3600 mhz ram 3066 mhz çalışıyor
Arkadaşlar 3600mhz corshair cl18 ramlar bir türlü 3600 de çalışmıyor bios güncelledim docp açık profil 1 seçili ancak 3066 dan yukarı çıkmıyor çıkardığımda stok haline çekiyor ramlar kendini 2666 da çalışıyor ben çözemedim bu işi yardımcı olur musunuz? B550m-a anakart var ryzen9 5900x işlemci var. Bildiğim kadarıyla parçalar birbirini destekliyor çalışma frekans aralıkları uygun. Sorun nedir
Merhaba kıymetli arkadaşlarım değer verip okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Kendim mesleğimden dolayı günlük hayatın akışına etki edebilecek olan işlerle ilgilenemiyorum annem çalışan bir birey ve araba ona ait.
Yaklaşık 4 yıldır severek kullandığı aracında birkaç ay önce yakıt enjektörleri arızalandı. Araç çekişten düştü motor uyarısı vs. verdi sonuç olarak bu arızayı enjektörleri değiştirterek çözümledim ancak şuan araç 100 km de 6.5L yakıyor. Bu problemi çözebilmek adına Ankara'da Şaşmaz oto sanayine gittim katalitik konvertör içindeki filtrenin bittiğini söylediler kesip filtreyi içinden çıkardılar gerçektende yanmış bir filtre ile karşı karşıya kaldım onu söküp attılar içi boş bir şekilde tekrar kaynatıp arabaya bağladılar katalitik konvertörü. Devamında EGR'yi iptal ettiler yazılımsal olarak ve dünyanın parasını ödedim. Sonuç halen aynı 6.5 L yakmaya devam ediyor. Yakıt konusunun dışında aracın rölantisinde bir problem var arabayı titretecek derecede sarsıntı yapıyor motor bir miktar çalıştıktan sonra araca ilk hareketlenmeyi verirken stop ediyor çekmiyor.
Sorunlar karşısında çaresiz ve çözümsüz kaldım, gittiğim yerlerde cebimden para almaktan başka hiçbir şey yapmadıklarını fark ettim ve çözümü burada bulabileceğim umuduyla foruma konu açtım. Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Merhaba yeni bi pc toplayayım dedim montajladım. Ama ekrana görüntü gelmedi. Mouse ve klavyeye de güç gelmedi. Bütün bağlantıları kitabına uygun birebir kullanım klavuzu üzerinden yaptım.
Acaba neden olur sorun nedir? Anakarta güncelleme falan yapmak mı gerek ? İşlemciyi vs. de internetten izleyerek yerine oturttum az çok da anlarım daha öncede kurdum ama böyle bir şey olmamıştı. Sıvı soğutmanın pompası da çalışıyor fanlarıda pc deki tüm fanlar çalışıyor. Ama görüntü alamadım, fare ve klavyeye de hiç elektrik gelmedi görmedim yani bi ışık yanıp sönmesi dahi olmadı ekran kartından aldım görüntüyü olmadı. Hdmı kablosunu anakarta taktım yine olmadı. Ekran kartının fanlarını da tam performansta çalıştırıyor. Anlayan birisi varsa Whatsapp dan da yardımcı olabilir görüntü açabilirim.
Anakart Asus Prime B550M-A
XPG ram 3000mhz 8 gb
Sıvı soğutma deepcool gammax l360 ile işlemcinin montajını yaptım
İşlemci Ryzen 9 5900x
Ekran kartı Asus GTX 1650 Tuf 4 Gb
Ssd laptopumdan söktüm taktım markasını bilmiyiorum m2 nvme ssd 240 gb
Gigabayte P850GM 850W PSU
Help Meeeee!!!! Pc yi kuramayrum
Herkese hayırlı akşamlar. Yıllar sonra bir sistem toplayayım dedim haliyle sıkıntılarla karşılaştım uzun zamandır uzak kaldım bu platformdan. Çok uzatmayayım arkadaşlar sorunum şu:
Asus Prime B550M-A AMD AM4 uyumlu anakartıma, amazon.du dan aldığım Deepcool Gammaxx L360 sıvı soğutmayı takdığımda işlemcinin arkasındaki plakanın oynadığını fark ettim arada bir boşluk var. AM4 için kullanım kılavuzunda gösterilen kurulumu birebir yaptım. Acaba işlemciyi oturtunca sıkıntı çözülür aradaki boşluk gider mi?
İşlemci elimde bulamadığı için oturtup deneyemedim. Asusun kendi plakası arkasındaki o plakadan başka bir şeyde arkasına olmuyor. İşlemciyi takınca acaba o bi tık yükseltir de oturur mu anlayamadım ne yapmam gerekiyor yardım.
Belirtilen kurulumun aynısını yaptım arkadaşlar montaj hatası olduğunu düşünmüyorum onun resmini de attım. Oladabilir tabi yardımcı olur musunuz?
Sıvı Soğutma Problem
Herkese hayırlı akşamlar. Yıllar sonra bir sistem toplayayım dedim haliyle sıkıntılarla karşılaştım uzun zamandır uzak kaldım bu platformdan. Çok uzatmayayım arkadaşlar sorunum şu:
Asus Prime B550M-A AMD AM4 uyumlu anakartıma, amazon.du dan aldığım Deepcool Gammaxx L360 sıvı soğutmayı takdığımda işlemcinin arkasındaki plakanın oynadığını fark ettim arada bir boşluk var. AM4 için kullanım kılavuzunda gösterilen kurulumu birebir yaptım. Acaba işlemciyi oturtunca sıkıntı çözülür aradaki boşluk gider mi?
Sata Ssd Gözükmüyor
|
Hp Probook 450 g5 bios şifresi unuttum
|
Sony Xperia XZ Yazılım ????
|
Spotify Sazlı Sözlü Türkü vs.
|
Ses sistemi ses çıkışı gerilim dalgalanması
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 77
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.811 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware