Değerli forumdaşlarım, herkese merhabalar. TUBITAK kapsamında Sakarya Üniversitesi tarafından yürütülen "İngilizce Öğretmenliği Programına Yönelik Yenilikçi Bir Öğretmenlik Uygulaması Modeli Geliştirilmesi" projesi için veri toplama aşamasındayız.
Süremiz daraldı, alabileceğimiz her türlü desteğe ihtiyacımız var. Uygulama öğretmenleri, akademisyenler veya son sınıf ELT öğrencileri... Çektiğimiz zorlukları biliyorsunuz, oldukça kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz bu sıkıntıların çözümü için ve sizden tek isteğimiz birkaç dakikanızı ayırıp aşağıdaki formlardan size uygun olanını doldurmanız ve çevrenizdekilerle paylaşmanız.
Şimdiden çok teşekkürler...
Öğretmen Adayı: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEdzAQvSxd7l18i_Q0XRcEyUAg3XqPEdaGvCt2Xt0Zw0dGfg/viewform?usp=send_form
Akademisyen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeOwocL3rG1EHmG5uIzJ74CTG0rxCXuYjULG4D-mYn6b36TA/viewform?usp=send_form
Uygulama Öğretmeni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHBIWTAlo8DLeBdB454dJm0sXgaEMxAq1jiwXIIY9K4-iHOw/viewform?usp=send_form
Merhaba.
Yaklaşık 3 ay önce TurkNet aboneliğimi başlattım. Bulunduğum bölgede 35 megabit bir hizmet sağlayabileceklerini, Turk Telekom altyapısını kullanacaklarını söylediler ve anlaştık. İlk 3 hafta her şey sorunsuzken Eylül'ün başından beri günün belirli saatlerinde bağlantı sorunu yaşıyorum.
İnternet defalarca kopup geri geliyor, modem arıza günlüğüne baktığımda "PaP Authentication Failed" hatasını görüyorum. Örneğin öğlen 12, akşam 9, gece 3 gibi saatlerde kesinlikle kopmalar yaşanıyor. Modemin DSL ışığı sönüyor, 2 dakika kadar içinde geri geliyor, sonra tekrar gidiyor....
Konuyla ilgili defalarca TurkNet'e arıza kaydı oluşturdum. Toplamda 1'i sıfır, 1'i ikinci el diğeri de arkadaşımın düzenli olarak kullandığı modemde deneme yaptım, hep hatanın modemde olduğunu söylediler ancak böyle olmadığına kesin olarak eminim çünkü aynı modemler arkadaşımın internetinde sorunsuz çalışıyor (100 mbit TurkNet ve 16 mbit Turk Telekom iki ayrı hatta denendi, sorunsuz çalıştı). Çeşitli ekipler gelip kontrol ettiler, modem hat değerlerini incelediler, Turk Telekom defalarca kontrol ettiğini söyledi (?) TurkNet sorun bizde değil diyor.
Şimdi son çare "kabloda temassızlık olabilir, değiştirin" demeye başladılar. Yahu kablonun temassızlığının saati mi olur? Ayrıca kablo da ilk TurkNet kurulum ekibi tarafından sıfır olarak çekilmişti, eski bir kablo da değil. İnanın artık işin maddi kısmında da değilim, yarın kabloyu değiştirtsem, ertesi gün "modem arızalı" demeye devam edecekler. Kendi modemlerini satmaya çalıştıklarını düşünmeye başlayacağım...
Normal saatlerde hız, ping, upload vs hiçbir sorun yok.
@TurkNetDestek ilgilenirseniz, bir şey yapacağınızı sanmıyorum ancak, destek numaram: 47249743, müşteri numaram: 2247113
Konuyla ilgili teknik bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkes suçu birbirine atıyor.
GÜNCELLEME:
İç tesisat komple yenilendi. Eksik cat6 kablo modeme kadar geliyor.
Ankastreden binaya gelen Telekom kablosu yenilendi.
Kopmalar devam ediyor.
TurkNet Anlık Kopma Sorunu
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce TurkNet 35 mbit internet bağlattım.
Ancak son 3 haftadır anlık kopmalar yaşıyorum ve bu kopmalar gitgide sıklaşıyor. Güniçinde ortalama 15-20 kez yine ortalama 45 saniyelik kopmalar yaşanıyor ve bu ders/oyun/günlük kullanım gibi alanlarda direkt sıkıntı yaratıyor.
Sıfır bir Keenetic Omni DSL modem almıştım, ilk arıza kaydımda sıkıntının modemde olduğuna kanaat getirdiler. Şimdi onun yerine Zyxel Vmg3312-b10b marka bir modem edindim, onunla denedim, aynı sorun devam ediyor. Ayrıca iki modem de başka hatlarda sorunsuz çalışıyorlar. Kullandığım hatta daha önce Turk Telekom kullanıyorken böyle arızalar yaşanmamıştı.
Keenetic modemin kayıt defterine baktığımda görseldeki hatanın gerçekleştiğini ve ardından internetin koptuğunu fark ettim. Konuyla ilgili ikinci arıza kaydını da oluşturdum.
Bu konuda bir çözümü olan, önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. @TurkNet Destek arıza kayıt numaram 46481336, üyelik numaram 2247113.
Teşekkürler,
Bahar Dönemi Erasmus - Polonya
Selamlar dostlar,
İngilizce Öğretmenliği okuyorum. Normalde Güz dönemi için kazandığım Erasmus hakkımı Bahar dönemine ertelemiştim. Şimdi Gdansk'taki okulum Polonya'da durumun kötü olduğunu; mobilite olmayan, sadece online Erasmus programlarını kabul ettiklerini söylüyor.
Sizce işlemlere devam edeyim mi, durum düzelir mi? -Orada online da olsa eğer gidebilirsem hibe alıyorum, burada sorun yok.-
SATILIK - Altar, 83, Human Warrior, +7 Raptor
Bu Topal ne yapar?
R9 270 Eskiden PUBG oynatıyordu format sonrası oynatmıyor
|
|
Bu netlerle en iyi ihtimalle nereler tutar? (Orta-Üst Seviye)
|
100+ __ -250 Bandında kulaklık seçenekleri, tavsiye
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.382
İkinci El Bölümü Mesajları: 56
Konularının görüntülenme sayısı: 16.382 (Bu ay: 370)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.269 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor