Merhabalar, doguda yasiyorum gecici olarak yalovadayim. Arduino, sensor, kablo car curt lazım. İnternetteki paketlerden istediğim gibi bir paket bulamadım. Buradan sorayım istedim. İstanbula gelirsem pazardan meyve alir gibi elektronik alisverisi yapabileceğim bir yer var mi? Biraz sensör biraz kablo.. ve cogu erkek gibi bende gezmeyi sevmiyorum aradığım herşeyi aynı yerde bulabilirsem güzel olur.
Led yakmak
değerli ağalarım. elimde 3 adet rgb ledler var bunları tek direnç üzerinden de ayrı ayrı dirençler üzerinden de yakıyorum fakat düzgün çalışmıyorlar her renkte 1 saniye yandıklarını varsayalım.
ilk bir kaç saniye eşit gidiyorlar. aradan 10 saniye gibi birşey olunca her biri ayrı bir renkte yanmaya başlıyor.
Sorularım:
1)neden bu renk sıralaması eşit gitmiyor bozuluyor?
2)bu sıralamalar bozulmaması için ne yapmalıyım?
3)Arduinoda 1 portta en fazla kaçtane ledi yakabilirim?
Script Yazmak
Lole script yazmak veya discorda script yazmak nasil yapilir gencler? Mesela discordu açar açmaz kullandigim bi kanaldaki odaya direk baglanmak istiyorum. Bu tarz bisey yapmak için neyi arastirmaliyim.
Xiaomi Note 10 Pro nv data is corrupted hatası
cihazımda "nv data is corrupted " hatası aldım. biraz araştırma yaptım imei gitmiş galiba. nette biraz araştırma yaptım bi kaç deneyeceğim yol varr. ama fastbootta telefonu programa gösteremiyordum. onu çözdüm artık gösterebiliyorum fakat muhtemelen fastboot kilidi var.
cihaz logo ekranında duruyor açamıyorum cihazı... ayrıca wipe datadan telefona format attım.
- bu fastboot kilidi suan devrede mi değil mi nasıl anlarım.
- Rom atsam bu durumdan kurtulabilir miyim veya rom yer mi
- fastboot kilidini açmanın bir yolu var mı
- tavsiyeniz var mı ne yapabilirim nasıl yapabilirim..
Disk bilinmiyor başlatılmadı hatası?
Agalarım elimde bozulmus usb hdd var. Bu usb hdd yi ikinci hdd olarak laptopuma gommek istiyorum.
Bozuk hdd nin usb/sata donusturucu pcbsini degistirip baska pcb ile kullaninca sorunsuz bağlanabiliyorum. Fakat direk laptopa sata portundan takıyorum bu sefer başlıktaki hatayı alıyorum.
Pc nin sata portuna baska hdd takinca sorunsuz baglanabiliyorum.
Bu işten bişey anlayan var mı? EaseUS, Aiomei, minitool partition master gibi bir kac partition programi denedim basarili olamadim.
Cmd de diskpart .list disk . Select disk 1. Clean . Create partition primary . Format fs=ntfs quick.
Adimlarini denedim birsey elde edemedim.
(Konuyu yanlis yere actim galiba kusura bakma adminim)
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.654 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware