Yükseltme yapılmış laptop ve garanti
|
Yabancı kurumlarda çevrim içi eğitim fırsatı
|
Merhaba. Konuyla ilgili üyelerin görüşleri çok makbule geçecek.
Uzun zamandır çalışıyorum. Sektörüm bilişimle çok iç içe ama artık değiştirmek istiyorum. Geçiş aşamasında yüksek beklentilerim yok.
Çalıştığım için örgün eğitime katılma imkanım yok. O yüzden en azından çok az yüz yüze katılım gerektiren bir program bulmak zorundayım.
Bulabildiğim seçenekler şunlar:
-Anadolu, İstanbul ve Atatürk üniversitelerinin ikinci üniversite ön lisans programları (programlama ya da web tasarım).
-Abd'deki University of the People (tamamen çevrimiçi ve çok makul bir fiyata computer science lisans eğitimi). Bunun yök tanınırlığı yok ama ABD'deki makamlar tanıyor. TOEFL vs yerine duolingo testiyle ingilizcenizi tespit ettirebiliyorsunuz.
-Almanya'daki International University of Applied Sciences. Yukarıdakinin aynısını sunuyor. Fiyat farkı var ama belki ülke bursu vb. bulunabilir.
-Netkent üniversitesi. Bu üni Kıbrıs'tan yayın yapıyor. YÖK tanınırlığı yok ama bireysel denklik başvurusu yolu açık. Mezun olup da başvuran oldu mu, bilmiyorum. Henüz muamma.
-ODTÜ'nün sertifika programı. Halen açılıyor mu bilmiyorum.
'Coursera gibi platformlardaki ücretli programlar. Pek çok üni çeşitli imkanlar sunuyor ve bunları linkedin'de sergileyebiliyorsunuz.
-Kendi kendine eğitim.
Fiyat skalası genişledikce seçenekler de artıyor ama bütçeler de sınırlı.
Her çeşit öneriniz ve yol göstermeleriniz için sonsuz teşekkürler.
Türkiye'de çevrimiçi bilişim eğitimi konusunda görüş ve önerilerinizi paylaşalım. Lisans düzeyinde eğitim verip sınav şartı olmayan ve tamamen çevrimiçi olarak bildiğim kadarıyla sadece Netkent diye bir üniversite var ama onun da bildiğim kadarıyla YÖK nezdinde tanınırlığı yok. Mezun olan varsa vereceği bilgi çok makbule geçecek.
Sınav şartı olan Hoca Ahmet Yesevi de yine tamamen çevrimiçi eğitim olanağı sunuyor (bildiğim kadarıyla) ve denklik sorunu yok.
Ön lisans düzeyinde ve yine sınavsız olarak Anadolu ve İstanbul üniversitelerinin ikinci üniversite programları var. Anadolu'nunkine kayıtlıyım ama gereksiz derslerin yanında müfredatın kötülüğü bir şeyler öğrenmeyi gerçekten imkansız hale getirmiş. Bu programları tamamlayıp dikey geçiş yapmaya çalışmak akıllıca bir girişim olur mu, değerlendirmek lazım.
Tabi resmi bir eğitim programını takip edecek zamanı da hevesi de olmayanlar için çevrimiçi pek çok kaynak var. Sadece BTK AKADEMİNİN sunduğu sayısız kurs mevcut. Örneğin javascript tam 96 saat, hayli kapsamlı gibi görünüyor. Tabi, bu sertifikaların bir geçerliliğinin olmayacağı açık gibi. Sadece kişisel gelişim amaçlı olarak değerlendirilebilir kanımca.
Başka görüş, öneri ve deneyimi olan? Hergün daha çok artan kalifiye eleman ihtiyacından yararlanıp kariyerinde ilerlemek veya yeni kariyer girişimlerinde bulunmak isteyenler neler yapabilir?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.106 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar