TASO KOLEKSİYONUM (Nostalji Sevenler İçeri)
Merhaba herkese iyi forumlar. Çocukluğunu doksanların ortalarında ve doksanların sonu ile iki binlerin başında yaşamış olanların çok iyi hatırladığı şeylerden biri de muhakkak tasolardı. Eskiden güzel olan pek çok şey vardı malum fakat bu dönemde cipslerin promosyon olarak verdiği bu oyuncakların bende hatırası çok daha fazla. Ben ve benim gibi bir grup nostalji sever arkadaş internette belli platformlarda bu tasoları toplayıp koleksiyonunu yapıyor. Ben de sizleri bir nebze de olsun o günlere götürebilmek adına koleksiyonumu paylaşmak istedim. Lafı daha fazla uzatmadan koleksiyon içeriğinden sizlere bahsetmek isterim.
Döneminde çıkmış olan çok fazla taso ve kart serisi var. Benim koleksiyonum taso üzerine. Tabii koleksiyon yapmak biraz masraflı bir iş. Her seriyi toplayamadım ama kültleşmiş olan, en çok bilinen serileri topladığımı düşünüyorum.
Öncelikle looney tunes tasolarımdan bahsedeyim. Bu tasolar 1994 yılında uzay gıdanın ürettiği ilk tasolardı. Her ne kadar taso işi pokemon tasolarıyla patlama yapmış olsa da looney tunes tasoları tasonun atası olduğu için saygıyı daha fazla hak ediyor bence bu tasolar. Benim uzay gıda tasoları koleksiyonumun içeriği şu şekilde:
Looney Tunes Dönen Taso Serisi (Ülke tasoları olarak da geçer) 1-60 numara arası
Looney Tunes Taso Serisi 1-40 numara arası
Looney Tunes Süper Taso Serisi 41-60 numara arası
Looney Tunes Mega Taso Serisi 61-80 numara arası
Looney Tunes Master Taso Serisi 81-100 numara arası
Çakmaktaşlar Taso Serisi 1-18 numara arası
Bu seriler dışında o dönemde çıkmış olan kur-yap (jetgiller, tom ve jerry), tiny tunes, futbolcu tasoları, çeso serisi gibi seriler de var.
Tasonun ikinci dönemi olan ve pokemon tasolarıyla başlayan dönem ise taso işi daha büyük bi fanatizme dönüştü bence. Çünkü bu dönemdeki fanatizmin kaynağı aslında pokemon animesine dayanıyordu. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada pokemon olan her şey çok değerliydi. Pokemon tasoları ilk olarak 2000 yılının haziran ayında ortaya çıktı. Bu dönemde başlayan taso furyası ise 2005 yılı sonlarına kadar devam etti. Ama esas parlak dönemi bence pokemon tasolarının olduğu dönemdi. Yine pokemon dışında digimon, bayblade, yugioh, memoli, dalmaçyalı, dino tasoları gibi seriler de çıktı. Ben bu serilerin tamamını biriktiremedim. Koleksiyonumun içeriği şu şekilde:
Pokemon Taso Serisi 51 tane
Pokemon Taso 2 Serisi 50 tane
Pokemon Taso 3 Serisi 55 tane
Bu üç seriyi tek seri olarak da düşünebilirsiniz. Tasoları ön numaralarına göre dizdiğinizde 151 pokemon ve 5 özel karakterden oluşan 156 tasoluk bir set çıkıyor karşınıza.
Pokemon Tv Taso Serisi 55 tane (Pokemonların evrimini gösteren hologramlı tasolar)
Pokemon Jet Taso Serisi 101 tane (2.jenerasyon pokemonlar)
Pokemon Özel Koleksiyon Taso Serisi 30 tane
Pokemon Dev Taso Serisi 60 tane
Digimon Fliks Taso Serisi 90 tane (Bendekilerin kenarları açılmamış ve sıfır durumda)
Bayblade Taso Serisi 114 tane (Tam seri 262 adet fakat ben sadece ilk serileri topladım)
Bu hobiyi yaklaşık 7 yıldır sürdürüyorum. Masraflı da olsa benim için anlamlı oldukları için koleksiyonunu yapmak hoşuma gidiyor. Sizlerin de çocukluktan kalma ya da sonradan edindiğiniz tasolarınız varsa bu konu altında paylaşabilirsiniz.
NOT: Tasolarımın tamamı orijinal döneminde cipsten çıkan tasolardır. Zaten orijinal olmayan bişeyin koleksiyonunu yapmak bence anlamsız olur. Bunu belirtme ihtiyacı hissettim çünkü internette bu tasoların imitasyonları da çok fazla üretilip satılıyor.
Silinsin
|
Tasolarını bulan yok mu hiç :)
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 14.726 (Bu ay: 189)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 190 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Diğer ikinci el ürünler