Merhaba
mevcut 1.2 vti motorlu citroen elysee (2013 model) aracımı satıp üzerine bir miktar ekleyip 2017 ve üzeri egea 1.4 almak istiyorum.. (max 340- 350 bin tl)
donanım ve sürüş açısından egeadan kesinlikle eminim ama motoru benim için soru işareti...
mevcut aracım 950 kg ve düşük devirde yüksek tork verdiği için çok atak ve çok ekonomik...
egea daha ağır ve max torku çok yüksek devirde veriyor....yakıt konusunda sakin kullanımda elysee ararmıyım?
böyle bir değişimde bulunsam mı?
not: lpg istemiyorum...yıllık yaptığım km çok az...
Demir tozu sorununu nasıl çözüyorsunuz?
sanayiyeye yakın oturduğumdan dolayı bu sorunu yaşıyorum....
var mı bu sorunu yaşayan?
piyasada bir sürü solusyon var...ben bunları kullanmaktan ziyade bir yere gidip temizletmek istiyorum.
İstanbul'da var mı bildiğiniz böyle yerler?
baylara artık zengin fakir herkesin derdi arabam az yaksın....
aracım 2013 citroen elysee 1.2 vti.....5 aydır bende....aracın "konforunu" yol tutuşunu "tenekeliğini" çoğunu biliyorsunuz zaten...
derdiniz benzinli olsun ve şu yakıt fiyatlarında az yaksın bir de bagajı falan geniş olsun ise kesinliklie tavsiye ederim..
sadece anlamadığım bunun motoru turbo mu? ekspertiz yaptırdığım yer turbolu dedi..internette turbo yok diyorlar. kaputu açtığımda turboya dair bişey göremiyorum.
turbo yoksa atmosferik ise / 2.750 devirde 118 Nm torku nasıl veriyor ki bunun sayesinde az yakıyor diye tahmin ediyorum.
çünkü önceki atmosferik araçlarımı ne kadar sakin kullanırsam kullanayim 7.5 8 litrenin aşağısına inemiyorum..
Elysse 1.2 vti motorlu aracımın debriyaj balata+şanzıman yağı+işçilik 3 bintl..özel servis...
biraz çok geldi bana...bir de Volant taşlama yazmış...bu olmak zorunda mı?
var mı tecrübesi olan?
1.2 vti Cİtroen Elysee aldım
Slm...7 yıldır kullandığım Çin arabamı (GEELY FC) hele şükür sattım ve piyasa arabası olan şu elyseelerden aldım.
araç 2013 1.2 vti 72 beygir benzinli..sorularım şunlar
-55 bin km de değişensiz sadece sol arka kapı boyalı şekilde 113 bin tlye aldım..Fİyat sizce iyi mi?sanki biraz daha ucuza bulabilirdim gibime geliyor ama temiz araba aramaktan bıktım...
-1.2 vti motor atik ve gerçekten çok az yakıyor...düşük devirde kullanasım geliyor zararlı olur mu? genelde 1500 devirde kullanıyorum dizel gibi...
-bu aracın yetkili servis periyodik bakım ücreti ne kadardır? satan kişi özelde 500tlye yaptırıyormuş.
-aracın ön frenler disk...arka frenleri kampana...ben çocukken arabalarda kampana vardı...neyse...ön balata ile arka balatanın aynı anda mı biter? aşınma süreleri farklı olur mu?
-bir de bu aracın 82 beygirlik turbo olanları var.. Çekişte çok fark var mıdır?
not: baslık bakım aralığı diye kalmış...öğrendim her 10 bin kmde bakım yapılacakmış..
2500 devirden aşağı düşmeyen Mercedes
|
2500 devirden aşağı düşmeyen Mercedes
|
Yüksek çözünürlüklü oyun göz bozuyor....
|
Otobüs kiralamam lazım...
|
Facebook'a isyan ediyorum...Kızlara hakkikatten güven olmuyor...
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 126
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.201 (Bu ay: 203)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 83 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası