[Çözüldü] İp Sabitleme
Merhaba, çalıştığım 15 e yakın cihaz var.
Bunlar arasında 2 print server, 1 adet ortam ısı ölçer, 1 adet slip yazıcı 7 pc, 5 cep tel, 1 adet tablet, 1 adet cctv recorder
Sorun şu,
cctv ağ takılı olduğu zaman lcp down olup internet anlık gidip geliyor.
---
Bu bir süre olmayıp sonra başlıyor.
Ağdan çıkınca sorun olmuyor.
DHCP 192.168.1.100-192.168.1.200 aralığında.
2 adet print server 192.168.1.30-192.168.1.31 olarak cihaz üzerinden sabit ip li.
1 adet slip yazıcı 192.168.1.100 olarak cihaz üzerinden sabit ip li.
1 adet cctv recorder 192.168.1.185 olarak cihaz üzerinden sabit ip li.
1 adet pc 192.168.1.108 olarak modem üzerinden sabit ip li.
1 adet switch 192.168.1.198 olarak cihaz üzerinden sabit ip li.
1 adet modem ap moduna 192.168.1.197 olarak cihaz üzerinden sabit ip li.
Ağın tüm yapılandırması bu.
Cep tel yada diğer pc lerde yapılan ip sabitleme yok
---
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Ağdaki gidip gelme sorununu çözemedim.
Modem= TT nin verdiği fiber modem.
Switch= TP link yönetilebilir dhcp siz 24 port.
İyi forumlar. Teşekkürler.
Düzenli İnternet Gidip-Gelmesi
Merhaba, çalıştığım yerde güvenlik kamerasını ağ bağladıktan sonra düzenli olarak bağlantı kesilip geliyor.
Modem log dosyasını aşağıda paylaştım.
İlgilenen herkese teşekkürler.
Dvr-Ağ geçidi sorunu
Merhaba, çalıştığım yerde fiber İnternete geçti ve TT nin tp-link ac1200 modem/router ını kurup gittiler.
Çok sayıda cihaz olduğu için tplink tl-sg1024de switch üzerinden bağlı DVR(cenova-analog 16 kanal) switch e takınca tüm pc lerde ve diğer cihazlarda İnternet gidiyor.
Modemden kontrol edince de dns adresleri kaybolmuş oluyor.
Nerede yanlış yaptığımı bulamadım.
Dvr ın ağ geçidi bilgisini değiştirince bu sorun olmuyor. Ama dış adreslerden dvr bağlanıp görüntü alamıyorum.
Her türlü fikre açığım.
Sadece modem in dhcp ayarları kısmında
"ağ geçidi 192.168.1.1" bilgisini değiştirmeye cesaret edemedim.
İnternetin komple gitmesi yada modemi yeniden kurmak gibi bir riske giremedim. Kurulum bilgileri bende yok.
Yardımınızı ve Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Lan Kablosu
Merhaba, elimde 5 telli teldfon kablosu var. Bir kat aşağıdaki access point e kablo çekmek istiyorum.
15 M kadar elimdeki kablo ile çektim uçlarına rj45 çaktım fakat modem ve ap nin ışıkları yanmıyor.
Normalde soketleri doğru olduğunda yanması gerektiğini biliyorum. Modem asus dsl-n16 ap tplink. Fikri olan yada daha önce tecrübe etmiş birisi yazarsa sevinirim. Benim durdu...
Başlıkta belirttiğim gibi modem üzerinde ışıklar sönmesede Web sayfaları 1 dk boyunca beklemede kalıp sonra chrome dns probe hatası no İnternet hatası veriyor ama 1-2 dk sonra bağlantı normal çalışıyor. 50 mbps paket kullanılıyor speed test 6 ms ping 50 mbps hız gösteriyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba, sadece merak için yazıyorum aklımda kurduğum bir sistem için raspberry ye ses giriş/çıkış eklemek istiyorum ama bunu rca konnektörü ile yapmak istiyorum. Surround ses çıkışı ve sağ ve sol olmak koşulu ile 2 mikrofon bağlamak istiyorum. Bunun için hazır bir HAT yada geliştirilmiş bir kart varmı?
Cevap veren herkese teşekkür ederim. İyi forumlar. İyi güler.
Yurtdışı Sunucu
Merhaba, almanya lokasyonlu kişisel bir vpn kurmak istiyorum.
Önereceğiniz bir sunucu şirketi varmı acaba?
Ödeme ve işlemler için hangi belgeler gerekir?
Teşekkürler.
Qos-Loss ve Ping
Merhaba, Asus dsl-n16 modem sahibiyim 18 mbps download 4 mbps upload hız alıyorum ttnet. 6 cihaz bağlanıyor modeme hepsi wifi telefondan oyun oynarken çok fazla ping ve loss ile karşılaşıyorum. Öyleki telefonda wifi kapatıp hücresel ile oyuna girince ping ve loss olmuyor. Qos ayarları yaptım ekteki gibi fakat çözüm olmadı. Büyük ihtimal bir eksik-hatam var. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. İyi forumlar.
Laptop Seçimi
|
Oto Akü Şarj
|
İlgi Alanları: Bilgisayar,Bilgisayar Oyunu,Programçılık,Grafik ve Animasyon,Ağ ve İnternet
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 81
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.269 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware