ip adresi alamıyorum , internet erişimi sağlayamıyorum
Dışardan gelen bir Ethernet kablosunu Access Point olarak kullandığım bir modeme bağladım. Daha sonra modemdeki bir porttan çıkış yaparak aşağıdaki fotoğrafta yaptığım düzeneği yaptım. En sonda kabloları TV'ye bağladığımda TV IP adresi alamıyor ve 169.254.X. X IP adresi alıyor. APIPA adresi alıyor. Sorunun nerede olduğunu biliyor musunuz? 2 gündür uğraşıyorum. Bu aşağıdaki şematik gösterimi

bunlar da devamı

Rj45 i Rj11 e dönüştürerek internet sağlamak
Ben alt komşudan eve internet çektim. Evdeki telefon hattından yan odaya interneti taşımak istedim tv için. telefon hattına baktığımda 4 damarlı bir kablo döşenmiş ve cat 3 dişi girişe bağlanmış(rj11/12 girişli). benim yapmak istediğim dışarıdan gelen 8 pinli kablodan 4 pinini kullanarak interneti aktarmak. internette baya bir araştırdım 100mbite kadar 4 pin (1.2.3.6 pinler) yeterliymiş. kullandığımız internet 55mbit internet ve modemler ethernet girişli(8-pin) düşündüğüm fikrin gerçekleşme ihtimali var mı? bir tarafı 8 pin bir tarafı 4 pin olan 2 kablo yaptım.(cat-6 dan)renkleri düzgün taktım. Ama son durumda herşeyi taktığımda lan ışığı belli aralıklarla yanıp sönüyor. bende foruma yazmak aklıma geldi. fikri olanlar yardımcı olabilirler mi?
Meslek: Tıp Öğrencisi
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.907 (Bu ay: 55)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Network