Aranızda hukukçu var mı?
Aranızda hukukçu varsa yardımcı olabilir mi?
Olay şu. Bizim kirada evimiz vardı. 15 inden 15 ine kira alıyorduk. Son kiramızı 15 kasımda aldık. 15 aralıkta da ödemesi gereken kira için dedik ki kiracıya biz evi satıyoruz, bu ayın kirasını verme, depozitoya say. O da tamam dedi. Sonra biz evi 21 aralıkta sattık. Yeni ev sahibine de Ocak 15 de ödeme yapmaya devam etmiş. 1 ay kira ödememiş ve depozitosunu almış oluyor. Fakat şöyle bir durum var. Kiracı arayıp ben girişte 1 kira 1 depozito verdim. Vermediğim ay 1 kiraydı sizin şimdi bana 1 depozitoyu vermeniz gerek diyor. Şimdi kafası mı karışmış adamın bilmiyorum ama 2 kira bedelini iade alabileceğini sanıyor. Adama anlatamıyorum da mantıksız olduğunu. dava açacağını söyledi anlamsız bir şekilde.
o zaman benim de aklıma şöyle bir şey geldi. noterlikten ihtarname çekip aralık 2021 de bana ödemediği kira bedelini tahsil edebilir miyim? daha sonra ona geri depozito olarak vereceğim. İyilik yapilmiyor insanlara. Normalde kira ile depozito arasında 300 tl fark olmasına rağmen biz insanlık edip kira bedeline saydık, şimdi bizi arayıp para istiyor terbiyesiz.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 99 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic