Yasin Eskici, Ahmet_Es,Evrekas,Soickan,frosine,soon,BreakBeaT,çaylaq,Diricans_RM ,darkstone78,kuytu,turkuaz50,pvp_headshot,selo224,HEADLESS,ofsayt osman,victorist,mulanbu,benliharun,by_mecova,dedebaba001,kidon1903,zaptiye05,teacheroffclass,lovermad,oak_tree........ problemli çek alışverişi: razorr8 |
SEEING IS BELIEVING
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.371
İkinci El Bölümü Mesajları: 341
Konularının görüntülenme sayısı: 18.192 (Bu ay: 407)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 73 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar