Bina risk kontrolü nasıl yaptırılır?
Merhaba, Diyarbakır'da oturuyorum ve depremden sonda binanın kontrolünün yapılmasını istiyorum ancak nereye nasıl başvurucam bilmiyorum. Güya kontrole geldiler ancak binaya dışardan bakıp gittiler. Malzemeler için örnek falan almadılar. Daha önce oturduğum yerde kolonlardan vs örnek alınmıştı ve bir ay sonra sonuçlar çıkmıştı. (Daha önce oturduğum ev lojmandı ve devlet kendi kontrolünü yaptırmak için gelmişti.) Ancak burda dışardan bi bakıp gittiler. Bu konuda nereye basvurabilirim? Detaylı kontrolünü istiyorum çünkü eve hala giremiyoruz ve e devletten baktığım zaman ev sağlam olarak görünüyor. Ancak hiçbir işlem yapılmadan dışardan bakılarak nasıl sağlam raporu aldığına dair bir bilgi verilmedi.
Bilgisayarın ssd veya ekran kartından cızırtı sesi geliyor. Oyun oynarken tek geliyor bu ses. Teknik servise yolladım bobinden geçen akım sesi ve yeni ve üst model tüm laptoplarda aynı şey mevcut dediler ama ilkkez böyle bir şey ile karşılaşıyorum ve bana mantıklı bir cevap gibi gelmedi.
Bilgisayarın modeli Monster Abra A5 V19.2.5 Intel Core i5-12500H 16GB RAM 500GB SSD 4GB RTX3050Ti FreeDOS 15,6" FHD 144Hz.
14 gün geçtiği için iade veya değişim yapamıyorum ancak alalı 3. Hafta oldu. Sorduğum kimsede böyle bir sorun yok.
Bu cızırtı sesi normal mi? Bobinden geçen akımın cızırtı sesi çıkartması ve bizim bunu çok net duymamız normal bir şey mi? Hayatımda ilkkez böyle bir sorun ile karşılaşıyorum ve ilkkez bobinden geçen akım sesinin cızırtı şeklinde duyulmasının normal olduğunu duyuyorum. Detaylı bilgi verebilecek biri var mı?
Monster laptoptan cızırtı sesi gelmesi
Bilgisayarın ssd veya ekran kartından cızırtı sesi geliyor. Oyun oynarken tek geliyor bu ses. Servise yolladım bobinden geçen akım sesi dediler ama ilkkez böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Bilgisayarın modeli Monster Abra A5 V19.2.5 Intel Core i5-12500H 16GB RAM 500GB SSD 4GB RTX3050Ti FreeDOS 15,6" FHD 144Hz Oyun Bilgisayarı.
14 gün geçtiği için iade veya değişim yapamıyorum ancak alalı 3. Hafta oldu. Sorduğum kimsede böyle bir sorun yok.
İkinci üniversite okuyanlara burs çıkar mı?
Ben önlisans bitirdikten sonra 3 yıl ara verip, yetenek sınavı ile farkı bir lisans programına yerleştim. Ancak son iki yıldır burs başvurumda kredi bile çıkmadı. Maddeleri okurken "Öğrenim Kredisinden Yararlanamayacak olan öğrenciler
Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş ve yüksek lisans-doktora hariç)" diye bir madde gördüm. Burs için bu madde yoktu ancak kredi için vardı. Kyk'yı aradığımda bana sayfamızdan okuyun diyip bilgi vermiyorlar belli ki onlarda bilmiyor. Bu durumda bana kredi veya burs çıkma olasılığı yok mu? Çok kafama takıldı tam yanıtı hiçbir yerde bulamadım.
Önlisans okurken kredi veya burs almadım.
Bilgisi olan biri cevaplarsa sevinirim.
Discord için ses değiştirme programı var mı?
Discord sesli sohbette ses değiştirme programı kullanmak istiyorum. Örneğin bebek sesi veya erkek sesi, kız sesi gibi sesimi eş zamanlı değiştirebilecek ve gerçekçi çıkaracak ve kullanması ücretsiz bir program arıyorum voicemod denedim ancak sesim çok robotik hiç gerçekçi gelmiyordu (ya da ben kullanmayı beceremedim) ve kulağıma gelen sürekli bir efek sesi vardı ve kapatamadığım için çok rahatsız edici oluyordu
Discord için ses değiştirme programı var mı?
Discord sesli sohbette ses değiştirme programı kullanmak istiyorum. Örneğin bebek sesi veya erkek sesi, kız sesi gibi sesimi eş zamanlı değiştirebilecek ve kullanması ücretsiz bir program arıyorum voicemod denedim ancak sesim çok robotik hiç gerçekçi gelmiyordu (ya da ben kullanmayı beceremedim) ve kulağıma gelen sürekli bir efek sesi vardı ve kapatamadığım için çok rahatsız edici oluyordu
İstanbul'daki kiliseler hakkında yardım
İstanbul'da kaybolduğum sırada ismine bile bakmadan meraktan içeri daldığım bir kilise vardı, Korelilerin yoğunlukta olduğu bir kiliseydi sanırım, bundan uzun süre önce gitmiştim oldukça eğlenceliydi. Yolum bir daha düşecek gitmek istiyorum ama kilisenin adını hatırlayamıyorum. :( Tek hatırladığım Korelilerin yoğunlukta olduğuydu hatta orada olan bir kaç kızın youtube sayfası vardı sanırım dans edip koydukları aralarında bir de Türk vardı diye hatırlıyorum. Var mı bu kilisenin adını bilen birileri?
Hafıza kötü olunca bir şeyleri bulmakta zor oluyor haliyle.:)
Edit:Faydası olur mu bilmiyorum ama etkinlikleri sonrası hep kore yemekleri yediklerini söylerlerdi ve o günde öyle olmuştu. bilemiyorum istanbulda kaç kilisede Kore nüfusunun yoğun olduğunu ama orada yoğundu.
Ya protestandı ya da ortadoks ama sanırım protestandı, korelilerin çoğu protestan sanırım çünkü ciddi şekilde çok Koreli vardı eğlence sonrası Kore yemeklerini sürekli yediklerini söylemişlerdi ilk Kore yemeği deneyimimde orda olmuştu, Korelilerin çok olduğu kaç kilise vardır ki İstanbul'da eminde değilim ama Gaziosmanpaşa ya çok uzak değildi çünkü orada kalmıştım ve çok fazla uzaklara gitmemiştim belki çevre semtlerdendir, çevre semtleri geziyordum.
soğutucu önerisi için yardım
Monster Abra A5 v16.4 laptop için soğutucu önerir misiniz?
uzun süre kullanabileceğim ve mümkün olduğunca az sorun yaşayacağım bir soğutucu arıyorum ancak çok fazla seçenek var ve neyine dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.
google play hizmetleri durduruldu problemi
samsung j7 kullanıyorum ve bundan 7-8 ay önce de aynı problem ile karşılaştım ve telefonu fabrika ayarlarına döndermek zorunda kaldım çünkü hiçbir uygulamaya girmeme izin vermiyordu. ayarlar dahil hiçbir şeye giremiyordum. şimdi tekrar aynı hata ile karşılaşıyorum ama bu defa bazı uygulamalara hala erişimim var, telefonu kapatıp açmayı denedim olmadı. googla play hizmetlerinin güncellemeleri kaldırmayı denedim ama "google play hizmetleri güncellemesi kaldırılamadı." mesajını aldım. google play hizmetlerini uygulamalarda bulup veriyi silmeye çalıştığımda izin vermiyor diye deneyemiyorum ama ön belleği silebiliyorum ve bu da işe yaramıyor. apk olarak kurmaya çalıştım ama olmadı. telefonumda önemli verilerim var diye sıfırlamak istemiyorum çünkü yedekleyemiyorum bile. bilgisayara telefonu bağlamama bile izin vermiyor, sürekli bağlantım kopuyor. samsungun kendi tarayıcısı dışında chromeyi falan kullanmama izin vermiyor. resimleri vs açamıyorum. google play'ı açamıyorum. her saniye "google play hizmetleri durduruldu" uyarısını alıyorum... lütfen kesin çözümünü bilen biri yardımcı olabilir mi? telefonu fabrika ayalarına döndermek dışında.
monster a5 v16 6.1 recovery
monster a5 v16 6.1 de recovery mümkün mü? windows 10 ile birlikte satın aldığım için windows 10 ile gönderdiler. ancak recovery mümkün mü bilmiyorum, daha önce hiç monster kullanmamıştım. recovery yazıp arattığımda şunlar çıkıyor;
bu bilgisayarı sıfırlaya tıkladığım zaman bu çıkıyor;
kurcalarken bir yerlere tıklamıştım (şimdi bulamıyorum ama...) en az 16gb usb falan takmam gerektiği yazıyordu ama şimdi onu nasıl açtığımı da bulamıyorum. detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 51
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.418 (Bu ay: 383)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic