Ayıplı mal davasını kazandım ama vekalet ücreti çıkıyor?
11.11.2017 tarihinde internetten bir tane laptop aldım. O zamanki fiyatı 5 bin küsür iken büyük bir indirimle 3866,99 liraya düşmüştü ve bu indirimi değerlendirip ürünü satın aldım. Ürün 14.11.2017 tarihinde kargoyla eve teslim edildi. Daha sonra kutusunu açtığımda ilk başta fark edilmesi imkansız, ancak kullanımla ortaya çıkan bir kusuru mevcuttu. Ekranında açılma vardı, kasa alttan çatlamıştı. Kapak açıp kapatırken eğer dizüstü olarak kullanırsanız sürtme yapıyor, ama düz bir zeminde çok sorun teşkil etmiyordu. Bunu fark eder etmez n11.com üzerinde satış yapan Tekra Market isimli mağazayla iletişime geçtim, kusuru belirttim. Kendileri direk işlem yapamadıklarını, cihazı yetkili teknik servise göndermemi ve oradan alınacak bir raporla ancak değişim yapacaklarını söylediler. Ben de bunun üzerine cihazı dedikleri gibi teknik servise gönderdim ve teknik servis bunun kullanıcı hatası olduğunu, başka türlü rapor düzenleyemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine tekrar satıcıyla iletişime geçtiğimde değişim yapmayacağını, n11.com ile de görüşmem sonucunda da satıcıyla muhatap olmam gerektiği söylenerek mağdur bir şekilde ortada kaldım. O tarihte tüketici hakem heyetine başvuru limitini aştığı için sadece dava açma şansım kalmıştı ama bir laptop parası kadar da avukata vermem gerekiyordu. Haklılığıma olan güvenimden ötürü kendi başıma dava açtım ve 3 yılın ardından o dava nihayet 25.02.2021 tarihinde sonuçlandı(Gerekçeli kararın adresime tebliği bekleniyor). Bana yardımcı olursanız istinafa gideceğim. Dava esnasında ilk bilirkişi raporu benim lehimeydi. Bilirkişi, ürünün DOA kapsamında (yani daha önceden tamir görüp satıldığı) olduğunu belirtti. Ortalama iki yıl boyunca aynı hakimde devam eden dava, sonradan hakim değiştirerek ve dosya numarası değişerek devam etti. Yeni hakim, bilirkişi raporu olmasına rağmen tekrar bilirkişi raporu talep etti. Bunun üzerine tekrar bilirkişi ücreti yatırmak zorunda kaldım ve gelen raporda bilirkişi bir önceki rapora ters rapor düzenledi ve hakim edasıyla yargılama bile yapıyordu. Bu rapora itiraz ettim, akabinde dava sonuçlandı ve fatura bedeli olan 3866,99 liranın bana iade edilmesine hükmetti. Bu tutarla aynı ürünü almak imkansız, ikinci elini bile alamazsınız. İnternette yaptığım araştırmayla ıslah talebinde bulunabileceğimi görmüştüm. Davada ıslah talebim mevcuttu. Bedeli güncel döviz kurundan ve cihazın o günkü indirimsiz dolar kurundan fiyatına bakarak 11 bin lira olarak talep ettim. Bunun olmaması durumunda cihazın ayıpsız bir ürünle değiştirilmesini talep ettim. Mahkeme hiçbirini kabul etmemiş. Bu durumda bir de karşı avukat vekalet ücreti karşıma çıkıyor. Bu durumda benim mağduriyetim katlanmakta. Sizlerden yardım talep ediyorum. Ayrıca tüketicilerin bilinçlenmesi namına 6502 sayılı kanunda geçen 73-7 bendinde, dava sonucunun tüketicilere duyurulması mümkün görünmekte. Yardımcı olursanız bu konuda da bir bilinçlendirme yapabiliriz.
İdare hukukundaki emprevizyon teorisinin hukuk mahkemelerinde karşılığı yok mudur? Davayı açarken 3-5 ay içerisinde sonuçlanacağını bekledim, ama dava 3,5 yıl sürdü. Haliyle bedel iadesi eridi gitti. Bunu nasıl öngörebilir ki insan? Lütfen bir görüş belirtir misiniz? Güvenilir bir kaynaktan yardıma ihtiyacım var.
Saygılarımla.
MSI laptop rezaleti.
|
Gaming Mouse tavsiyesi
|
MSI Kapak sorunu
|
MSI ekran sürtmesi?
|
|
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 108
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.999 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar