Öncelikle herkese merhaba. Masaüstü bilgisayarımı toplayalı neredeyse 4 yıl oldu. Nedense son 3-4 haftadır sürekli IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası alıyorum. Bazen aralıklarla alır iken bu hatayı bazen ise ard arda alıyorum, böyle olunca bilgisayarı açamaz hale geliyorum. Bu mavi ekran hatası ile okumadığım forum, izlemediğim video, araştırmadığım yer kalmadı.
Denetim masasından Sorun Giderme - Donanım ve Aygıtlar / Sistem Bakımı yaptım.
Gelişmiş Sistem Ayarları'ndan Hizmetlerden ayarlamalar yaptım.
msconfig Hizmetler'den tüm Microsoft hizmetlerini gizleyip gereksizleri kaldırdım / Başlatma'dan gereksizleri devredışı bıraktım.
Windows Bellek Tanımlama yaptım .
Sistem geri yükleme yaptım.
Bilgisayarı dosyaları sakla diyerek Windows'u sıfırla yaptım.
Ne yaptıysam fayda etmedi, bu hatayı almaya devam ettim, bilgisayara hiç format atmak istemiyordum, mecbur kaldım atayım en azından kurtulurum bu hatadan dedim, formatta işe yaramadı.
Formattan sonra ekran kartını sitesinden indirerek driverı'nı öyle kurdum, önceden driver programlarıyla sürücüleri güncelliyordum, bu sefer el ile kurdum.
Bilgisayara formattan sonra Windows Update yapmadım yine hata devam etti , belki hata Windows Update güncelleştirmelerinden diye düşündüm, bu sefer Windows'u tamamen güncelleştirdim hatayı yine almaya devam ettim.
Sürekli aldığım IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası neden kaynaklı olabilir acaba ? Yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? Format ile de kurtulamadım. Yardım cevaplarınızı bekliyorum.
Minidump dosyalarım bu linktedir=> https://drive.google.com/file/d/1RzNnt1FA3bbRHM3j7HKhK5NFlJaDwSld/view?usp=sharing
Sistem özelliklerim
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-7600 CPU @ 3.50GHz 3.50 GHz
Takılı RAM 8,00 GB
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 780 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım