Merhaba arkadaşlar şu an 1050 ekran kartlı bir laptop kullanıyorum. Masaüstü almak istiyordum çok fazla ev dışında kullanmadığım için ancak 4060 TI'lı bir sistem + monitör + hoparlör+ webcam vs. derken 27-28 bin TL civarında bir bilgisayar alabiliyorum. Masaüstü sistem alırsam arada lazım olabileceği için laptopumu satmak istemiyorum. Bunlar yerine 4060'lı bir laptop ise bütün bu masraflar olmadan ve laptopumu da satabileceğim şekilde (Casper Excalibur alırsam daha bile ucuza) yaklaşık aynı fiyata geliyor. FPS testlerine baktığımda 4060 Laptop ile 4060 TI masaüstü fps testlerinde garip bir şekilde aşırı bir fark göremedim. Sorum şu ki bu koşullar altında 4060'lı laptop almak daha mantıklı geldi sizce ne yapmalıyım ?
MEB onaylı bilgisayar işletmenliği kursu
Merhabalar öncelikle, benim merak ettiğim şu ki çoğu büro personeli ilanında MEB onaylı bilgisayar işletmenliği kursu isteniyor ancak şu dönemde gün içinde her an müsait olamıyorum. Bu sebeple de halk eğitim kursları zaman olarak bana sıkıntı olabilir. Online olarak ya da direkt sınava girerek MEB onaylı şekilde sertifika alabileceğim bir yol var mı acaba ? İnternet üzerinden MEB onaylı sertifika verdiğini iddia eden bir kaç site gördüm ancak araştırdığımda bunun yalan olduğuyla ilgili şikayetlere denk geldim. Siz sevgili üyelerden bununla ilgili bir tecrübesi vs. olan varsa ve bana ulaşırsa gerçekten çok yardımcı olursunuz. Şimdiden çok teşekkürler.
NFC ile temassız ödeme için uygulama
Merhaba herkese. Ben iş yerim ile alakalı sürekli Ziraat Bankası kullanmak zorundayım. En çok da mobil temassız ödeme yani NFC kullanarak telefondan temassız ödeme özelliğini kullanıyordum ancak son güncelleme ile Ziraat Bankası mobil uygulaması mobil temassız ödeme özelliğinde hata vermeye başladı. Her şeyi denedim ancak çözüm olmadı. Sorum şu ki ben ziraat Bankkart'ımı herhangi bir uygulamaya bağlayarak o uygulama üzerinden Bankkart'ım ile mobil temassız ödeme yapabilir miyim? Böyle bir cüzdan uygulaması var ise hangi uygulama ile bunu yapabilirim?
Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil
Merhaba arkadaşlar, ekte gördüğünüz sorunu yaşıyorum. Bazen 10-15 dakikada bir bazen birkaç saatte bir internetim gidiyor. Sorun gider dediğimde ise ekteki hatayı veriyor ve bazen sorun gider ile düzeliyor bazen düzelmiyor. Ethernet kablosunu çıkartıp takıyorum bu şekilde de bazen düzeliyor bazen düzelmiyor. Bütün güncellemeleri vs. kontrol de ettim. Forumda başka, bu hata hakkında konular da açıldığının farkındayım ancak onlar da çözüm olmadı benim için. Yardımcı olan olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Windows başlangıcında operagx reklamı
Merhaba arkadaşlar windows açıldığında sürekli bu sekme de açılıyor daha sonrasında olmuyor ancak sadece windows açıldığında oluyor. Bilgisayarımda normal opera da yüklü aynı zamanda nasıl kapatacağımı bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Tapu karışıklığı ve karşı tarafın satış isteği
Herkese iyi günler dilerim öncelikle. Tavsiye almak istediğim konuya gelirsek babamın bir dükkanı var ve tapular verilirken bu dükkanın tapusunda bir karışıklık oluyor. Bize yakındaki başka bir dükkanın tapusu, diğer tarafa da bizim tapumuz veriliyor. Ancak biz en başından beri kendi dükkanımızda çalışıyoruz ve kiraya da kendi dükkanımızı verdik babam emekli olduktan sonra. Şimdiye kadar da karşı tarafla bir sorun yaşanmamış, karşı taraf da o dönemler rahatsız olduğu için tapuyla ilgilenememiş. Ancak şimdi karşı taraf vefat ettiği için onun mirasçıları dükkanı satmak istiyor. Onlardaki tapu da bizim dükkanın tapusu olduğu için sorun yaşıyoruz. Babamı da karşı taraf haklı çıkarsa dosya masraflarını sen ödersin diyerek korkutmuşlar. Ne yapmamızı önerirsiniz acaba ? Çok teşekkürler şimdiden.
Sonuçları yavaş gösteren Google
Merhabalar ben Google'da bir şey arattığım zaman ekte görülen beyaz ekranda 2-3 saniye duruyor ve sonuçlar sonrasında gösteriliyor. Günlük kullanımda beni çok yavaşlatmaya başlıyor bu durum. Direkt olarak sitelere girerken vs. bu olay yok sadece Google'da bir şeyler arattığım zaman başıma geliyor. Ayrıca şifrelerim, favori sitelerim vb. sebepler nedeniyle tarayıcımı da sıfırlamak istemiyorum.
Merhaba arkadaşlar, benim bütçem 3000 TL civarı ve en büyük önceliğim kamera, ardından pil ve uzun süre kullanabilmek. Ancak araştırdığım kadarıyla bütçeyi biraz daha zorlayarak Oppo reno 4 veya M51 almak kamera açısından daha mantıklı. Şu an ikisi arasında kalmış durumdayım. Oppo'nun kamerası daha iyi gibi geldi ve kamera renk algılama efektleri hoşuma gitti o yüzden Oppo'ya daha sıcağım şu an. Bütçemi daha zorlamadan bunlara yakın kamera performansı alabileceğim cihaz tavsiyeleriniz var mıdır ve bu şekilde bütçemi zorlamak mantıklı mı sizce?
Her programda resimler bozulmaya uğruyor.
Merhaba arkadaşlar ekte gördüğünüz gibi Epic Games'te olan fotoğraf bozulması sadece Epic Games'te değil hemen hemen her uygulamada başıma geliyor. Resimler bu şekilde gözüküyor. Sorunla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ceza mahkemesi için uzlaşmayla sonlanma
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 177
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.605 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar