Arkadaşlar herkese merhabalar,
Bundan birkaç ay önce sistem topladım. Gigabyte B650m DS3H anakart, Intel Core i5 12400f, gtx 1050, 16gb ram, 1 tane m2 ssd, 2 tane sata ssd mevcut kasada. Çok fazla güç gerektirmiyor, o yüzden neredeyse 12 yıl önce aldığım 450W frisby güç kaynağını kullanıyordum. Önceki sistemde whine coil olmuyordu ancak bu sistemde olmaya başladı. Yine de çok rahatsız etmediği için kullanmaya devam ettim. Bu sabah evden çıkarken prizin gücünü kapattım, akşam açtığımda bilgisayar kendiliğinden çalışmaya başladı ancak görüntü gelmedi. Power tuşuna basılı tutsam da herhangi bir tepki alamadım pc'den. Elektriği birkaç kez kesip yeniden açtığımda kendiliğinden açıldı ancak yine görüntü yok. En son açtığımdaysa 3 fandan biri çalışmayı durdurdu ve ben de sorunun PSU'dan kaynaklandığına yordum durumu.
Sizce de sorun PSU'da mıdır? Eğer öyleyse bu güç kaynağı işimi görür mü, tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.
Core i5 12400f’e anakart ve ram önerisi
Arkadaşlar merhabalar, 12 yıldır kullandığım i7 2600k bana “baba artık beni sal” dedi, bu nedenle işlemci, anakart ve ram güncellemesi yapacağım. Aklımdan geçen sistem:
-Core i5 12400f,
-Gigabyte b650m ds3h,
-Gskill (2*8Gb) Ripjaws 3600Mhz.
Ekran kartım Gtx 1050, şimdilik değiştirmeyeceğim, ssd almayacağım, psu veya kasa ihtiyacım yok. 8000 tl en üst değer olmak şartıyla öneriniz var mıdır acaba?
şimdiden teşekkür ederim.
Termal Macun Sonrası Laptop Açılmama Sorunu
Arkadaşlar herkese merhaba,
Dün bir laptopın parçalarını upgrade etmek için aldım ve kullanırken kendi kendine kapandığını fark ettim. Bunun üstüne işlemcinin fazla ısındığını anladım ve termal macunu da yenileyeyim dedim. Fanı çıkarttığımda tahmin ettiğim gibi macundan eser kalmamıştı. Kaliteli bir macun sürdüm kapattım laptopı. Power tuşuna bastığımda fan 2 3 sn çalışıyor ve duruyor, hdd çalışmaya devam ediyor, power ışıkları yanıyor ancak hiçbir görüntü gelmiyor. Tekrar söktüm ve işlemciye sürdüğüm macunun biraz taştığını fark ettim. Temizledim ve yeniden denedim sonuç değişmedi. Bu işlemleri yaparken bilgisayarda elektrik bağlantısı yoktu, zaten batarya da yok laptopta. Ramleri ve bios pilini söktüm sabah tekrar temizlik sonrası uğraşacağım. Var mı çözüm önerisi olan bunun dışında, herhangi bir yere zarar vermedim veya takmadığım bir kablo kalmadı. Şimdiden teşekkürler.
|
Meslek: Devlet memuru
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 245
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 6.388 (Bu ay: 111)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 414 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar