EMKO ESM-4430 sensör tavsiyesi?
Selamlar
Elimde Emko ESM-4430 process controller var. Ben ısı kontrolü için kullanacağım.
Bu cihazla genelde PT100 kullanıyorlar.
PT100:
NTC 100K:
Benim merak ettiğim başka sensör kullanamaz mıyım? 100K NTC sensör kullanabilir miyim?
Selamlar herkese.
Arkadaşlar makina senelerin makinası. Gün geçtikçe su püskürtme gücü zaten düşüyor.
Son zamanlarda E09, E15 ve E25 hataları verip duruyordu. En son E09 hatasında kaldı, boşaltma pompası çalışıyor gibi yapıp duruyordu.
Komple söktüm alt kapağı. Acayip su birikmiş. Yıkama motoru bağlantı yeri ve su tahliye kısımlarından ufak sızıntılar olmuş gibi. Sıvı conta ve kelepçeler ile halledeceğim.
Onun dışında motoru da söktüm hazır kapak sökülmüşken temizleme amaçlı.
Pervanenin zor döndüğünü keşfettim. Uğraşa uğraşa motoru söktüm ve sorunu anladım. Rotorun iki ucundaki burçlar aşınmış. Alttaki burç çok fena aşınmış ve rotor yan plastiklere sürtünerek çalışıyormuş.
Resimleri burada;
Bu sökülmüş hali.
Bu alttaki çok aşınmış burç. Ortadaki delik ovale dönmüş. Üst kısımdaki bu kadar değildi.
Şimdi bu iki burcu nereden bulabilirim.
Aslında üst sepetteki pervane su girişinin su bağlantı kısmındaki beyaz contalı parçanın da contalarının hepsi neredeyse kopmuş. Sadece iki tanesinde var.
Ve suyun pervane yerine kenarlardanboşa akmasına sebeb olabilir.
O beyaz parça tek olarak satılıyor mu?
:imdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans (Yazılım)
Merhaba arkadaşlar. Son başvuru tarihleri taklaşıyor. Kararsız kaldım ve buraya sormak istedim.
Ben 2 yıllık endüstriyel kalıpçılık okudum.
DGS ile 4 yıllık işletmeye(aöf) tamamladım.
ve şimdi de uzaktan tezsiz yazılım yüksek lisans yapmak istiyorum.
Araştırmalarımda 2 üniversite ön planda;
1-İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
2-Ahmet Yesevi Üniversitesi
https://www.turtep.edu.tr/index.php?sayfa=akademik_programlar_detay&bolum=22
Hangi üniversite okumak sizce daha iyidir? Gerçekten çok kararsızım.
Ve iki ünivesite de özel olduğu için ücretli ~15.000 TL dönem başı.
önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
USB 3 Type-C to VGA Çevirici Sorunu ( İlginç Sorun)
Merhabalar.
Laptop açıkken cihazı Type-C slotuna taktığımda sorunsuz görüntü alıyorum. Çözünürlüğü vb. ayarladım ve kullanıyorum.
Ama bilgisayarı kapatıp yeniden açtığım zaman görüntü yok. Eğer çeviriciyi çıkarıp yeniden laptoba takarsam yeniden düzeliyor ve sorunsuz çalışıyor.
Her bilgisayarı kapatıp açtığımda bunu yapmam gerekiyor. Bir türlü çözemedim.
Aygıt yöneticisine girdim ve şöyle bir tuhaflık farkettim. Cihazı taktığımda ve sorunsuz görüntü aldığımda ve bilgisayarı kapatıp açtığımda gördüğü monitörler farklı isimlerde. Bu yüzden sorun çıkıyor sanırım.
C2VGA yazan sıkıntısız görüntü aldığımda tanıdığı. Yani cihazı çıkarıp yeniden takınca o aktif oluyor ve görüntü geliyor. (yeniden başlat yaparsam çalışmaya devam ediyor.)
LCD_VGA yazan ise bilgisayarı kapatıp yeniden açtığımda tanıdığı ekran ve monitörde hiç bir şey yok.
Anlamadım gitti. Kaç gündür uğraşıyorum çözemedim. Her seferinde cihazı sök tak yapmak lazım.
Edit: Ayrıca USB-c ile bağladığım monitörü Nvidia sürücüsü üstünde tanıyor. Intel Garphic olarak tanımıyor.
Selam arkadaşlar.
Bu cihazın sahibi olup; yardımlaşma, bilgi paylaşımı, sorun çözme gibi konularda paylaşım yapmak için bu konuyu açtım. Bu ilk mesajı güncelleyeceğim. şimdilik konuyu bir an önce açmak için acele ettim.
GÜNCELLENECEKTİR!
Arduino Kütüphane Ekleme! (3 Farklı Yöntem ve Püf Noktaları!)
Tüm Arduino projelerimizde kullandığımız kütüphaneleri;
*Arduino'ya nasıl ekleyebiliriz ?
*Kütüphane yüklemeden bir modül vb. kullanamaz mıyız?
*Kütüphaneler bize nereden geliyor?
*Kütüphanelerin de güncellemeleri oluyor mu? bu ve bunlar gibi daha farklı sorunların cevabı bu videonun içinde.
3 farklı yöntemle, kütüphanelerin Arduino'ya nasıl eklenebileceğini veya yüklenebileceğini ve kütüphanelerle ilgili bir çok püf noktasını sizlerle paylaştım.
İşinize yaraması dileğiyle.
3d Yazıcı ile Müzik Çalmak !?
Kullandığım 3D yazıcı 3 eksende çalışır. X,Y ve Z eksenleri. Ve ayrıca ekstruder için de E adında bir kontrolör daha var. Bu filamenti kontrol eder.
3D yazıcı sahipleri veya bu konuyla ilgilenenler zaten bunu biliyorlar.
Burada ise, 3 eksendeki motorların çalışırken çıkardıkları frekans sesleri kullanılarak müzik oluşturulmuştur. Yani 3d yazıcı ile müzik çalmak mümkün olmuştur.
Bu müzik parçası; Paul Van Dyk - For an Angel
İşte burada kısa bir vidyosu;
Notasız, Kağıtsız Piano Çalmak ?
Selamlar. Bende 49 tuş midi klavye var. Elektronik müzikle uğraşıyorum. Ama bazı parçaların pianoda çalınması beni çok etkiledi ve kendi kendime çalmaya çalışıyorum.
şu an çok çalmak istediğim 2 parça şunlar;
1-yann tiersen - comptine d'un autre été
2-Hanz Zimmer - Time (İnception Movie Sound)
- parçayı internetten izleyerak sol ele gelecek kısma çalıştım ve yapabildim. Sonra sağl elle yapılan asıl nota işlerine çalıştım o da oldu. Ama gel gelelim 2 eli ayna anda yapmaya çalışırsam olmuyor.
Ben de buraya konu açarak size sormaya karar verdim. Sizce ne yapmam gerekiyor?
7V Switch Mode Adaptörü 7.5V yapmak ??
Selamlar.
Elimde 7V 2A Switch mode adaptör var. Fakat cihazımın jack giriş kısmı üzerinde "7.5v 1A" yazıyor. 7.5 bulamadığım için bu adaptörü kullanmak zorunda kaldım.
Daha doğrusu 7.5v switch mode adaptör bulamadım. normal olarak bulunuyor.
Adaptörü söktüm ve inceledim. Çıkış katındaki dirençlerden birisi çıkış gerilimi belirliyordu ama çok uzun zaman oldu unuttum.
Değerli tecrübeli hocalarımdan yorumlarını bekliyorum.
Resimlerini buraya paylaşıyorum.
Dizüstü Bilgisayar Sıvı Soğutma - V1
Merhabalar.
Daha önceden masaüstü bilgisayar için çalışma yapmıştık.
Şimdi ayrıntılı bir şekilde karşınızda Dizüstü Sıvı Soğutma Çalışması.
Meraklısına... Devamı gelecek. Versiyon 1;
Dizüstü Bilgisayar Sıvı Soğutma - V1
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.253
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 182.612 (Bu ay: 2.019)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 116 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware