Merhabalar, büyük umutlarla aldığım steelseries arctis nova pro x kulaklıkla ses kasmak mümkün değil, spatial sound açıldığı zaman mesela soldan ateş edildiğinde %60 soldan %40 sağdan şeklinde geliyor gibi ve yönü ayırt etmek imkansız oluyor, youtube'dan 360° videodaki düz bir insan sesinde bile ayırt edilmiyor, nerda hata yapıyorum bilen var mı?
İşlemcimin güç tüketimi normal mi?
RAM
16gb
Gtx970
Anakart
Asus h97m-e
İşlemci
I7 4790
Merhaba,
Yaklaşık 2-3 gündür oyunlarda performans sorunu yaşıyorum,
MSI Afterburner ile takip ettiğimde işlemcinin çektiği güç ve işlemcinin kullanım yüzdesi dikkatimi çekti.
İşlemcim i7 4790, hem BIOS'da hem Windows üzerinden yüksek performans ayarlı ve 4GHz'de sabit çalışıyor, oyunlarda ise 50 dereceyi geçmiyor. Fakat önceden stabil oynadığım oyunlar kasıyor.
İşlemci boşta 10 ile 20W arası gidip geliyor.
Rainbow Six'de %50 kullanım ortalama 50W.
Smite'da %25 kullanım ve 30W.
Wasteland 3'te %25 kullanım 32W.
İnternette işlemcimin güç kullanım değerlerine baktığımda boşta 40W, yük altında ise 110W diyor.
Güç kaynağı: xigmatek tauro 700w
Elektrik kesintisi sonrası düşük fps
Dün gece bilgisayar açıkken elektrik kesildi, Windows'da kasma yok fakat sabit 75 FPS aldığım bütün oyunlar 35-50 arasına düştü.
Kasada ısınma problemi yok, tüm ayarlar yüksek performansa ayarlı, BIOS resetledim, ekran kartı driverini baştan kurdum, SFC scannow yaptım, statik elektriği boşaltmak için fişten çekip 5-10 kere Power'a bastım fakat aynı şekilde kasmaya devam ediyor.
PSU'yu kapatıp açmadan masaüstü gelmiyor
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi, PSU'yu kapatıp açtıktan sonra PC normal şekilde açılıyor fakat bir kere kapattıktan sonra tekrar açınca login sonrası masaüstü gelmiyor, ASUS GPU Tweak normal açılır gibi ekrana geliyor, Task Manager falan açılıyor ama masaüstü gelmiyor, bu durumdayken yeniden başlatınca veya kapat deyince sonsuza kadar kapatılıyor veya yeniden başlatılıyorda kalıyor. Güç tuşuna basılı tutup kapatmam gerekiyor.
Denediğim çözümler:
C diski üzerine tıklayıp Tools üzerinden error checking yaptım, sonsuza kadar Scaning'de kalıyor ve iptal de edilmiyor.
CMD üzerinden SFC scannow yaptım ilk restartta düzeldi sonra tekrar aynı.
Services üzerinden App readiness kapattım ilk restartta düzeldi sonra tekrar aynı.
Başlangıç onarma denedim hiçbir şekilde çalışmıyor siyah ekranda kalıyor sistem.
Bilgisayarı herhangi bir warez ve korsan işlem için kullanmıyorum, surf yapmıyorum sadece oyun oynamak için kullanıyorum.
BU SİSTEMLERDEN HANGİSİNİ ALAYIM?
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 372 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware