Oyunlarda yaşanan Lag - Modem İstatistikleri Yorumlama
Arkadaşlar merhabalar.
Uzun yıllar boyu berbat bir internet altyapısı kullandım, en sonunda bu sene yazın altyapı güncellendi ve bağlantı oldukça rahatladı, yalnız hala bazı sorunlar yaşıyorum. Bazen youtube sayfaları vb sayfalar gecikme yaşıyor ama bu çok nadir, esas sorunum ise bir oyunda karşılaştığım lag ve ping sorunu.
Bu sorunu genellikle sadece tek bir oyunda yaşıyorum (World of Tanks Blitz PC version) lakin bu sorunu çoğunluk yaşamıyor, ben yaşıyorum. Aynı geliştiricinin bir başka oyununu oynarken bu sorunu genellikle yaşamıyorum (World of Warships), nadiren oluyor orada, ve genelde Türkiye sebepli oluyor, ertesi güne geçiyor. Yalnız ilk oyunda (World of Tanks Blitz PC version) sorunu her gün ve sıklıkla yaşıyorum. Bazen düşük yüzdelerde (%0 ila %3) package loss yaşıyorum. Bazen ping bir 70'den 270'e fırlıyor. Bazen ping düşük bile gösterse lag yaşıyorum, oyun anlık olarakatlama yapıyor falan. Bu sorunlar bazen geçer gibi oluyor, ama sebepsiz yere geri geliyor. Kabloları değiştirmekten, bağlantı noktalarını kontrol etmekten, DNS ayarlarını değiştirmekten, modem resetlemekten çok daraldım.
Net testi yapıyorum, sonuçlar iyi duruyor, ama sorun da olduğu yerde duruyor. Sorunu çözmemde yardımcı olabilecek varsa önerilerini işitmek isterim.
Bir doktor hastada nelere bakmalıdır?
|
990xa GD55 anakart işlemci tavsiyesi
|
990xa GD55 anakart işlemci tavsiyesi
|
world of tanks blitz için tablet tavsiyeleri
|
world of tanks blitz için tablet tavsiyeleri
|
Meslek: Çevre Mühendisi
İlgi Alanları: Elektronik, Yabancı diller, Doğa
Vatandaşın devlete borcu, vergi ödemek ve askere gitmektir. Benim devlete kuruş borcum yok. Devletin vatandaşa borcu, vatandaşın haklarını korumak, sağlığını, güvenliğini, refahını temin etmektir. Devletin bana borcu çok. |
Uzak durulması gerekenler; TheBatuhan; Fiyatta anlaşamadığımız ürünlerine hayırlı müşteriler dilememi takiben watsaptan sesli mesajla ana avrat küfredip sonra onları da silip kaçan, karaktersiz küfürbaz veledin teki. |
pfff |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 470
İkinci El Bölümü Mesajları: 105
Konularının görüntülenme sayısı: 5.665 (Bu ay: 72)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 470 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic