Merhabalar, kayak yaparken ve motor sürerken kullanmak için aksiyon kamerası almayı düşünüyorum. Go pro hero 12, insta 360 x3-4, dji pocket 3 gibi son model bir çok kameraya baktım. Hepsinin kullanım süresi bana yetersiz geldi. Maksimum 1-2 saatlik video kaydı alabiliyorlar. Özellikle motor sürerken güvenlik açısından sürekli kayıt alabileceğim (en azından 4-5 saat) kamera arıyorum. İlla çok kaliteli olacak diye bir şey yok. 1080p kayıt yapabilen ve ısınma sorunu olmayan, bataryası çabuk bitmeyen kamera arıyorum.
Topladığım sistem şu şekilde;
Anakart gigabyte b650m gaming x ax
İşlemci ryzen7 7800x3d
Ekran kartı colorful 4070ti nb-ex
Ram 2x16gb (ram anakartla uyumlu)
Sıvı soğutucu deepcool ls520se
Ssd samsung 980pro.
Sorun
Parçaları birleştirdim. Guc kablosunu takip çalıştırdığımda soğutucu, kasa ve ekran kartı fanlarının hepsi çalıştı. Hdmi ile monitöre bağladım ve klavye fare taktım ancak onlar çalışmadı. Işıkları da yanmadı.
Denediklerim;
Ram ve işlemci anakarta uyumlu.
Hdmi kablosunda ve monitor de sorun yok (eski sistem çalışıyor)
Ekran kartını çıkartıp tekrar denedim. Hdmi ı hem Ekran kartına hem anakartta ayrı takip çalıştırdım hiç bir şekilde görüntü gelmedi.
Cpu ya parmağımı koydum. Sistem çalıştıktan sonra ısınmaya başladı.
Q flashla bios güncellemesi yaptım.
Ram yerlerini değiştirdim. Tek Ram takılıyken de çalıştırmayı denedim
Ivır zıvır bir çok şey daha denedim ama sorunu çözemedim. Benzer konulara bakınca anakart arızası gibi gözüküyor. Yine de size danışmak istedim. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim
Merhaba, apple earbuds 3.5mm jak girişli modelini aldım. İki jak girişini birleştiren aparata (steelseries arctisin*) taktım ancak kulaklık olarak çalışsa da sesim karşıya gitmiyor. ses kontrolü yaptığımda aşırı bir cızırtı vardı. Sonra realtek audio console dan gürültü engellemeyi açınca o ses gitti. Şimdi ise hiç bir ses gitmiyor. Konuştuğum sırada aygıt yöneticisinde kayıt kısmında mikrofonun yanında hareket olmuyor. Yani sesi algılamıyor gibi ama mikrofonun üstündeki tuşa bastığımda anlık olarak ses gelmiş gibi gözüküyor. Yani başka bir cihazı algılıyor desem öyle de değil. Ayrıca mikrofonu telefonda test ettim çalışıyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim
New world düşük fps sorunu
Merhaba, öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın. Milyon tane başlık var
I5 8400, gtx1660ti ve 16gb ram ile New world oyununda düşük ayarlarda maks 40-50fps alabilmekteyim. Aynı sisteme sahip başka kişilerin daha iyi performans aldığını görüyorum. Driverlar güncel durumda. Nvidia ayarlarını yaptım. Fps booster tarzı uygulamalar denedim pek fayda etmedi. Ayrıca görev yöneticisini açtığımda cpu %50 ram %50 gpu %30-40larda çalışıyor gözüküyor. Sıcaklıkta yüksek değil. Her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.
Aynı anda iki kulaklıktan ses alabilir miyim ? SS
Bilgisayar geçici olarak siyah ekranda kalıyor
|
İstanbul'da öğrenciye uygun motor tavsiyesi ?
|
|
Anakart işlemci ve ram tavsiye edermisiniz ?
|
HDD bozuldu ! İnternet durmadan gidip geliyor !
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 64
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.145 (Bu ay: 237)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware