2006 focus dizel stop etme sorunu
Merhaba arkadaşlar. İzmir.de yaşıyorum. aracım 2006 focus trend 1.6 tdci 110 hp.
yaklaşık8 aydır bende. Araç sürüş esnasında ve rölantide çalışırken stop ediyor, kontağı kapatıp marşa basıyorum tekrar sorunsuz çalışıyor. ekranda hiçbir arıza ışığı da yanmıyor. pekçok ustaya götürdüm, özel ve yetkili ford servisine götürdüm, pompacıya gösterdim. çoğu usta elktriksel, beyinle alakalı dedi. yetkili servisi enjektörlere bakılmalı dedi. elektrik tesisatları komple kontrol edildi sorun çıkmadı. düşük voltajdan olabilir dendi, aküyü bitikti onu değiştirdim, krank sensörü ve kablosunu değiştirdim sorun devam ediyor. beyinciye gittim, beynini söktü baktı, sağlam dedi. özeldeki pompacı 4 enjöktörün 4ü de böyle hata vermez, başka birşey o, bırakacaksın bakmamız lazım dedi. kimseye güvenemiyorum. muhtemel arıza sebeplerini bilip, ilgili parçaları değiştirmeden testini yapıp tamir edecek veya "sorun bunda bunu değiştirelim" diyecek işini bilen bir servis veya ustaya ihtiyacım var. yıldım artık yaa.
bugün de ekstradan şöyle birşeyler yaptı. 4. viteste giderken birden gaz kesti, pedaldan gaz yemedi. sonra 3e aldım devir 3bin üstüne çıkıp motor bağırmaya başladı ama burda da gaz yemedi. kontağı tamamen kapatıp yeniden marş yapmam gerekti. aynı sürüşte sıkışık trafikte 1.viteste hareket ederken birden araç stop edecek gibi sert ileri atılıp salladı ve normale döndü.
burdaki linkte bir sürü şey saymışlar. bunlardan hangisidir acaba? bu konuda işini bilen birileri şart bana. hatalarının görüntülerini buraya atıyorum. yardımcı olan bir usta çıkar inşllh. teşekkürler.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.215 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası