Öncelikle çıkan noktalar ölü piksel değiller. Monitörüm ASUS'un VG27AQ3A 180 Hz modeli ve 3 ay kadar önce aldım aldığım gün taktım bilgisayara ve bir daha hiç yerinden bile hareket ettirmedim hiç bir şekilde bir darbe ve düşme gibi durum yaşatmadım monitöre, sorunda 4-5 gün kadar önce başladı, şimdi denediğim şeylerden bahsedeyim.
- Kasamda 2 ekran kullanıyorum, birisi demin bahsettiğim ekran ve DisplayPort'la bağlı, diğeri 60Hz HDMI ile bağlı ikinci ekranım. Bahsettiğim noktalar 2. ekranımda çıkmıyor, sadece ana ekranım olan 180Hz ASUS'ta oluyor. Buradan problemin ekran kartında olmadığını düşünüyorum.
- Ana ekranın ekran kaydını aldığımda ve başka ekranda izlediğimde göremiyorum ancak beyaz hareket eden noktalar çok küçük ve hızlı gelip gittiği için ekrana belki ekran görüntüsünü kaydettiğim program 30fps/60fps alıyorsa belki bu sebepten göremiyor olabilir. Ancak 3-4 farklı ekran kaydı denenedim, hepsinde böyle denk gelmezdi diye düşünüyorum. Buradan da sorunun ekran kartında olmadığını düşünüyorum.
- ASUS 180Hz monitörü laptopuma HDMI ile bağlıyorum ve böyle bağladığımda ekranda bu noktaları görmüyorum, ancak böyle bağlayınca Hz'ini 60'a çekiyor. Mac üzerinden de kontrol edemiyorum monitörün Hz'ini, sadece 60 seçeneğini sunuyor, 180 deneyemiyorum.
- 180 Hz'ten 170 Hz'ee çektiğimde noktalarda bir miktar azalma oluyor gibi geldi bana. Ancak nokta sayısı çok değil, maksimum 3-5 tane çıkıyor. Zaten ekranda aynı anda ve hemen gelip kayboluyorlar, ekranda durmuyorlar. Ekranda çıkıp gitmeleri 0.1 sn gibi bir sürede gerçekleşiyordur, çok dikkatli bakmazsanız göremeyebilirsiniz.
- Kabloları sök tak yaptım. Başta bir geçti gibi oldu ama tekrar ortaya çıktılar.
Ben sorunun DisplayPort kablosunda olduğunu düşünüyorum, fikir verebilecek arkadaşlar var mı acaba?
Burada ekran kaydı var telefondan çektiğim. Videoda ASUS yazısında u harfinin sol ucunun hemen üstünde gerçekleşiyor, görebilirsiniz.
Attığım görselde hareket etmiyor ancak hareket eder gibi bir efekt oluşturanlar ara ara ekranın ortasına yakın bir bölgede çıkıyor ancak yine bunun gibi hemen çıkıp gidiyorlar.
MSI z170a gaming m3 anakartı için uyumluluk
Merhaba iyi forumlar arkadaşlar, MSI z170a gaming m3 anakartım için 16(2x8)gb ortalamanın bir tık üstü ram arıyorum ama uyumluluk konusunda tam fikir sahibi olmadığım için bana ram önerebilecek insanlar arıyorum fiyat aralığım 1000-2000 tl arası. oyun oynayan birisi olduğum için bunu göz önünde de bulundrursanız sevinirim
Hyperx savage
|
işlemcim tam performansında çalışmıyor
|
İnterneti tanıtamıyorum
|
uydunet indirme sorunu
|
ram değerleri hakkında yardım
|
bilgisayarım açılıyor gibi oluyor kapanıyor
|
logitech g810 orion spectrum
|
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Bilgisayar
MSI GE60 - iphone 5S - League of Legends - Top Lane - Swain,Renekton - Dont Push Lane - Cloud 9 Intel Core Ivy Bridge i7 3610QM || Nvidia GeForce GT650M 2GB GDDR5 || 8 GB 1600MHz || 750 GB 7200RPM ||THX TruStudio PRO || 15.6" Full HD Non-Glare Type Killer Gaming Networking || Steel Series Keyboard
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 110
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.194 (Bu ay: 105)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware