MacBook Pro İkinci El
Herkese merhaba mağlum fiyatlardan dolayı ikinci ele yönelmiş durumda olabiliyoruz. Eski laptopumu satıp ilk kez MacOS kullanmayı düşünüyorum üniversiteye yeni başladım. Satış sitelerinde MacBook pro m1 8gb ram 256gb ssd modellerine bakıyorum, sizce 15,16 bin TL gerçekçi fiyatlar olabilir mi ikinci el ise? Umarım dolandırıcı vs. değillerdir daha önce üst üste 2 kez olmayan bir cihazı satan kişilere denk geldik, ailem bu yüzden pek sıcak bakmıyor ikinci ele. Ama sıfır bakarsam pek alabileceğimi düşünmüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir
İlk kez MacOS Kullanmak Soru
Herkese merhaba ilk kez MacOS'lu bir cihaz yani MacBook almayı düşünüyorum. Bildiğiniz Windows kullanıcısıyım hiç MacOS kullanmadım, sorumun birisi program indirirken Windows'a yüklediğim program dosyasının aynısını MacOS'a da kurabilir miyim örneğin FileZilla gibi. İkinci sorum MacOS mühendislik programı kullanacak ve kodlamayla uğraşacak birisi için daha mı iyidir? Kullanımı daha mı kolaydır, teşekkürler.
Cihaz Satılmıştır
Cihaz bir bilgisayarcıya satılmıştır, konuyu silebilirsiniz ben silemediğim için buraya yazdım
Laptopu Prizde Çalıştırmak
Herkese merhaba, Excalibur G770 laptopum var, video düzenlemesi vs. için kullanırken pili her gün %30'lara kadar indirip %70'e kadar şarj ediyorum. Ama sürekli masada kullandığım için bataryayı çok şarj edip çıkarmak yerine masaüstü PC gibi sürekli şarjda kullanmak istiyorum. Sorum şu benim bilgisayar %100 olana kadar şarj ediliyor diyor şu an %100 pil tam dolu (tamamen şarj edildi) yazıyor ama "tam dolu, prizden güç alıyor." yazmıyor. Acaba benim laptop sürekli 99'a düşüp tekrar 100'e çıkıyor olabilir mi bu da bataryayı yorar sanırım. Li-po batarya var ama yeni bir laptopun bypass sistemi vardır diye düşünüyorum sadece emin olamadım. Sizce %100 olduktan sonra elektriği prizden alma sistemi benim laptopumda da var mıdır?
Laptopu prizde kullanmak Li-Po Batarya
Herkese merhaba, Excalibur G770 laptopum var, video düzenlemesi vs. için kullanırken pili her gün %30'lara kadar indirip %70'e kadar şarj ediyorum. Ama sürekli masada kullandığım için bataryayı çok şarj edip çıkarmak yerine masaüstü PC gibi sürekli şarjda kullanmak istiyorum. Sorum şu benim bilgisayar %100 olana kadar şarj ediliyor diyor şu an %100 pil tam dolu (tamamen şarj edildi) yazıyor ama "tam dolu, prizden güç alıyor." yazmıyor. Acaba benim laptop sürekli 99'a düşüp tekrar 100'e çıkıyor olabilir mi bu da bataryayı yorar sanırım. Li-po batarya var ama yeni bir laptopun bypass sistemi vardır diye düşünüyorum sadece emin olamadım. Sizce %100 olduktan sonra elektriği prizden alma sistemi benim laptopumda da var mıdır?
MYP ile Geçiş ve Aynı anda Tercih Yapmak
Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz şuan hem tercih dönemi hem de MYP ile geçiş yapmak isteyenlerin başvuruları da başladı. Ben Makine Müh. bölümünden başka üniversitenin başka bir bölümüne MYP geçiş başvurusu yapacağım (yani geçen seneki YKS puanı ile girebildiğim yerlere yatay geçiş yapacağım) ayrıca bu sene de sınava girdim bir de tercih yapacağım. Şimdi sorum şu eğer hem tercihlerimden birisi gelirse ve MYP yatay geçiş başvurusu yaptığım yer de beni kabul ederse istediğimden birine mi giderim? Yani hangisine kayıt yaptırırsam ona mı giderim cevaplarınız için teşekkür ederim.
Herkese merhaba sıralamam İngilizce Bilgisayar Müh. Ankara'da yetmediği için Kırıkkale Üni. Bilgisayar Müh. (Türkçe) gideceğim. Terimler Türkçe olacak ona hazırım ama örneğin Javascript öğretseler İngilizce olacak değil mi? Yani yazılım dilleri orijinal haliyle mi öğretiliyor cevaplarınız için teşekkür ederim.
Gazi Üni. Otomotiv Müh.
Arkadaşlar merhaba ben 2020'de ilk kez YKS'ye girdim sayısal 144bin yaptım. 2021'de mezuna kaldım 122bin yaptım ve 2021'de üniversiteye yerleştim (Makine Müh.) ama şehri taşımak zorunda kaldığımız ve şartların el vermediği için ayrılmak zorunda kaldım ve okulumu ya MYP (geçen seneki puanla) ya da eğer geçen seneden daha iyi gelirse bu seneki YKS puanımla geçiş yapacağım. Ama OBP geri atacağı için geçen sene gibi muhtemelen 110bin veya üstü bir sıralama gelecek.
Bilgisayar ve yazılımla çocukluğumdan beri haşır heşirim kodlama öğreniyorum şuan sadece HTML biliyorum ama ilgim var, İngilizcem de B1 B2 arasında. Esas olarak bilgisayar veya yazılım müh. istiyorum. Çevremdeki herkes artık bir üniversiteye gir ve yerleş artık önemli olan hızlıca üniversiteye girmek sen çok geç kaldın gibi tuhaf şeyler söylüyorlar eminim siz de benim gibi günümüzde bunun geçerli olmadığını biliyorsunuz. Ben sırf okumak için okusam ilk yıl okurdum ama bir kez okuyacağım iyi okuyum diyorum. Kısaca bana sanayide iyi para var Gazi Otomotiv Müh. gir diyorlar o zaman yazılımla otomotivi birleştirmeye çalışacağım ama ne kadar yapabilirim veya bir sene çalışıp diğer kişiler ne derse desin son bir şansımı denemek istiyorum olmazsa nasip derim zaten 2 yıl kaybettim 1 yıl daha önemli değil diyorum ne düşünüyorsunuz
Üniversiteyi Hazırlıkta Dondurmak
Arkadaşlar selamlar Çukurova Üniversitesi İngilizce hazırlıktayım. Tekrar sınava çalışmaya karar verdim ve okulu donduracağım. Tahminen hangi tarihlerde olur? Başvuru için okula gitmek zorunda mıyım çünkü başka şehre taşındık. Ve mazeret olarak sınava tekrar hazırlanmayı kabul ederler mi? :D Geçerli bir sebep gibi duruyor umarım öyledir
Oyun için düşük fiyatlı tablet?
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Yazılım, Dil Öğrenme, Youtube içerik üretme, Elektronik
12 yıllık eğitim hayatımda 13 kez okul değiştirdim, EVET şaka değil :D Bakalım devamında neler olacak... Bu arada yazılım ve Youtube ile ilgileniyorum, websitem bakmak isterseniz:http://hizlicoz.com |
12 yıllık eğitim hayatımda 13 kez okul değiştirdim, EVET şaka değil :D Bakalım devamında neler olacak... Bu arada yazılım ve Youtube ile ilgileniyorum, websitem bakmak isterseniz:http://hizlicoz.com |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 40
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.261 (Bu ay: 91)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware