Merhabalar. ASUS N550JV laptop'umu temizlemek ve termal macunun değiştirmek istiyorum ama 2 sene önce fanlarımdan birinin soketi kırıldığı için anakarta lehimlemek zorunda kalmıştım. Şimdi ise özellikle son zamanlarda fan çok fazla ses çıkarmaya ve laptop ise çok ısınmaya başladı. Temizlik yapıp termal macununu yenilemek istiyorum ama oraya lehimli olduğu için soğutma ünitesini çıkarmak zor olacak. Acaba bir bilgisayarcıya götürsem lehimleri söküp oraya yeni bir soket girişi yapabilir mi?
Laptop Fan RPM 4400-4500 oluyor
Merhabalar. Bir dönem önce fanlarımdan biri bozuldu ve internetten yenisini almıştım, sonrasında da fanın girişinin sokulduğu soket kısmı kırıldığı için bilgisayarcıya götürdüğümde fanın girişlerini anakarta lehimlemişti. O dönem çok yoğun olduğum için çıkan ses çok rahatsız etmezdi ama son dönemde inanılmaz rahatsız etmeye başladı. AIDA64 ile kontrol edince CPU fanının 4400-4500 RPM civarı olduğunu gördüm ve şok oldum. Bu konu hakkında sormak istediğim birkaç soru var. Laptop modelim ASUS N550JV.
1) Fan girişi anakarta lehimlendiği için mi son devirde çalışıyor?
2) Eğer öyle ise hızını düşürebilir miyim ve nasıl?
3) Eskiden soket olan kısma tekrar soket monte ettirebilir miyim ve bu işe yarar mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Bedelli Tarihi ve Tecil Sorunu
|
Ses patlaması ve video donması
|
Fan Kablosu Girişi Sorunu
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 25
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.377 (Bu ay: 43)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bedelli Askerlik, Askerlik ve Yedek Subay adayları