Ben telefona gelen mesajları bildirimleri bilgisayara gönderen bir program yapıyorum. Bilgisayarda c# WinForm kullanıyorum verileri görmek ve bildirmleri almak için. Ama bunu elle yapıyorum. Timer ile belirli aralıklarla veritabanını kontrol ettirmeyi denedim buda programda takılmalara yol açtı. Veritabanına eklenen veriyi gerçek zamanlı olarak kullandığım programı ve pcyi kastırmadan nasıl getirebilirim?
İyi günler. Raspberry pi ile local sunucu kurdum. bir tanesi 80 portundan diğeri webmin diye bir uygulama raspberry için web interface uygulaması oda 10000 portundan erişiliyor. Kendi domain adresim var 80 portunda olan siteye bu domainden erişebiliyorum fakat ne yaptıysam 10000 portundaki siteye erişemiyorum. Cloudflare üzerinden dns srvleri denedim ama olmadı. Birde mysql server var buna da aynı şekilde erişemiyorum. Bu arada portlar açık public ip ile her ikisinede erişiyorum ip:port şeklinde yazarak.
yani yapmak istediğim site1.domain.com ile web sitesine, sql.domain.com ile mysqle, webmin.domain.com ile de webmin arayüzüne ulaşmak istiyorum.
Domain ile farklı local sitelere nasıl erişilir.
İyi günler. Raspberry pi ile local sunucu kurdum. bir tanesi 80 portundan diğeri webmin diye bir uygulama raspberry için web interface uygulaması oda 10000 portundan erişiliyor. Kendi domain adresim var 80 portunda olan siteye bu domainden erişebiliyorum fakat ne yaptıysam 10000 portundaki siteye erişemiyorum. Cloudflare üzerinden dns srvleri denedim ama olmadı. Bu arada portlar açık public ip ile her ikisinede erişiyorum ip:port şeklinde yazarak.
yani yapmak istediğim site1.domain.com ile web sitesine
webmin.domain.com ilede webmin arayüzüne ulaşmak istiyorum.
Pushbullet benzeri uygulama yapmak için neler gerekli?
Ben telefona gelen bildirimleri anlık olarak pcye gönderen, telefondan pcye herhangi bir yazı veya resim yollayabileceğim bir uygulama yapmak istiyorum. Bunun için neler gereklidir? Python, c# ,android programlama için java gibi dilleri biliyorum. pushbullet uygulamasını bilmeyenler için yazayım bu uygulama telefona gelen bildirimleri,bizim telefondan yolladığımız yazı veya resimleri tarayıcı eklentisi vasıtası ile pcye gönderiyor. tarayıcı açık olmasa bile tarayıcı açıldığı anda yolladıklarımız karşımıza çıkıyor. Bu kadar detaylı olmasada bende bir benzerini yapmak isityorum.
Arduino pro micro pc görmüyor.
İyi günler. Bir kaç aydır arduino direksiyon seti olarak kullanıyorum. Geçenlerde kodlarda biraz değişiklik yaptım daha sonra arduinoya yükledim. Yükledikten sonra bilgisayar usb aygıt tanınmadı diye bir uyarı verdi. Başka pcde denedim ondana aynı hatayı verdi. Bu sorunu nasıl çözerim?
#include <Keypad.h> #include <Joystick.h> #define NUMROWS 5 #define NUMCOLS 5 #define ENABLE_PULLUPS byte buttons[NUMROWS][NUMCOLS] = { {0,1,2,3,4}, {5,6,7,8,9}, {10,11,12,13,14}, {15,16,17,18,19}, {20,21,22,23,24}, }; Joystick_ Joystick; int zAxis_ = 0; int xAxis_ = 0; int yAxis_ = 0; int RzAxis_ = 0; const bool initAutoSendState = false; byte rowPins[NUMROWS] = {1,0,2,3,4}; byte colPins[NUMCOLS] = {5,6,7,8,9}; Keypad buttbx = Keypad( makeKeymap(buttons), rowPins, colPins, NUMROWS, NUMCOLS); void setup() { Joystick.begin(); } void loop(){ // Fren zAxis_ = analogRead(A1); zAxis_ = map(zAxis_,0,255,0,255); Joystick.setZAxis(zAxis_); // Direksiyon xAxis_ = analogRead(A3); xAxis_ = map(xAxis_,0,138,0,255); Joystick.setXAxis(xAxis_); // Debriyaj RzAxis_ = analogRead(A0); RzAxis_ = map(RzAxis_,0,100,0,255); Joystick.setRzAxis(RzAxis_); // Gaz yAxis_ = analogRead(A2); yAxis_ = map(yAxis_,0,255,0,255); Joystick.setYAxis(yAxis_); delay (50); CheckAllButtons(); } void CheckAllButtons(void) { if (buttbx.getKeys()) { for (int i=0; i<LIST_MAX; i++) { if ( buttbx.key[i].stateChanged ) { switch (buttbx.key[i].kstate) { case PRESSED: case HOLD: Joystick.setButton(buttbx.key[i].kchar, 1); break; case RELEASED: case IDLE: Joystick.setButton(buttbx.key[i].kchar, 0); break; } } } } }Kod
Yığını:
Samsung LCD TV Sinyal Sorunu
|
Kapasitör ile ilgili iki sorum var.
|
|
Ödevim Hakkında Bilgi Alışverişi İstiyorum.
|
2 Tarih Arasındaki Resmi Tatilleri Hesaplama.
|
Dell İnspiron 7567 |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 58
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.008 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dell