Laptopa başka bir laptopun hoparlörünü takma
Selamün aleyküm. Yerli yabancı arkadaş çevresinde birçok yerde aradım ama tek çözüm olarak harici hoparlör al diyenleri gördüm. Konu başlığındaki sorumun nedeni de eski laptopuma ikinci el de olsa sağlam bir dahili hoparlör bulamamam. Bu arada başka hangi laptoptan çıktığını bilmediğim hoparlörleri taktım ve çalışıyorlar ancak ya sesleri az çıkıyor ya da tiz çıkıyor. Laptopun (toshiba a300) kendi hoparlörü 4 ohm ve sanırsam 2 watttı. Taktığım 8 ohm olanın sesi çok az ve tiz çıktı, 4 ohm olan da tiz değil ama sesi yine az.
Soru, başka laptopların hoparlörlerini orijinal hoparlörümün kasasının içine tabiki boşluk olacak şekilde koyuyorum, fotoğrafta görebilirsiniz. Bu hoparlörlerin tam oturmaması sesin az çıkmasına neden olabilir mi? Yeni taktığım hoparlörler biraz aşağıda kaldığından ve üstteki hoparlör deliklerine uzak kaldığından sesin az gelmesi tabi saçma bir ihtimal de olsa olabilir mi? Hoparlörleri laptopu tam kapatmadan test edemedim, kısa devreyle açma riskine giremem bozulur filan. Ohm watt muhabbetinden de gram anlamıyorum tabi, bilgisi olan varsa yine bilgiye açığım. Bu kadar şeyi burada niye soruyorum, sıfır teknik bilgimle? Çünkü gittiğim bilgisayarcılar direkt başka laptopun hoparlörü olmaz, elektrikçi ise sinirle arada boşluk var olur mu öyle dediler.
Siz de aynısını veya benzerini diyecekseniz lütfen içinizden deyin. Okuduğunuz için teşekkürler, hayırlı bayramlar.
Lenovo P2 için orijinal batarya arıyorum
|
Sıfır bacak açma (spagat)
|
Lenovo Vibe P1 Unlock ve Root
|
Android N-ify LL ve MM için Nougat özellikleri(xposed)
|
Silinebilir
|
Wax baş ağrısı yapıyor
|
Ayıp Gif'teki Kulaklıklı sarışın kızın adı Martina Hill
|
Barfiks demiri kullanan var mı?
|
600-700 tl arası koşu bandı önerisi
|
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.625
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 18.190 (Bu ay: 242)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 558 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar