Superonline Ev Konfigürasyonu
Merhaba,
Superonline 500mbps paketini kullanıyorum ZTE H3600P modem V9 yazılım yüklü yeni verdiler bu modemi daha önce Huawei vardı. Hız olarak bir sıkıntı yaşamıyorum fakat problemim bu İnterneti eve dağıtmak. Fiber kapının üstünde ki kutuya GPON cihazına geliyor oradan da cat6 ile modeme giriyor. Ben modemin arkasında ki ethernet portlarıyla kablolu olarak dağıtıyorum. Kablolar cat6. Calisma odasında ki PC ye direk kablo ile bağladığımda 1gbps görüyorum ve tam hız alıyorum. Oturma odasında Xiaomi Routera kablolu bağlantı yapıp buradan TV ye ve Android boxa kablolu bağlantı yapmak istiyorum fakat bunu hiç bir şekilde gerçekleştiremedim. Mecbur bunu wireless relay modda kullanmak zorunda kaldım. Bu kullanımda kablolu olarak nasıl dağılabiliriz İnterneti önerilerinizi bekliyorum
SuperOnline Yeni Abonelik
Merhaba , NetSpeed 200Mbps paket kullanıyordum fakat fiyatı 428 TL'ye çıkardılar. Binamıza yeni Superonline altyapı geldi bende açıkçası hiç araştırmadan 500Mbps hızı 450 TL'ye bağlantmış oldum. Genel olarak ev içerisinde ki topololijeden bahsedecek olursak şu şekilde. Ev kapısının girişinde ki sigorta kutusuna kadar fiber kablo geliyor. Gelen fiber ONT'ye giriyor ONT'den bana verdikleri Huawei Huawei LG8245X6-50 modeme Ethernet kablosu ile bağlanıyor. Bu modemden ise kablolu olarak odalara dağıtım yapıyorum. Çalışma odasında masaüstü PC'ye direk kablo ile 1Gbps bağlantı ile iletiyorum bu kısımda sorun yok. Oturma odasına yine kablo ile iletip Xiaomi 4A Ac1200 gigabit routere giriyorum. Bu router üzerinden tv ve Android box'a kablolu bağlantı yapıyorum. Fakat routera gelen hızı modem arayüzünden kontrol ettiğimde 100Mbps olarak görüyorum. 3.olarak ise yatak odasına yine kablolu olarak iletip orada Mercusys kablolu repeateri kullanıyorum. O cihaz zaten 100mbps destekliği için ve yatak odasında olduğu için yeterli oluyor. Dün steam üzerinden CS GO yu güncellemeye çalıştığımda 10mb indirme yapabildim ve bana çok saçma geldi. İkinci olarak Xiaomiye gelen hız normalde 1gbps iken 100mbps'ye düştü. 1ptv henüz denemedim fakat büyük ihtimalle sıkıntılar yaşayacağız. İlk günden başlayan bir pişmanlık hissi mevcut. bu sansürlerden hız kısıtlamalarından kurtulmak için Şuan yapılması gereken en uygun adımlar sizce nelerdir. Teşekkürler
Merhaba , evimde netspeed 200mbit FTTH internet bağlantısı mevcut.Nokia GPON cihazından H298A a WAN bağlantısı mevcut , bu Router üzerinden hız testi yaptığımda 222mbit hız alabiliyorum. Evin giriş kapısı üstünde bu Router üzerinden cat kablolarla odalarda ki soketlere internet bağlantısı dağılıyor. Bunlara xiaomi Mi Router 4A 1200mbps Router bağladığımda Max hız olarak 78mbit hız görüyorum speedteste. Bütün bu testler kablosuz cihazda test edildi henüz kablolu olarak test etme imkanım olmadı. Xiaomi roueter ayarlarında hız sınırı kapalı diye biliyorum ama bu şekilde düşük hızda olma sebebini anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi
Ankara Mamak fiber
Merhaba Ankara Mamak bölgesine yeni taşındım. Taşındığım binada ftth fiber var odaya karar geliyor. Altyapı kontrol ettiğimde Türk Telekom altyapısı ile 1000 mbps desteklediğini görüyorum. Bütçem max 300 tl olacak şekilde en mantıklı hizmet sağlayıcı hangisidir ? 200 mbps tercihimdir
PS4 Oyun Görünmüyor
Merhaba , PS4 üzerinden oyun aldım kartımdan para da çekti fakat ne satın alınan oyunlarda ne de kütüphanede oyun gözükmüyor. İşlem geçmişinde ise satınalma gözüküyor. Bunun bir çözümü var mı acaba ?
Sistemim Stabil mi ? AMD Gören masum köylü
Ne yapmam gerekiyor ?
|
RTX 2060 Super ve Ryzen 5 3600 2K Performansı
|
|
Sistem Yorumu
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 56
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.828 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler